واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: متولد امروز. . . همزاد انقلاب
در سال 1934 در چنين روزي اكبر هاشمي رفسنجاني، سياستمدار ايراني متولد شد.
هاشمي رفسنجاني، متولد۳ شهريور ۱۳۱۳ خورشيدي، (۲۵ اوت ۱۹۳۴ ميلادي) از بانفوذترين شخصيتهاي سياسي ايران است. وي در جايگاههاي مختلفي مانند رياست مجلس شوراي اسلامي و رياست جمهوري اسلامي ايران (بين سالهاي ۱۳۶۸ تا ۱۳۷۶) حضور داشته و هماكنون رياست مجلس خبرگان رهبري و مجمع تشخيص مصلحت نظام را بر عهده دارد. هاشمي رفسنجاني از ابتداي دهه چهل شمسي در كنار آيتالله امام خميني(ره) به مخالفت با محمدرضا پهلوي، شاه سابق ايران برخاست.
وي از تاريخ ۲۶ مرداد ۱۳۶۸ (۱۷ اوت ۱۹۸۹) تا ۱۳۷۶ (۱۹۹۷) طي دو دوره رييس جمهور ايران بود. او اولين رييس جمهوري بود كه پس از پايان رسمي دورهاش كنار رفت: زيرا از بين رييسجمهوران قبلي ابوالحسن بنيصدر در ميانه كار به اتهام بيكفايتي و خيانت بركنار شده بود، محمدعلي رجايي ترور شده بود و آيتالله خامنهاي به مقام رهبري رسيده بود.
در آذر ۸۵ هاشمي در انتخابات دوره چهارم مجلس خبرگان به عنوان نفر اول از حوزه انتخابيه تهران موفق به ورود به مجلس و سپس در تاريخ ۱۳ شهريور ۱۳۸۶ به رياست مجلس خبرگان رهبري انتخاب شد.
هاشمي رفسنجاني در سال ۱۳۵۸ ترور شد اما با مداخله همسرش جان سالم به در برد. او از تنها ازدواج خود داراي سه پسر به نامهاي محسن، مهدي و ياسر و دو دختر به نامهاي فاطمه و فائزه هاشمي است. از اين بين تنها فائزه هاشمي وارد سياست شد و يك بار نماينده مجلس شوراي اسلامي و سپس سردبير روزنامه زن شد. فاطمه هاشمي نيز اكنون رييس بنياد امور بيماريهاي خاص است و محسن هاشمي ريِيس قطار شهري تهران (مترو) .
از تاليفات هاشمي رفسنجاني كتابي است با عنوان «اميركبير قهرمان مبارزه با استعمار» كه در آن به زندگي و وقايع دوران اميركبير ميپردازد. ديگر اثر مهم وي، «تفسير راهنما» است كه از تفاسير موضوعي قرآن بوده و بخشي از آن از مجموعه فيشهاي تهيه شده در زندان دوره پهلوي فراهم آمده است. «مجموعه خاطرات روزانه هاشمي» نيز كه به نامهاي مختلف به چاپ رسيده، كتابي است جالب و جنجال برانگيز. در سال ۱۳۸۶ از تجديد چاپ چهارمين مجلد از اين مجموعه كه به خاطرات سال ۱۳۶۳ ميپرداخت جلوگيري شد. وقايعنگاري سالهاي پيش از انقلاب با نام «دوران مبارزه» و همچنين ترجمه كتاب معروف اكرم زعيتر با نام «سرگذشت فلسطين» از ديگر آثار اوست. همسر وي، عفت مرعشي، از نوادگان سيد محمد كاظم طباطبايي يزدي است.
از گفته هاي او:
«اگر بخواهيم از نفت رها شويم، ميتوانيم. يكي از راههاي رهايي از نفت توسعه صنايع زير مجموعه نفت است، مثل پتروشيمي. حتي براي ذغال سنگ اين اتفاق افتاد و در اصفهان با ساختن پالايشگاه قطران از مواد غيرقابل استفاده و ضايعات ذوب آهن فرآوردههاي ارزشمندش را توليد كرديم. براي ما راحت است كه از نفت موجود، كار، شغل و صنعت خود را رونق دهيم.
اگر ما اين كار را نكنيم بعد از مدتي مجبور ميشويم همين محصولات را از كشورهاي ديگر بخريم و در حقيقت آنها نفت خام ما را از ارزان تهيه ميكنند و چند برابر قيمت به خودمان ميفروشند. ما به دليل اينكه سرمايهاش را داريم، نيروي انساني داريم، تقاضاي آن را هم داريم. از طرف ديگر بازار فروش آن را داريم فقط بايد در اين عرصه وارد شويم و نفت را به عنوان سرمايه به اندازه نياز بفروشيم و بيشتر در عرصه فرآوردههاي جانبي به كار گيريم. تا نسلهاي بعدي ما هم بتوانند از اين سرمايه خدادادي استفاده كنند و كشور به سمت صنعتي شدن حركت كند. اين كارها سخت نيست تنها همت بلند ميخواهد.»
دوشنبه 4 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 393]