تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1836935889




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

بازنشستگي در دانشگاه ها مفهومي ندارد


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: بازنشستگي در دانشگاه ها مفهومي ندارد
دكتر مصطفي معين: در اوان كار دولت مهرورزي مژده دادند كه انقلاب فرهنگي دوم در پيش است و چند روز پيش خبر آمد كه بازنشسته كردن اجباري استادان شاخص، صاحب فكر و مستقل دانشگاهي به ويژه در علوم انساني و اجتماعي ادامه دارد و اين چشمه ديگري از مديريت برخي «نخبگان بدلي» است. بعد از جريان انقلاب فرهنگي (1359)، در سال هاي 1375 و 1376 موج دوم بازنشسته كردن و در واقع تصفيه استادان باسابقه و برجسته دانشگاه هاي سراسر كشور آغاز شد كه در ارتباط با برنامه «اسلامي كردن دانشگاه ها» تلقي مي شد.

به عنوان مثال زماني كه من مسووليت وزارت فرهنگ و آموزش عالي سابق را در شهريور 76 بر عهده گرفتم، نزديك به 20 تن از استادان دانشمند و فيلسوف بزرگي چون استاد فقيد سيد جلال الدين آشتياني را در دانشگاه فردوسي مشهد بازنشسته كرده بودند.
به خاطر دارم كه در اوايل كار دولت اصلاحات و در اولين حضور دانشگاهي خود براي معرفي رئيس جديد در دانشگاه علم و صنعت ايران حضور يافتم. سردمداران وقت دانشگاه علم و صنعت كه دولتمردان امروزي باشند، گرداننده همه مسائل بودند و در دانشگاهي كه به آن فيضيه دانشگاه ها مي گفتند، بيش از 18 تن از استادان را بازنشسته كرده بودند.
يادآوري كنم كه در همان بدو مسووليت طي بخشنامه اي به دانشگاه ها خواستم پرونده تمامي اين افراد بازنگري شود و بسياري از آنان به دانشگاه بازگشتند.
با حضور در دانشگاه علم و صنعت و در جمع دانشگاهيان بيان كردم كه در نظام آموزش و پژوهش دانشگاهي، اصولاً بازنشستگي مفهوم ندارد، سن و سابقه به تنهايي ملاك اشتغال يا بركناري نيست، روزآمدي علمي، تعهد كاري و شخصيت مستقل دانشگاهي داشتن، شرط است.
من نمي دانم آنهايي كه مدعي و پيگير «وحدت حوزه و دانشگاه» بوده و هستند، اشتغال برخي علماي حوزه هاي ديني به كار تدريس و مطالعه را حتي تا بعد از دهه هاي 80 و90 زندگي چگونه توجيه مي كنند ولي وقتي نوبت به دانشگاه مي رسد اينگونه چوب حراج به سرمايه هاي ملي كشور مي زنند. برداشت من اين است كه متوليان مربوط در دستگاه هاي اجرايي و سياستگذاري فرهنگي و آموزش عالي فاقد حداقل درك و بينش دانشگاهي، اهليت علمي و فرهنگي هستند.
-
مردان علمي سال، مدارك قلابي
مرد علمي سال بودن، دريافت مدارك دكتراي افتخاري مخدوش، خريد مدارك جعلي و قلابي و به قولي «كاغذ پاره»هاي فاقد ارزش علمي، در كشورمان سابقه تاريخي دارد و خود از ديگر ويژگي ها و مصاديق «نخبه نماها و مديريت هاي بدلي» است.
راستي هيچ گاه از خود پرسيده ايد كه چرا خاستگاه بيشتر اين القاب و عناوين افتخارآميز و مدارك و مدارج كذايي يا همان كاغذ پاره ها، انگلستان است و از آن كعبه آمال به جهان سوم و از جمله ايران صادر مي شود. بعيد است كه حتي طرح تحقيق و تفحص مجلس هشتم نيز بتواند به اين سوال تاريخي پاسخ دهد.
-
تعهد و التزام اجتماعي دانشگاه چه شد
استادان، محققان و اعضاي هيات مديره دانشگاه ها و مراكز تحقيقاتي، بخش هاي اصلي نخبگان علمي جامعه را تشكيل مي دهند و وظايف خطيري چون آموزش و تربيت نيروي تخصصي مورد نياز مديريت و توسعه كشور، پژوهش و فناوري علمي و ايفاي نقش ها و مسووليت هاي موثر اجتماعي را برعهده دارند.
خانواده هاي ده ها هزار نفري كادر آموزشي و پژوهشي دانشگاه ها و جمعيت 5/3 ميليوني دانشجويي كشور سرمايه هاي ملي ممتاز و بي بديلي هستند كه شايسته همه گونه قدرداني و حمايت در برابر آسيب هاي دروني و تهديد هاي بيروني هستند.
پيش نياز اين حمايت ها آن است كه اولاً همكاران دانشگاهي ما با عنايت به منزلت و رسالت هاي علمي و اجتماعي خود از بي تفاوتي و سكوت محض خارج شده، حداقل از حقوق صنفي و اجتماعي خود و دانشجويان شان دفاع كنند و ثانياً نسبت به سرنوشت مردم و كشور خويش نيز بيشتر از گذشته حساس باشند و اداي دين كنند.
در دو، سه سال گذشته اقتصاددانان، متخصصان امور كشاورزي، كارشناسان محيط زيست، معلمان و... هركدام به نوعي مطالبات حقوقي، هشدارها، نقد ها و نظرات كارشناسانه خود را در ارتباط با عملكرد دولت مطرح كردند و با مردم در ميان گذاشتند اما به راستي تعهد و التزام اجتماعي دانشگاه چه شد؟، استادان، مديران و همكاران دانشگاهي و آموزش عالي كجا هستند؟، چه پاسخي به وجدان عمومي فرزندان خود و آيندگان خواهند داشت؟
منبع:وب لاگ دكتر معين
 شنبه 2 شهريور 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن