واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير نفت : ركورد توليد نفت را در كشور شكستيم
اقتصاد. هفته . دولت . وزير نفت
وزير نفت، حفظ شرايط فعلي توليد نفت را از مباحث اصلي وزارت نفت دانست و گفت: با وجودي كه ركورد توليد چهار ميليون و ۲۳۰هزار بشكه نفت در روز را شكسته ايم، توان توليد روزانه چهار ميليون و ۳۳۵هزار بشكه نفت را نيز داريم.
به گزارش خبرنگار ايرنا،غلامحسين نوذري روز دوشنبه در سومين روز از هفته دولت و گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر در گفت و گو با خبرنگاران افزود: با وجود آنكه بخشي از ميادين بزرگ نفتي كشور نيمه دوم عمر خود را سپري ميكنند ، اما به لحاظ اجراي طرحهاي توسعهاي مناسب و حفر چاههاي جديد ،توانستيم افزايش مناسبي را در طول سالهاي پس از پيروزي انقلاب اسلامي در اين ميادين شاهد باشيم .
وي ظرفيت توليد گاز كشور را ۵۰۰ميليون مترمكعب در روز و توان توليد ميعانات گازي را ۴۰۳هزار بشكه در روز ، اعلام كرد.
نوذري با بيان آنكه ظرفيت توليد مجموعه پالايشگاههاي كشور در حال حاضر يك ميليون و ۶۲۵هزار بشكه در روز است، گفت: اين ميزان تا يك ميليون و ۶۷۰هزار بشكه قابل افزايش است.
وزير نفت از تعيين تكليف شدن قرارداد ميدان نفتي آزادگان خبر داد و اظهار داشت: توليد اوليه اين قرارداد ۲۰تا ۲۵هزار بشكه در روز رتحقق يافت و پيش بيني ميشود توان توليد اين ميدان تا پايان سال جاري به ۵۰ هزار بشكه افزايش يابد.
وي با بيان آنكه برداشت اوليه از ميدان نفتي جفير نيز آغاز شده است ، گفت: قرارداد اوليه براي برداشت از ميان نفتي يادآوران نيز با شركت سينوپك چين نيز امضا شده است.
نوذري كه در خصوص برنامههاي انجام شده در بخش نفت كشور ، از اجراي طرح توسعه در غرب كارون خبر داد و افزود: با اجراي اين طرح يك ميليون بشكه به ظرفيت توليد نفت كشور اضافه خواهد شد.
نوذري با بيان آنكه در حال حاضر پنج فاز ۹ ، ۸ ، ۷ ، ۶و ۱۰در پارس جنوبي در حال توليد هستند، گفت: هفت فاز نيز در حال اجرا داريم كه فاز ۱۲ آن به تنهايي به اندازه سه طرح يعني ۳ميليارد مترمكعب در سال توان توليد دارد.
وزير نفت سپس ابراز اميدواري كرد: اين طرحها تا پايان سال بتدريج به بهره برداري برسند.
نوذري در رابطه با اجراي هفت طرح جديد پالايشگاهي در كشور گفت: با تكميل و بهره برداري از اين پالايشگاهها توان توليد فرآورشي كشور از يك ميليون و ۶۰۰هزار بشكه نفت فعلي به ۳ميليون و ۲۰۰هزار بشكه در روز خواهد رسيد.
وزير نفت در خصوص وضعيت ميادين نفتي كشور نيز گفت: قرارداد حفاري ميادين دي در جنوب فيروزآباد و زاخور نيز در حال انعقاد است.
وي با بيان آنكه كار طراحي، مهندسي و مناقصه چهار پالايشگاه نيز انجام شده است، گفت: اين امور جدا از كارهايي است كه براي بهبود كيفيت فرآورشي محصولات در دست اجرا داريم.
نوذري سپس در خصوص توسعه همكاريهاي بينالمللي نيز از انعقاد توافقنامه خوب با گس پروم روسيه خبر داد و گفت: اين توافقنامه در رابطه با توسعه ميادين نفتي و همكاريهاي چند جانبه با كشورهاي همسايه را شامل مي شود.
وي همكاري با تركيه را از ديگر برنامههاي بينالمللي وزارت نفت عنوان كرد و افزود: مذاكرات با كشورهاي همسايه براي صادرات گاز و نقش فعال ما با حفظ سهميه مان در اوپك و برگزاري جلسات مختلف با مجموعه اوپك به عنوان دومين كشور صادركننده عضو اين سازمان، از ديگر كارهاي وزارت نفت بوده است.
وزير نفت، توجه به ساخت داخل و حضور شركتهاي داخلي در نمايشگاه نفت و عرضه كارهاي انجام شده در اين بخش را بيسابقه دانست و گفت: اين امر نشان داد كه هيچ سازنده داخلي علاقه مند به دور بودن از فعاليتهاي نفتي نيست.
وي سپس اضافه كرد: برخي از كارخانهها بيش از توان خود حتي سفارش ساخت گرفته اند. به طوري كه به شما اطمينان ميدهم به دليل نگاه به ساخت داخل و توجه به سازندگان داخلي امروز ميتوانيم بگوييم كه بخش اعظم نياز صنعت نفت توسط توليدكنندگان داخلي تامين ميشود.
نوذري با بيان آنكه وضعيت انعقاد پيمانهاي بينالمللي نيز از پيشرفت خوبي برخوردار شده است، گفت: با اصلاح چارچوب قراردادهاي بيع متقابل انگيزه بيشتري را براي فعاليت سرمايهگذاران خارجي در داخل فراهم كرده ايم.
وي اضافه كرد: ظرف سه سال گذشته مجموعه وزارت نفت توانسته ۴۱ميليارد دلار سرمايهگذاري خارجي جذب كند.
وزير نفت در ادامه گفت : در بخش پتروشيمي ۱۲طرح آماده بهره برداري شد . امسال هم اميدواريم تا ۱۰طرح را آماده بهره برداري كنيم و ظرفيت اين بخش را به ۳۵ميليون تن در سال افزايش دهيم.
وزير نفت، خط اتيلن غرب، مركزي و شرق را از برنامههاي توسعه منطقه اي و آمايش سر زميني را از برنامههاي وزارت نفت عنوان و ابراز اميدواري كرد: با اجراي اين پروژهها كشور بتواند در اعماق استانهاي دوردست بحث اشتغال و توسعه پايدار را دنبال كند.
وي طرح انتقال يك ميليون بشكه نفت درياي خزر به درياي عمان را از طرح هاي اساسي وزارت نفت عنوان كرد و گفت: مذاكراتي هم با كشورهاي همسايه شمالي در خصوص معاوضه (سواپ ) فرآورده از پالايشگاههاي تهران و تبريز و معاوضه گاز داشته ايم.
نوذري در خصوص حفاري از درياي خزر نيز گفت: در آبهاي كم عمق حفاري كرديم ، اما پاسخ مثبتي نگرفتيم ، اما كميته خزر برگزار شد و ضربه نگاري هاي انجام شده حاكي از وجود توان بالقوه خوبي براي نفت و گاز در درياي خزر است .
وي با بيان آنكه قرارداد با گس پروم روسيه تنها براي صدور گاز به اروپا نيست، گفت: توسعه همكاريها در بخشهاي مختلف و دريافت گاز در شمال و تحويل در جنوب بخشي ديگر از اين قرارداد است.
نوذري سپس امكان انجام قراردادهاي مشاركت در توليد توسط وزارت نفت را رد كرد و گفت: اين روش ديگر در دنيا انجام نميشود و تنها كمتر از ۱۰ درصد از توليد نفت( ۱۰۰ميليارد بشكه) در دنيا به صورت مشاركت در توليد استخراج ميشود.
وزير نفت در ادامه در پاسخ به سئوالي مبني بر ادامه همكاريها با پاكستان با وجود استعفاي مشرف، گفت: نياز كشورهاي همسايه ايران بخصوص هند و پاكستان به انرژي واقعي است، هرچند ممكن است تغيير شرايط سياسي تاخيري در ادامه همكاريها بوجود آورد و آن را با فراز و نشيبهايي همراه كند.
در حالي كه آنها علاقه مند به خريد گاز از ايران هستند.
وي با اشاره به قرار داد صلح تاكيد كرد: با وجودي كه ما دارنده گاز هستيم و مشتري داريم ، اما بايد بتوانيم توافق طرفين را جلب كرده و همكاريها را در اين خصوص ادامه دهيم.
وزير نفت در پاسخ به سئوال خبرنگار ديگري مبني بر آنكه آيا مذاكرات با تركمنستان براي خريد گاز ادامه دارد كه در زمستان امسال با كمبود گاز مواجه نشويم يا خير، اظهار داشت: دور سوم مذاكرات نيز با مسئولان اين كشور در خصوص قيمت گاز و افزايش عرضه، به اتمام رسيده است.
وي ابراز اميدواري كرد: با توجه به مذاكرات انجام شده ، زمستان امسال در خصوص خريد گاز از تركمنستان با مشكلي مواجه نشويم.
نوذري از بررسي روند قيمت نفت توسط اوپك خبر داد و گفت: بررسي مناسبات عرضه براي كنترل قيمت نفت از بحثهاي جدي نشست آينده اوپك است.
وي با بيان آنكه عرضه آزاد نفت يكي از دلايل كاهش قيمت نفت در بازارهاي جهاني است، افزود: همكارانم در اوپك نيز بر ضرورت جلوگيري از روند نزولي قيمت نفت در بازار جهاني ، تاكيد دارند.
وزير نفت در ادامه تصريح كرد: هرچند برنامهاي براي تغيير در سهميه بندي سوخت خودروهاي سواري و عمومي نداريم ، اما اگر وسايل نقليه عمومي با مشكل مواجه شوند ،در تصميمگيري ها تجديدنظر خواهيم كرد.
وي در خصوص برنامههاي وزارت نفت براي كاهش مشكلات مردم در جايگاههاي بنزين، گفت: براي كاهش اين معضلات ۱۹جايگاه سيار ايجاد كرديم كه ظرف يك تا دو هفته آينده اين تعداد به ۲۲جايگاه خواهد رسيد، هرچند اين تعداد در كلانشهر تهران در مجموع به ۴۰جايگاه خواهد رسيد.
وي با بيان آنكه اين طرح در ديگر كلانشهرهاي كشور اجرا خواهد شد، گفت:
تبديل تمام جايگاههاي يك نازله به دو نازله در ماه مبارك رمضان كه مسافرتها كاهش مييابد، از ديگر برنامههاي وزارت نفت براي كاهش معضلات سوختگيري بنزين در آينده نزديك است.
نوذري در مورد اجرايي شدن اختصاص سه درصد از محل فروش نفت به اين بخش گفت: اين طرح در سال جاري اجرا شده است و در حال حاضر يك ميليارد دلار از درآمدهاي حاصله به اين بخش براي توسعه كارها در پارس جنوبي اختصاص يافته است.
وي تشكيل شوراي عالي انرژي را براي كشور ضروري دانست و گفت: بايد اين شورا ايجاد شود تا بتواند در اين خصوص سياستگذاري در بخش انرژي فعاليت كند.
وزير نفت در خصوص تبعات تحريم بر سرمايهگذاري هاي اين بخش نيز گفت:
فضاي كشور براي سرمايهگذاري باز و تاكنون پيشنهادهاي خوبي هم در اين خصوص دريافت كرده ايم.
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]