واضح آرشیو وب فارسی:آفتاب: تحليل آرمين در مورد حضور يا عدم حضور خاتمي: برخي اصلاحطلبان به دنبال گزينههاي ديگري غير از خاتمي هستند
در حال حاضر تمامي تلاشها، اعم از جريان حاكم و برخي گروه هاي اصلاح طلب كه مايل به حضور خاتمي در رقابت هاي انتخاباتي نيستند، بر اين محور متمركز شده كه آقاي خاتمي در انتخابات حضور پيدا نكند.
آفتاب: محسن آرمين در دوازدهمين كنگره سازمان مجاهدين انقلاب اسلامي به عنوان نماينده شوراي سياسي- عقيدتي به تشريح و تبيين ديدگاهها و مواضع سازمان در انتخابات آينده رياست جمهوري پرداخت.
به گزارش سرويس سياسي آفتاب، آرمين در اين سخنراني كه 17 مرداماه ايراد شده و روز 5 شهريور ماه منتشر شدهاست، با تاكيد بر موضع سازمان مبني بر كانديداتوري سيدمحمد خاتمي در دهمين انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: «تنها حضور ايشان ميتواند برنامه سازمانيافتهاي را كه از سوي جناح حاكم براي انتخابات آينده طراحي شده است برهم بزند و اثر مداخلات و اعمال نفوذها و تقلبات را در نتيجه انتخابات كاهش دهد».
آرمين با بيان اينكه «در يك سال آينده، انتخابات مهمترين بحث است و موضع راهبردي سازمان در قبال اين مسأله از اهميت بالايي برخوردار است» گفت: «كانديداي سازمان سيد محمد خاتمي است وگرچه در صورت اعلام آمادگي خاتمي براي نامزدي، به احتمال قريب به يقين، در مورد ايشان در بين اصلاح طلبان و حتي گروههاي مستقل اجماع حاصل خواهد شد. اما واقعيت اين است كه در حال حاضر برخي از اصلاح طلبان به علل و انگيزههاي متفاوت، كه ترجيحاً به آن وارد نمي شويم، به دنبال گزينههاي ديگري هستند».
عضو شوراي مركزي سازمان با اشاره به وجود سه طيف و گرايش در بين مخالفان كانديداتوري خاتمي در انتخابات، تصريح كرد: «يك گرايش در بين اصلاحطلبان است كه شامل دوستاني است كه تحت هر شرايطي ميخواهند در انتخابات شركت كنند، اما در عين حال به دلايل و انگيزههاي مختلف ميخواهند كانديدايي غير از خاتمي داشته باشند و اينها مخالفت خودشان را در برخي از مجلات ونشريات به صورت ويژهنامههاي كامل درج كردهاند».
وي ادامه داد: «بخش ديگر، تحريميهاي داخل و خارج از كشور هستند كه مسأله آنها آقاي خاتمي نيست، اصل انتخابات است؛ اما ميدانند كه اگر آقاي خاتمي در انتخابات شركت كند ميزان آراي شركت كنندگان در انتخابات افزايش پيدا ميكند و اين بر خلاف هدفي است كه آنها تعقيب مي كنند، چرا كه آنها به دنبال كاهش هر چه بيشتر مشاركت در انتخابات و اعلام عدم مشروعيت هستند».
آرمين طيف سوم را «اقتدارگرايان و جريان حاكم» عنوان كرد و گفت: «آنها حضور خاتمي را براي خودشان خطرناك ميدانند و توجه داريد كه در بين كانديداهاي محتملي كه انتخابات رياست جمهوري آينده خواهد داشت، تنها آقاي خاتمي است كه تا اين اندازه احتمال حضورش بحث انگيز و واكنش هاي فراواني را موجب شده است. چرا كه حضور ايشان ميتواند برنامه سازمان يافتهاي را كه از سوي جناح حاكم براي انتخابات آينده طراحي شده به هم بزند، بنابراين مخالف حضور خاتمي هستند».
وي در ادامه سخنراني خود به بيان دو نكته راهبردي پرداخت و اظهار داشت: «نكته اول اينكه در حال حاضر تمامي تلاشها،
” حضور خاتمي ميتواند برنامه سازمان يافتهاي را كه از سوي جناح حاكم براي انتخابات آينده طراحي شده به هم بزند، بنابراين مخالف حضور خاتمي هستند.... “
اعم از جريان حاكم و برخي گروه هاي اصلاح طلب كه مايل به حضور خاتمي در رقابت هاي انتخاباتي نيستند، بر اين محور متمركز شده كه آقاي خاتمي در انتخابات حضور پيدا نكند. در واقع اين سه جريان، با ديدگاهها و انگيزههاي مختلف براي تلاش جهت نيامدن خاتمي به صحنه، به وحدت رسيدهاند. اگر ميبينيد اصولگرايان يا افراطيون تهديد به رد صلاحيت ميكنند معنايش اين نيست كه آنها واقعاً ميتوانند كسي مثل آقاي خاتمي را رد صلاحيت بكنند، آنها ميدانند چنين امكاني وجود ندارد و اگر ميتوانستند چنين كاري را بكنند، دليلي نداشت از يك سال پيش از برگزاري انتخابات، سر و صدا به پا كنند، عقل سياسي حكم ميكرد كه آنها چند ماهي خويشتنداري كنند».
عضو شوراي مركزي سازمان در توضيح بيشتر استدلال خود گفت: «از دو حالت خارج نخواهد بود؛ يا خاتمي كانديدا نميشود، در اين صورت نيازي به چنين مخالفتها و تهديدهاي پرهزينه نيست و يا خاتمي نهايتاً تصميم به شركت در انتخابات خواهد گرفت، در اين صورت ميتوانند در همان زمان به تهديد و عملي كردن آن اقدام كنند و آن هزينهاي كه مي خواهند ظرف 9 ماه بپردازند آن موقع ميپرداختند و اينكه از حالا مخالفت ميكنند و تهديد ميكنند و حاضر ميشوند تمام هزينههاي منفي سياسي را تحمل بكنند علتش اين است كه خودشان هم ميدانند رد صلاحيت خاتمي به معناي فضاحت و رسوايي انتخابات و برگزار كنندگان آن خواهد بود و آنها توان تحمل چنين هزينه اي را ندارند، بنابراين اين ابراز نگرانيها، تهديدها و خط و نشان كشيدنها بيشتر براي منصرف كردن آقاي خاتمي از حضور در عرصه انتخابات است. تكليف تحريميها هم روشن است. چنانكه
” تكليف تحريميها هم روشن است. اگر ميبينيم آنها تنها با حضور آقاي خاتمي در انتخابات مخالفت ميكنند، به خاطر اين است كه ميدانند حضور خاتمي ميتواند موجب افزايش مشاركت مردم در انتخابات شود.... “
پيش از اين گفتيم، مسأله آنها عدم شركت در انتخابات است. اگر ميبينيم آنها تنها با حضور آقاي خاتمي در انتخابات مخالفت ميكنند، به خاطر اين است كه ميدانند حضور خاتمي ميتواند موجب افزايش مشاركت مردم در انتخابات شود».
آرمين همچنين به آن طيف از اصلاح طلباني كه مخالف كانديداتوري خاتمي هستند اشاره كرد و گفت: «آنها هم تمام تلاششان بر اين است كه آقاي خاتمي به صحنه نيايد، اينكه يك ويژه نامه كامل يك نشريه مهم به اين قضيه اختصاص پيدا ميكند را بايد در چارچوب تلاشها براي نيامدن آقاي خاتمي ارزيابي كرد، چون اصلاح طلباني هم كه مخالف حضور آقاي خاتمي هستند چنانكه ذكر شد، ميدانند اگر آقاي خاتمي بيايد ناگريز هستند از وي حمايت كنند».
وي تصريح كرد: «دوستان اصلاح طلبي ما كه كانديدايي غير از خاتمي دارند، ميدانند كه اگر خاتمي بيايد همه حتماً از ايشان حمايت خواهند كرد و به همين دليل تلاش ميكنند كه آقاي خاتمي نيايد تا كانديداهاي آنها امكان حضور داشته باشد».
سخنگوي سازمان در ادامه به "طرح كنگره اصلاحات" اشاره كرد و افزود: «اين طرح كه اصلاح طلبان از سراسر كشور جمع شوند و كانديداهاي مختلف بيايند و خودشان را عرضه بكنند و يك بحث جامعي بين اصلاحطلبان صورت بگيرد تا نهايتا يك نفر را انتخاب كنند، زماني مي تواند مطلوب باشد كه افرادي را داشته باشيم كه همگي داوطلب رياست جمهوري هستند و خودشان را هم معرفي كردهاند و بعد اصلاحطلبان بيايند دور هم بنشينند تا يك نفر را انتخاب كنند».
آرمين تأكيد كرد: «به نظر ما اين طرح البته ظاهري دموكراتيك دارد اما نتيجه عملي آن نيامدن خاتمي است، زيرا صرف نظر از شرايط عدم سلامت حاكم بر عرصه رقابت سياسي و فعال بودن برخي دستگاههاي اطلاعاتي، امنيتي و تبليغاتي موازي و غير موازي براي ايجاد اختلال در عرصه رقابت سياسي و ايجاد تفرقه و اختلاف در ميان جريان سياسي منتقد حاكميت، اين طرح براي زماني مفيد است كه قرار باشد
” دوستان اصلاح طلبي ما كه كانديدايي غير از خاتمي دارند، ميدانند كه اگر خاتمي بيايد همه حتماً از ايشان حمايت خواهند كرد و به همين دليل تلاش ميكنند كه آقاي خاتمي نيايد تا كانديداهاي آنها امكان حضور داشته باشد.... “
ميان كانديداهاي معين كه آمادگي خود را براي حضور در صحنه انتخابات اعلام كردهاند، بررسي صورت گيرد، در حالي كه آقاي خاتمي برخلاف ديگر كانديداهايي محتملي كه آمادگي خود را رسمي و غير رسمي اعلام كردهاند، تا كنون حاضر به اعلام كانديداتوري خود نشده است و در واقع، شخصاً تمايلي به اين كار ندارد و تنها در صورتي كه همه بر آمدن وي اجماع كنند، حاضر است در اين مورد فكر كند. او ترجيح ميدهد اصلاح طلبان، كانديداتوري افرادي غير از او را مورد بررسي قرار دهند تا اين تكليف از وي برداشته شود. كافي است در چنين كنگرهاي، در مقابل اكثريتي كه از خاتمي حمايت ميكنند، اقليتي عليه او سخن بگويند و دستگاه تبليغات رسمي و كليه امكانات تبليغاتي در اختيار حاكميت كه از حجم آن مطلع هستيم، به بزرگنمايي در اين زمينه بپردازند و مانند آنچه در انتخابات مجلس قبل اتفاق افتاد و بسيار گستردهتر و پرحجمتر از آن، مخالفان خاتمي، ميهمانان ويژه تمام برنامههاي خبري و سياسي صدا و سيما شوند. در اين صورت، قطعاً خاتمي هرگز به صحنه نخواهد آمد».
وي با تصريح بر اينكه صرف نظر از انگيزهها و اهداف پيشنهادكنندگان چنين طرحي، نتيجه كنگره اصلاحات، تبديل ترديد خاتمي به قطع و يقين براي نيامدن خواهد بود، گفت:«با اجراي اين طرح حضور آقاي خاتمي در انتخابات منتفي خواهد شد و به همين دليل ما حداقل در شرايط كنوني موافق چنين طرحهايي نيستيم و فكر ميكنيم بايد به فرآيند تعيين كانديدا طور ديگري نگاه شود. به جاي اينكه اول دنبال اجماع بگرديم و بعد برويم سراغ كانديدا، بايد بدواً سراغ كانديدايي برويم كه احتمال اجماع در موردي زياد باشد. راه كار سادهاي براي رسيدن به چنين كانديدايي وجود دارد و آن نظرسنجي از جامعه است. كنگره اصلاحات زماني صلاحيت تعيين كانديدا به نمايندگي از طرف بدنه اجتماعي اصلاح طلب را دارد كه از طرف اين بدنه انتخاب شده باشد. در غير اين صورت، تصميم اين كنگره، تصميم بخشي از نخبگان خواهد بود نه تصميم بدنه اجتماعي اصلاحات. از اين رو اگر واقعاً هدف ما التزام به دموكراسي و نظر
” خاتمي تنها در صورتي كه همه بر آمدن وي اجماع كنند، حاضر است در اين مورد فكر كند. او ترجيح ميدهد اصلاح طلبان، كانديداتوري افرادي غير از او را مورد بررسي قرار دهند تا اين تكليف از وي برداشته شود.... “
جامعه است، ميتوان با نظرسنجي در بخشهاي مختلف كشور، دريافت كه رأي مردم با كدام كانديدا خواهد بود و اصلاح طلبان روي همان فرد اجماع كنند».
عضو شوراي مركزي سازمان در تبيين دومين نكته راهبردي مدنظر شوراي سياسي- عقيدتي سازمان در قبال انتخابات رياست جمهوري اظهار داشت: «در مقابل گروههايي كه از هم اكنون براي منتفي كردن حضور خاتمي تلاش خود را آغاز كردهاند، دوستان و احزابي كه به دنبال كانديداتوري آقاي خاتمي هستند و از جمله مشاركت و سازمان، بايد فعاليت خود را آغاز كنند، يعني در حال حاضر نوعي رقابت و تقابل در اين زمينه ميان طرفين وجود دارد».
وي افزود: «آنهايي كه مخالف هستند، از حالا تلاش مي كنند كه اين بستر فراهم نشود و آقاي خاتمي به اين نتيجه نرسد كه بيايد. گروههاي حامي نامزدي آقاي خاتمي نيز بايد در جهت عكس، تلاش كنند و تنها هدف اين نباشد كه برويم با آقاي خاتمي صحبت بكنيم، صحبت كردن با آقاي خاتمي و قانع كردن شخص ايشان يك بحث است و فضاسازي، زمينه سازي و ايجاد يك بستر اجتماعي سياسي براي حضور آقاي خاتمي بحث ديگري است».
آرمين با تاكيد بر اينكه «ولو اينكه آقاي خاتمي شخصاً قانع شود كه خوب است وارد انتخابات بشود، اما اگر اين بستر فراهم نباشد معلوم نيست كه اين تصميم نهايي را بگيرد»، گفت: «بنابراين اگر جريان حاكم و طرفدارانش با اين تهديدها تلاش ميكنند خاتمي را منصرف كنند و برخي از دوستان هم با «تو دل خالي كردن» و طرح احتمال رد صلاحيت و تخريب شخصيت خاتمي، سعي ميكنند كه آقاي خاتمي به صحنه نيايد و صحنه اجتماعي را به گونهاي نشان دهند كه خيلي طالب حضور آقاي خاتمي نيست، گروههاي حامي خاتمي بايد برعكس عمل كنند، لذا فقط اين مسئوليت دوستان تهران نشين نيست كه اين مسأله را دنبال كنند چرا كه مسأله محدود به قانع كردن شخص آقاي خاتمي نيست، بلكه مسأله ايجاد يك بستر و فضاي آماده سياسي اجتماعي و تبليغاتي در سطح جامعه است».
محسن آرمين خاطر نشان كرد: «بنابراين دوستان ما در شهرستانها و شاخههاي استاني درست مثل مركز نشينها در اين جهت مسئول هستند، كار زيادي در پيش دارند و بايد بستر اجتماعي و سياسي را فراهم كنند، قانع كردن شخص آقاي خاتمي هم با خود دوستاني كه به ايشان نزديكتر هستند. ضمن اينكه همين فضاسازي و بستر سازي هم در قانع كردن ايشان تأثير دارد».
سه شنبه 5 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 127]