واضح آرشیو وب فارسی:فارس: داور دور قبل جشنواره مطبوعات: شوق روزنامهخواني را بايد اصحاب رسانه ايجاد كنند
خبرگزاري فارس: داور دور قبل جشنواره مطبوعات گفت: شوق روزنامهخواني در جامعه را بايد اصحاب رسانه ايجاد كنند.
به گزارش خبرگزاري فارس به نقل از ستاد خبري پانزدهمين جشنواره سراسري مطبوعات و خبرگزاريها، مجيد رزازي فضاي مطبوعات را در حوزه گزارشنويسي دچار ركود و سكون ميداند.
وي در ارزيابي از فضاي مطبوعات، اظهار داشت: چون تخصص من در زمينه گزارشنويسي است بنابراين در اين حوزه صحبت ميكنم در مورد گزارشنويسي در سالهاي اخير ركود و سكون نسبي در مطبوعات حاكم است.
رزازي تصريح كرد: آن پويايي و تحرك و نشاطي كه در گزارش وجود دارد در مطبوعات ما ديده نميشود. بخشي از اين ركود به دليل نبودن نيروي انساني متخصص در اين حوزه است. در حال حاضر گزارشنويس حرفهاي در عرصه مطبوعات كم داريم. بسياري از كساني كه در حوزه گزارشنويسي فعاليت ميكنند خبرنگاراني هستند كه در ساير رشتهها نيز قلم ميزنند و تخصص ويژه گزارشگري ندارند در حالي كه گزارشگري تخصص سطح بالايي در مطبوعات است.
وي درباره دليل پايين بودن سرانه مطالعات مطبوعات ادامه داد: شوق روزنامهخواني را بايد اصحاب رسانه ايجاد كنند. وقتي روزنامه حرف تازهاي داشته باشد. گزارش تخصصي داغي ارائه كرده باشد كه در آن به مسائل مردمي اشاره شده باشد مردم هم از آن استقبال خواهند كرد و به سمت مطالعه مطبوعات گرايش پيدا ميكنند. اين امر را در ركود و سكون در بخش گزارش تحليلي بايد جستجو كرد. ما خوراك جذاب و وسوسهانگيزي براي مخاطب روزنامه فراهم نكردهايم.
رزازي درباره ارزيابياش از حضور رسانههاي ديجيتال گفت: رسانههاي ديجيتال در عرصه خبر رشد خوبي داشتهاند اخبار بروز و ساعت است و از نظر سرعت ارسال خبر پيشرفتهايي داشتهاند و فضاي رقابت را به خوبي ايجاد كردهاند اما وقتي از صرف خبررساني يك مرحله جلوتر ميرويم و به گزارش تحليلي توجه ميكنيم درمييابيم كه رسانههاي ديجيتال نيز دچار ضعف هستند و در عرصه رسانه ديجيتال هم گزارش تحليلي وجود ندارد.
وي افزود: به هر حال اخبار يكسري سئوالات در ذهن مخاطب ايجاد ميكند كه در گزارشهاي تحليلي پاسخ آن سئوالات داده مي شود. اما پاسخ سئوالات مخاطب با فاصله زماني طولاني و با گزارشهاي تحليلي سطحي داده ميشود.
رزازي درباره نقش جشنواره مطبوعات در رشد و شكوفايي مطبوعات اضافه كرد: جشنواره مطبوعات ميتواند با ايجاد رقابت و جذابيت براي اصحاب مطبوعات ايجاد انگيزه كند. جشنواره بايد از حيث سطح جوايز و از طرفي ايجاد پايگاه فرهنگي براي جشنواره مطبوعات قوي عمل كند.
وي ادامه داد: جشنواره بايد يك ارزش فرهنگي داشته باشد و در جامعه نهادينه شود برنده نفر اول بايد از شأنيتي برخوردار باشد شأنيتي كه براي ساير همكاران در اين عرصه ايجاد انگيزه شركت در جشنواره مطبوعات كند.
رزازي درباره داوري جشنواره اظهار داشت: در سالهاي گذشته داوري در دو سطح صورت ميگرفت سطح مياني دستاندركاران عرصه مطبوعات و سطح نهايي از روزنامهنگاران مشهور و چهرههاي شاخص روزنامهنگاري با وجهه سياسي تشكيل شده بود، بايد سطح نهايي از چهرههاي شاخص مطبوعات و ژورناليستهاي حرفهاي باشد اما وجهه سياسي آنها لحاظ نشود.
رزازي درباره زمان و مكان جشنواره گفت: بهتر بود زمان برگزاري جشنواره به گونهاي ساماندهي شود كه نتايج جشنواره در روز خبرنگار اعلام شود. از نظر مكاني مشكلي وجود ندارد، اما بايد طوري باشد كه براي مخاطب نيز جذابيت داشته باشد و آنها نيز در جشنواره مطبوعات حضور پيدا كنند و اين مهم به برنامهريزيهاي برگزاركنندگان جشنواره برميگردد.
انتهاي پيام/ز
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 99]