واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: تميزي فقط حمام كردن و عطر و ادكلن زدن نيست. شما ممكن است بسياري از اصول اوليه بهداشتي را هم رعايت كنيد، اما فقط با چشم پوشي از چند نكته ظريف اما مهم، دچار بوي نامطبوع بدن شويد.
در اينجا با برخي عواملي كه انتظار نداريد باعث بو گرفتن بدن شوند، آشنا ميشويد.
1- اگر بعد از دوش گرفتن خودتان را خوب خشك نمي كنيد.
رطوبت بين چين هاي پوستي مثلا زير سينهها، زيربغل، كشالههاي ران و يا لاي انگشتان پا محبوس ميشود و چون در اين قسمتها راهي براي ورود هوا وجود ندارد، براي قارچها و باكتريها فرصتي مناسب پيش ميآيد كه به توليد مثل بپردازند و بوي بد و سوزش ايجاد کنند.
راه حل: بعد از اينكه از حمام بيرون آمديد و خودتان را خشك كرديد، سشوار را روي درجه سرد تنظيم كنيد و تمام قسمتهايي را كه ممكن است خيس مانده باشند سشوار بكشيد.
همچنين ميتوانيد از پودرهاي جاذب رطوبت حاوي عوامل ضدقارچ، براي بدن و كفشهاي تان استفاده كنيد.
2- اگر عاشق غذاهاي تند و تيز هستيد.
غذاهايي كه ادويه كاري، سير و ... دارند، نه تنها دهان را بدبو ميكنند، بلكه روي بوي عرق بدن شما هم تاثير ميگذارند. وقتي اين غذاها به دستگاه گوارش برسند، چند نوع گاز بدبو حاوي گوگرد توليد ميكنند. بسياري از اين محصولات فرعي در رودهها و كبد متابوليزه ميشوند، اما بعضي از آنها مانند متيل سولفيد جذب خون ميشوند و به سمت ششها و منافذ پوستتان ميروند. اين اثر ممكن است ساعتها در بدن شما بماند.
راهحل: با شستن دهان و يا جويدن مقداري جعفري ميتوان موقتا اين بوهاي زننده را برطرف كرد، اما تا غذاي تند و تيزي كه ميل كردهايد هضم نشود، اين بوها با شما همراهاند. البته اگر شما و اطرافيان تان همه با هم يك نوع غذا را خورده ايد، به سختي بوي بدي از يكديگر حس ميكنيد، اما ديگران به خوبي بوي شما را تشخيص ميدهند.
3- اگر فقط دندانهايتان را مسواک ميزنيد و به فکر زبانتان نيستيد.
اگر هنگام مسواك زدن زبانتان را فراموش كنيد، نفس شما آن قدر كه انتظار داريد تازه نخواهد بود. زبان پوشيده از هزاران
اسكريپر
پرز ريز است كه ميتواند جايگاه مناسبي براي ذرات غذايي باشد. پس حتي اگر مرتب مسواك بزنيد و نخ دندان بكشيد، ذرات غذا بين پرزهاي زبان شما جمع ميشوند و باكتري ها را به خود جذب ميكنند و اين باكتريها شروع به توليد سولفيد هيدروژن كرده و بوي بدي ايجاد ميکنند.
راهحل: شستن دهان ممكن است به شما كمك كند، اما بهترين راه براي زدودن اين باكتريها و ذرات غذايي، استفاده از اسكريپر (scraper) زبان است(تصوير روبرو).
همچنين ميتوانيد روي زبان تان را با مسواكي كه موهاي نرم دارد، مسواك بزنيد.
4- اگر وقتي خوابيد، دهانتان باز ميماند.
خوابيدن با دهان باز باعث ميشود جدار داخلي دهان خشك شود و سلولهاي مرده بتوانند روي زبان، لب و لثهها متراكم شده و سپس تجزيه شوند و فردا صبح دهان شما بو بگيرد.
راهحل: صبحها مسواك بزنيد، نخ دندان بكشيد و نصف فنجان آب ليموي تازه قرقره كنيد تا باكتريهاي بوزا را از بين ببرد. سپس ماست ميل كنيد، زيرا حاوي باكتريهاي لاكتوباسيل است که جاي باكتريهاي مولد بوي بد دهان را ميگيرند.
مخلوط ماست و آبليمو هم بوي بد را خنثي ميكند و اثر آن 12 تا 24 ساعت خواهد ماند.
5- اگر فقط دئودورانت ميزنيد.
هنگام خريد دئودورانتهاي زير بغل برچسب محصول را به دقت بخوانيد و مطمئن شويد كه ضدعرق هم دارد ياخير. دئودورانتهايي که مواد ضد عرق ندارند، بهطور موقتي بوي بد را ميپوشانند، اما از عرق كردن جلوگيري نميكنند.
راهحل: زير بغل شما فقط به ضدعرق احتياج دارد (مثل مام)، اما اگر دوست داريد بوي خوبي هم بدهد، محصولي را انتخاب كنيد كه هم دئودورانت و هم ضدعرق داشته باشد. اگر شما از آن دسته افراد هستيد كه زياد عرق ميكنند، بهخصوص در روزهاي تابستاني كه پوست چسبناك ميشود، ضدعرق را قبل از خوابيدن بزنيد. در طول شب بدن كمتر عرق ميكند، در نتيجه مواد آلومينيومي ضدعرق شما وارد غدد عرق ميشوند و براي مدت 24 ساعت اثر خود را بر جاي ميگذارند، حتي اگر فردا صبح دوش بگيريد.
همچنين ميتوانيد به يك متخصص پوست و مو مراجعه كنيد و از او بخواهيد برايتان محلولهاي ضدعرق قوي حاوي "آلومينيوم كلرايد" تجويز كند.
6- اگر دارو مصرف ميکنيد.
بسياري از داروها، از ضدآلرژيها گرفته تا داروهاي فشار خون، ميتوانند سبب خشكي دهان، يعني يكي از مهمترين دلايل بوي بد دهان شوند. به علاوه، ممكن است از عمل استيل كولين (يکي از واسطه هاي شيميايي در مغز) جلوگيري كنند.
راهحل: از پزشك معالجتان بخواهيد برايتان دارويي تجويز كند كه خشكي دهان جزو عوارض جانبي آن نباشد. همچنين براي تحريك ترشح بزاق هر از گاهي در دهانتان آب بچرخانيد. قهوه را کم مصرف كنيد و سعي كنيد بيشتر از بينيتان نفس بكشيد. از OTCهاي حاوي كربوكسي متيل سلولز يا هيدروكسي اتيل سلولز استفاده كنيد تا بزاق شما غليظ تر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 375]