تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):همّت مؤمن در نماز و روزه و عبادت است و همّت منافق در خوردن و نوشيدن؛ مانند حيوانات. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833471448




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به فيلم «تيغ زن»، آخرين فيلم عليرضا داوود نژاد ؛ پول، جواهر را سنگ مي كند!


واضح آرشیو وب فارسی:قدس: نگاهي به فيلم «تيغ زن»، آخرين فيلم عليرضا داوود نژاد ؛ پول، جواهر را سنگ مي كند!
* مهدي نصيري

* تيغ زن
نويسنده و كارگردان: عليرضا داوودنژاد

بازيگران: رضا عطاران/ لادن مستوفي/ علي صادقي/ رضا داوودنژاد
خلاصه داستان: نازنين طبق نقشه اي كه با مجيد كشيده به ويلاي مردي در شمال مي رود تا پولهاي او را سرقت كند. در اين ميان نيما و عطا كه عاشق او هستند هم راهي سفر مي شوند و...
«عليرضا داوودنژاد» خودش را با فيلم خوش ساخت «نياز» به عنوان كارگرداني صاحب سبك و فيلمسازي كه سينما را مي شناسد، معرفي كرد. «نياز» فيلم خوش ساختي بود كه البته وجه اقتصادي و تجاري آن چندان پررنگ نبود و عليرضا داوودنژاد فيلمسازي بود كه ظاهراً علاقه زيادي به سينماي اقتصادي و تجاري داشت !داوودنژاد بعد از عدم موفقيت تجاري «نياز»، علاقه اش به سينماي تماشاگر پسند و تجاري را نشان داد. او همواره با سليقه جامعه پيش مي رفت و ظرافتهاي هنري فيلمهايش را در كنار ساختار و مؤلفه هاي تجاري آنها حفظ مي كرد.
«عاشقانه» فيلم جذاب او در اوايل دهه هفتاد بود كه بيشتر به سينماي مخاطب پسند نزديك شد و به دنبال آن «مصائب شيرين» نقطه تلاقي سينماي هنري و تجاري و سلايق اجتماعي و خانوادگي داوودنژاد شد و اين كارگردان را به عنوان يك هنرمند موفق نشان داد، اما «مصائب شيرين» براي داوودنژاد موفقيتي بود كه تا به امروز ديگر تكرار نشده است. اين فيلم خانوادگي داوودنژاد كه با حضور اعضاي خانواده او در مقابل دوربين ساخته شده بود، چندي بعد خودش را در «بهشت از آن تو» تكرار كرد، اما اين فيلم، از جريان اجتماعي جامعه داوودنژاد عقب مانده بود و به همين دليل داوودنژاد داستان فيلم بعدي اش را تغيير داد و اين بار با «بچه هاي بد» كه يك فيلم جاده اي قابل قبول بود خودش را به جامعه و جوانان نزديك كرد. «بچه هاي بد» فيلم بدي نبود، اما نتوانست نمونه ديگري از «مصائب شيرين» باشد.
«مصائب شيرين» در اواسط دهه 70 خودش را به جوانان نزديك كرده بود و توانسته بود موفق باشد و شايد به همين دليل، داوودنژاد در آثار بعدي اش يعني فيلمهاي «هشت پا» و «ملاقات با طوطي» باز هم اصرار داشت كه جوانان را به طرف آثارش جلب كند؛ كه نتوانست!«هوو» شايد در كارنامه داوونژاد مدركي براي اثبات شكست محسوب شود. بله !عليرضا داوودنژاد ديگر قادر نبود فيلمي مورد علاقه جوانان بسازد و در گيشه هم با شكست مواجه شده بود. حالا ظاهراً با ساخت فيلم «تيغ زن» شكست در كارنامه داوودنژاد تثبيت شده است.
«تيغ زن» در آغازش نويد فيلمي داستان محور را مي دهد. نقشه سرقت كه در ابتدا توسط مجيد و نازنين طرح مي شود، گمان اينكه فيلم ساختاري داستاني و پر تعليق دارد را ايجاد مي كند، اما بعد از اين، ملغمه اي از تمام فيلمهاي قبلي داوودنژاد در تصاوير آن به صورت آشفته و درهم برهم روايت مي شوند.
محور و مركز اتفاقات و رويدادهاي «تيغ زن» دختري به اسم «نازنين» است كه لادن مستوفي نقش او را بازي مي كند. نازنين سفري را به شمال آغاز مي كند و سه مرد ديگر داستان، همراهان او در اين سفر هستند. عطا، راننده خل وضعي كه رضاعطاران نقش او را بازي مي كند، مردي است كه خيلي پيشتر از اين عاشق نازنين بوده و نيما نيز، حالا به عشق نازنين راهي سفر شده است. در اين ميان مجيد هم به عنوان شريك نازنين در جريان سرقت حضور دارد.
همه اين روابط و رويدادهايي كه در نتيجه آنها شكل خواهد گرفت، محوريت «نازنين» را در داستان اثبات مي كنند، اما اينكه نازنين كيست؟ از كجا آمده؟ چه رابطه و علاقه اي به عطا يا نيما دارد؟ رابطه و منطق ارتباطش با مجيد و... سؤالهايي است كه بي پاسخ مي ماند و طبيعتاً هيچ چيز بيشتر از بي اطلاعي از شناسنامه و انگيزه هاي قهرمان يك فيلم نمي تواند يك داستان را آشفته، شلخته و درهم و برهم نشان بدهد.
«تيغ زن» آشفته و شلوغ است. مجيد و نازنين براي پول و نيما و عطا براي عشقشان مبارزه مي كنند، اما مبارزه و درگيري آنها در گستره روايت فيلم هيچ انسجام و منطق و پيوستگي ندارد. ظاهراً قرار است كه حركت نازنين به سمت پول بهانه اي براي تحريك عشق باشد و همه چيز با جايگزين شدن صداقت عاشقانه به يك ملودرام ساده كه رگه هايي از شوخي و كمدي را هم با خود به همراه دارد، ختم شود، اما ملودرام داوودنژاد بيشتر به يك كمدي بي سر و ته و غير جذاب شبيه است تا داستاني داراي كشش و قاعده درگيرسازي مخاطب!
سينما براي جذب مخاطب بايد داستان گو باشد يا عنصر و عناصر ديگري را جايگزين ساختار داستاني كند و فقط در اين صورت است كه تماشاگر چيزي براي درگير شدن با آن و دنبال كردنش خواهد داشت. در غير اين صورت تنها راه چاره، متوسل شدن به عناصر كاذبي چون كمدي هاي سبك و نارس و هجو است كه حتي اين شيوه و رويكرد هم در فيلم داوودنژاد جواب نداده و قادر به جذب مخاطب نيست.
اكثر دقايق «تيغ زن» صرف وقايع بدون حادثه مي شود و داوودنژاد خواسته تا ضعفهاي اين جريان را با بامزگي رضا عطاران و علي صادقي جبران كند، اما حاصل كار او تنها مشتي حرف و حديث عاشقانه شده و لودگي كميكي كه ظاهراً جذابيت زيادي هم براي مخاطبان فيلم ندارد.
عليرضا داوودنژاد بعد از انقلاب، روندي رو به رشد را در كارش آغاز كرد و از فيلم خوب و خوش ساخت «نياز» به تكاملي هنري و تجاري در «مصائب شيرين» رسيد و اين فيلم را به عنوان يك نقطه اوج در كارنامه آثارش ثبت كرد، اما از «مصائب شيرين» به بعد سينماي اين كارگردان با سابقه و پركار سينماي ايران هر سال بيشتر از پيش به ورطه نزول و سقوط در عناصر كاذب سينماي تجاري نزديك مي شود.«تيغ زن» بر عكس تيراژ فيلم هيچگاه نتوانسته نشان دهنده جواهر هنر داوودنژاد در سينماي خود او باشد كه عشق، سنگ را جواهر مي كند!
 دوشنبه 4 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: قدس]
[مشاهده در: www.qudsdaily.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 118]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن