واضح آرشیو وب فارسی:فارس: قسمت آخر نوذري:ايران براي فروش گاز التماس نميكند
خبرگزاري فارس: وزير نفت درباره تاخير در نهايي شدن قرارداد خط لوله صلح گفت: ايران مشتريان زيادي براي فروش گاز خود دارد و براي امضاي قرارداد خط لوله صلح به هند و پاكستان التماس نميكند.
به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس غلامحسين نوذري در تشريح عملكرد وزارت نفت در دولت نهم در باره طرح موضوع مشاركت در توليد از سوي خارجيها در پروژه نفت درياي خزر گفت: چنين چيزي مطرح نيست و اساسا طبق قانون اساسي مشاركت در توليد ممنوع است.
وزير نفت در باره قرارداد خط لوله صلح (انتقال گاز ايران به پاكستان و هند) نياز به انرژي براي كشورهاي هند و پاكستان كه در حال توسعه هستند يك نياز واقعي است و چيزي نيست كه از آن كنارهگيري كنند.
وي افزود: اين قرارداد سه جانبه است و اجرايي خواهد شد.
نوذري در خصوص تاخيرات پياپي در نهايي شدن اين قرارداد اضافه كرد: اين پروژه يك طرح سه جانبه است كه بايد توافق طرفين براي امضاي آن حاصل شود، ضمن اينكه ايران مشتريان زيادي براي فروش گاز خود دارد و براي امضاي قرارداد خط لوله صلح به هند و پاكستان التماس نمي كند.
وزير نفت درباره اظهارات اخير اسفنديار رحيم مشايي در خصوص خط لوله صلح كه در يك روزنامه هندي آن را منتشر كرده بود گفت: نمايندگي وي از جانب رئيس جمهوري در اين پروژه بر اساس مذاكرات من و وزير امور خارجه با رئيس جمهوري صورت گرفته است و قرار شد تا وزيران نفت و امور خارجه هر يك نمايندهاي براي پيگيري مباحث مربوط به قرارداد خط لوله صلح داشته باشيم كه نماينده وزارت نفت آقاي حسين نقره كار شيرازي و نماينده وزارت امور خارجه آقاي شيخ عطار هستند و آقاي رحيم مشايي نيز به عنوان نماينده رئيس جمهوري انتخاب شدند.
وي ابعاد مختلف خط لوله صلح را نيازمند روانسازي در بخشهاي مختلف عنوان كرد و تاكيد كرد: حضور نماينده رئيس جمهوري در اين پروژه براي ارائه اطلاعات كامل به وي است و روالي است كه در گذشته نيز بوده است و خدشهاي به اختيارات وزير نفت وارد نميكند.
نوذري درباره تشكيل كار گروه ويژه نفت گفت: اين پيشنهاد را در دوران مدير عاملي شركت ملي نفت ايران مطرح كردم و اين كار گروه با توجه به زمان بر بودن تصميم گيري درباره پروژه هاي بزرگ صنعت نفت تشكيل شده و نقش موثري در جلوگيري از اتلاف وقت داشته است، ضمن اين كه 4 نفر از وزارت نفت عضو اين كار گروه هستند و كارگروه هاي ديگر نيز متناسب با نياز در هيئت دولت فعالند.
وزير نفت در باره تعيين سقف اوپك و پيشنهاد ايران در اجلاس آتي اوپك گفت: در اين اجلاس وضعيت بازار را بررسي ميكنيم و يكي از راههاي كنترل بازار جلوگيري از عرضه مازاد نفت در بازار است.
وزير نفت در پاسخ به سوال مكرر خبرنگاران در زمينه راهاندازي فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي گفت: بناي ما در وزارت نفت بر صداقت است و قرار نيست يك كلمه دروغ هم مطرح شود.
نوذري گفت: ما زير ذرهبين خبرنگاران و مردم قرار داريم و آنچه كه در فازهاي 9 و 10 اتفاق افتاده واقعي است و تمام مراحل يوتيليتي بايد به دقت آزمايش شود، گاز ترش وارد مدار شده و حداقل 45 روز اين گاز بايد در مجموعه پالايشگاه چرخش كند تا نواقص آن برطرف شود.
وزير نفت راهاندازي پالايشگاه را يكي از پيچيدهترين مراحل پروژه دانست.
نوذري اضافه كرد: پالايشگاه فاز 9و10 به عنوان نقطه بحران ماست كه به طور قطع در زمستان امسال وارد مدار توليد ميشود.
وزير نفت در خصوص برنامههاي اين وزارتخانه براي حل مشكلات بنزين گفت: تاكنون 19 جايگاه سيار عرضه بنزين در كشور راه اندازي شده و اميدواريم در آينده نزديك در ساير كلان شهرها نيز از اين روش استفاده كنيم.
نوذري همچنين تصريح كرد: بر اساس برنامهريزي انجام شده در ايام ماه مبارك رمضان تمام پمپهاي يك نازله بنزين به دو نازله تبديل شود و با اين حساب ميتوان، گفت 40 جايگاه عرضه بنزين به جايگاههاي فعلي كشور افزوده ميشود.
وزير نفت گفت: موضوع تامين زمين براي احداث جايگاه در حال پيگيري است، ضمن اينكه تلاش مي شود در كنار استفاده از جايگاههاي سيار، عرضه سوخت تعداد جايگاههاي فعلي نيز افزايش يابد.
نوذري درباره تغيير قيمت بنزين سوپر نيز گفت:اين موضوع در حال بررسي است.
نوذري همچنين با تكذيب بحث تغيير مديران وزارت نفت، گفت: اجازه دهيد مديران تا روزي كه هستند وظيفه خود را انجام دهند تا ثبات سازماني حفظ شود.
نوذري در ادامه اين گفتوگو با تاكيد بر اينكه درفصل زمستان امسال براي تامين گاز هيچ مشكلي وجود ندارد، اظهار داشت: فازهاي 9 و 10 پارس جنوبي همان گونه كه گفته شده، پيشرفت دارد و تا دي ماه امسال طبق تعهد وارد مدار توليد ميشود.
وي همچنين بخشي از سرمايه گذاري صورت گرفته در سه سال گذشته را استفاده از منابع داخلي و خارجي عنوان كرد و گفت: در مدت ذكرشده شركت ملي نفت بيش از 20 ميليارد دلار سرمايه گذاري در صنعت نفت انجام داده، اين در حالي است كه شركت گاز نيز سهم 7 ميليارد دلاري از اين سرمايه گذاري داشته است.
نوذري همچنين درباره تعيين تكليف حضور شركتهاي توتال و شل در پارس جنوبي تصريح كرد: فشارهاي بين المللي بر روي اين شركتها براي حضور در ايران بي تاثير نبوده اما ما راههاي جديدي را براي اجرايي كردن پروژههاي پارس جنوبي دنبال ميكنيم.
وزير نفت همچنين درباره سرنوشت اساسنامه شركت ملي نفت تصريح كرد: هم اكنون اساسنامه براي بررسي به هيئت دولت فرستاده شده كه اميدواريم دولت در اين خصوص به جمع بندي برسد.
نوذري همچنين با اشاره به ريسك اكتشاف و توان مالي شركت تاسيسات دريايي گفت: از واگذاري بلوك لاله به اين شركت منصرف شدهايم.
وي فضاي كشور را براي سرمايهگذاري بسيار مناسب عنوان كرد و گفت: به نظر مي رسد نوع سرمايهها بايد متمركز شود كه در اين خصوص بحث صندوق سرمايه گذاري نفت بررسي ميشود.
وزير نفت همچنين درباره توليد نفت به ميزان 7 ميليون بشكه در روز در سند چشم انداز بيست ساله گفت: ارقامي كه در اين سند وارد شده مجموع مايعات هيدروكربوري است اما رسيدن به رقم 7 ميليون بشكه دور از دسترس نيست و برنامهاي براي رسيدن به آن تنظيم شده است.
بوي تاكيد كرد: تا پايان برنامه پنجم توسعه افزايش توليد نفت كشور به 5.3 ميليون بشكه در روز در دست پيگيري است.
انتهاي پيام/
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]