واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: زنگ خطر«آزبست»به صدا درآمد عضو هيات علمي دانشگاه خبرداد: شناسايي5مورد ابتلا به سرطان بسيارخطرناك مزوتليما اجرا نشدن مصوبه ممنوعيت استفاده ازآزبست پس ازيكسال
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: اجتماعي - محيط زيست
رييس كارگروه آلودگي صدا و هواي كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با اشاره به وجود قطعي 3 تا 5 مورد ابتلا به بيماري بسيار خطرناك سرطان مزوتليما ناشي از آزبست در كشور گفت: متأسفانه با گذشت يكسال از مصوبه دولت مبني بر ممنوعيت استفاده از آزبست در صنايع، هنوز اين ماده خطرناك مصرف ميشود و نظارتي بر آن نيست كه اين امر زنگ خطري براي سلامت شهروندان در كشور است.
دكتر سعيد متصدي، عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفتوگو با خبرنگار «محيط زيست» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با اشاره به مصوبه ممنوعيت استفاده از آزبست در كارخانجات كشور گفت: بر اساس مصوبه شوراي عالي محيط زيست استفاده از آزبست از ابتداي مردادماه سال 86 ممنوع بود، اين در حاليست كه متاسفانه همچنان استفاده از اين ماده بسيار خطرناك و سرطانزا در صنايع ادامه دارد.
وي با اشاره به اينكه «آزبست» يكي از تركيباتي است كه در ورقهاي آزبست سيماني با نامهاي ايرانيت و ... استفاده ميشود، افزود: از اين ماده همچنين در صنايع لنتسازي و به عنوان يك عايق مناسب در كفپوشها نيز استفاده ميشود.
رييس كارگروه آلودگي صدا و هواي كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با اشاره به مطالعات انجام شده در خصوص آزبست در جهان گفت: اين مطالعات نشان ميدهد اين ماده سرطانزا بوده به شكلي كه امروزه بسياري از كشورهاي دنيا آن را از چرخه صنعتي خود حذف كردهاند.
وي با يادآوري اينكه به جز «نهبندان» در خراسان جنوبي، معدن آزبست در كشور نداريم، افزود: اكثر آزبست مصرفي در صنايع وارداتي است.
رييس كارگروه آلودگي صدا و هواي كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با اشاره به مصوبه شوراي عالي حفاظت محيط زيست به ايسنا گفت: بر اساس اين مصوبه كه در مردادماه سال 79 به تصويب رسيد، مصرف آزبست براي كارخانجات جديد ممنوع شده يعني اجازه احداث كارخانه جديد با ماده اوليه آزبست نبايد داده ميشد، از سوي ديگر بايد طي يك برنامه هفت ساله مصرف اين ماده به كلي حذف و مواد جايگزين آن استفاده ميشد.
وي افزود: مصوبه مذكور با توجه به اينكه بيشتر آزبستها از طريق هوا ايجاد مشكل ميكنند در لولههاي آزبست سيماني مجاز دانسته شده است.
رييس كارگروه آلودگي صدا و هواي كميته محيط زيست شوراي شهر تهران تاكيد كرد: بر اساس اين مصوبه از سوم مردادماه سال گذشته بايد مصرف آزبست در كشور ممنوع ميشد اين در حالي است كه با گذشت يك سال از پايان مهلت تعيين شده بسياري از كارخانجات هنوز اين ماده خطرناك را مصرف ميكنند.
عضو هيأت علمي دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي ادامه داد: از ديگر بيماريهاي آزبست ميتوان به بيماريهاي ريوي از جمله سرطانهاي ريه و ساير سرطانها اشاره كرد كه در اين ميان مزوتليما يكي از خطرناكترين سرطانهاي شناخته شده در دنياست و تقريبا ميتوان گفت افرادي كه به آن مبتلا شدهاند، به دليل نبود درمان، محكوم به مرگ هستند!
وي با اشاره به اينكه در حال حاضر 3 تا 5 مورد سرطان مزوتليما در صنايع آزبستي كشور در بيمارستانهاي زيرمجموعه دانشگاههاي شهيد بهشتي به ثبت رسيده است، افزود: اين بيماري جزو بيماريهاي مزمن و شغلي بوده و حدود 40 سال براي بروز آن زمان لازم است.
رييس كارگروه آلودگي صدا و هواي كميته محيط زيست شوراي شهر تهران با تاكيد بر اينكه سازمان حفاظت محيط زيست بايد بر اجراي اين مصوبه نظارت كند، افزود: در عين حال وزارتخانههاي بهداشت و صنايع نيز بايد هرچه سريعتر وارد عمل شده و ممنوعيت استفاده از آزبست را به مرحله اجرا بگذارند.
وي با اشاره به اينكه حدود 50 سال است كه آزبست در صنايع كشور مصرف ميشود، به ايسنا گفت: اين در حاليست كه اخيرا بيماران اين ماده بسيار خطرناك وارد بيمارستانها شدهاند.
متصدي تاكيد كرد: در برخي بيماران خانوادههاي آنها نيز به اين بيماري مهلك مبتلا شدهاند.
وي با بيان اينكه جايگزين آزبست در دنيا وجود دارد تاكيد كرد: سلامت و زندگي افراد خيلي بيشتر از هزينه جايگزيني آزبست ارزشمند است.
انتهاي پيام
يکشنبه 3 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 137]