واضح آرشیو وب فارسی:شبكه خبر دانشجو: به همت محققان دانشگاه صنعتي اصفهان صورت گرفت توليد پودر عناصر تك اتمي و آلياژهاي چند عنصري در ابعاد نانو براي نخستين بار در كشور
محققان دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي اصفهان موفق به تهيه پودر عناصر تك اتمي و آلياژهاي چند عنصري در ابعاد نانو شدند.
به گزارش گروه علمي و آموزشي «شبكه خبر دانشجو»، دكتر سلامتي، عضو هيئت علمي دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي اصفهان در رابطه با اين دستاورد ارزشمند گفت: امروزه مبحث نانو ذرات مغناطيسي توجه محققان رشتههاي مختلف علمي از جمله فيزيكدانان را به خود جلب كرده و پروژههاي بزرگي در دنيا بر پايه اين مبحث مطرح شده است.
وي در ادامه اظهار داشت: مواد مغناطيسي (مثل آهنرباها) كاربرد زيادي در بخشهاي مهم صنعت و تكنولوژي از جمله در موتورها، ژنراتورها و وسايل الكتريكي مختلف دارند. مواد مهم مغناطيسي شامل يكي از عناصر آهن، كبالت، نيكل، كروم و يا منگنز است؛ همچنين نانو پودر مواد مغناطيسي شامل ذرات مغناطيسي با بعد نانو ميباشد؛ كه اندازه و شكل ذرات را با توجه به روش ساخت ميتوان كنترل كرد.
دكتر سلامتي افزود: نكته مهم اين است كه مقياس نانو متر معمولاً به اندازههاي كمتر از 100 نانومتر (يك ده هزارم ميلي متر) اطلاق ميشود؛ بنابراين محقق با ريزترين اجزاي يك ماده مغناطيسي در ارتباط است.
وي يادآور شد: طرحهاي مرتبط با نانو ساختارها در دانشگاههاي ديگر كشور نيز در دست بررسي است؛ اما دانشگاه صنعتي اصفهان يكي از پيشتازان در زمينه نانو مغناطيسي به حساب ميآيد.
عضو هيئت علمي دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي اصفهان با اشاره به رويكرد نانو فناوري در كشور در خصوص اهداف اين پروژه گفت: در واقع اين پروژه دو هدف اساسي را دنبال ميكرد، در درجه اول فيزيكدان كه به دنبال كشف فيزك مسئله است، ماده مورد نظر را ميسازد و خواص مغناطيسي، الكتريكي و ساختاري آن را مورد بررسي قرار ميدهد و در درجه دوم فرايندهايي كه باعث بهبود خواص اساسي ماده مورد نظر به جهت كاربردي ميشوند، مورد مطالعه قرار ميگيرد؛ كه اين موارد شامل اكسيدهاي فلزي از قبيل اكسيد نيكل، اكسيد روي و همچنين مواد پيچيده تر مثل منگنات ها ميشود.
وي همچنين به كاربردهاي نانو ذرات مغناطيسي در بخشهاي پزشكي، استفاده در ضبط مغناطيسي در ديسكهاي سخت رايانهها و حسگرهاي مغناطيسي اشاره كرد و افزود: در علم پزشكي به وسيله قرار دادن دارو روي سطح نانو ذرات، دارو به طور مستقيم به محل بافت مورد نظر تزريق ميشود؛ كه كاهش مقدار دارو، هدف گيري دقيقتر بافتهاي مورد نظر و جلوگيري از آسب ديدن بافتهاي سالم از مزاياي اين روش است.
دكتر سلامتي در مورد كاربرد نانو ذرات مغناطيسي در ضبط مغناطيسي در ديسكهاي سخت رايانه ها نيز خاطرنشان كرد: امروزه محققان و از جمله شركتهاي بزرگ دنيا اميدوارند با كمك نانو ذرات مغناطيسي بتوانند ذخيره اطلاعات را كه هم اكنون 100 گيگابايت در اينچ مربع است، به 1000 گيگابايت در اينچ مربع افزايش دهند و اين پيشرفت قابل توجيهي در علم رايانه به شمار ميآيد.
لازم به ذكر است، پروژه توليد پودر عناصر تك اتمي و آلياژهاي چند عنصري در ابعاد نانو به همت دكتر سلامتي و دكتر كاملي از اعضاي هيئت علمي و گروه دانشجويان تحصيلات تكميلي دانشكده فيزيك دانشگاه صنعتي اصفهان توانسته است تاكنون مقالات ارزشمندي را در كنفرانسهاي معتبر جهاني ارائه دهد؛ همچنين مقالاتي از اين طرح در مجلات ISI در حال انتشار است./انتهاي پيام/
شنبه 2 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبكه خبر دانشجو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 151]