واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان:
معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن از اتمام كار تدوين استراتژي بخش معدن خبر داد و گفت: اين استراتژي به زودي توسط گروه تدوين گر استراتژي براي تائيد نهايي به معاونت معدني وزارت صنايع و معادن ارائه ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، وجيهالله جعفري به موضوع بازرسي از معادن اشاره كرد و گفت: هماكنون بازرسي از معادن با توجه به اهداف برنامه پنجم تخصصيتر و كاملتر شده و در مسير تحقق اهداف برنامه پنجم هدايت خواهد شد.
وي افزود: با همكاري معاونت راهبردي رياست جمهوري سندي راهبردي براي مديريت صحيح بازرسي از معادن تدوين شده است كه تاكنون اهداف اين سند راهبردي در بخشهاي استخراج و اكتشاف دنبال ميشده، اما از ابتداي امسال در بخش فراوري معدني نيز اهداف اين سند مد نظر قرار ميگيرد.
معاون وزير صنايع و معادن گفت: هماكنون چهار هزار نفر از اعضاي سازمان نظام مهندسي معدن كه صلاحيت علمي و فني آنها تائيد شده در حال بازرسي از معادن هستند.
جعفري افزود: اين بازرسيها براي استفاده بهينه از ذخاير معدني، بهرهبرداري صحيح از معادن، رعايت اصول ايمني و فني، پرداخت دقيق حقوق دولتي معادن و محاسبه برداشت واقعي از معادن صورت ميگيرد.
او به قانون معادن اشاره كرد و گفت: با تصويب اين قانون شرايط مناسبي براي حضور فعالتر بخش خصوصي فراهم شده است و شفافيت در واگذاريها و نوع واگذاري معادن به بخش خصوصي نيز بهتر شده است.
معاون امور معادن و صنايع معدني وزارت صنايع و معادن با بيان اينكه 65 درصد حقوق دولتي دريافتي از معادن در بخش معدن و صنايع معدني و به ويژه توسعه اكتشاف، نوسازي و تجهيز معادن هزينه خواهد شد، افزود: بخش ديگري از اين حقوق به بازسازي و احيا محل تخريب معادن، كمك به صندوق بيمه سرمايهگذاري فعاليتهاي معدني و همچنين تكميل زيرساخت روستاهاي اطراف اختصاص خواهد يافت.
وي با بيان اينكه وجود بيش از 5500 معدن و 20 هزار واحد صنايع معدني، ايران را به يكي از كشورهاي معدني مهم در خاورميانه و حتي در سطح جهان تبديل كرده است، افزود: سهم بخش معدن و صنايع معدني در توليد ناخالص ملي بالغ بر 5 درصد است و افزون بر اين، حدود 30 درصد از سرمايه گذاري داخلي و بيش از 32 درصد از صادرات غيرنفتي كشور مربوط به بخش معادن و صنايع معدني است كه رتبه اول در اين بخش را دارا است.
وي ادامه داد: تعداد معادن كشور از 3692 معدن در سال 1383 به 5500 معدن در سال جاري رسيده است و ميزان استخراج معادن از 156 ميليون تن در سال 1383 به بيش از 280 ميليون تن در سال 1389 رسيده است. همچنين توليد سيمان كشور، از 32.2 ميليون تن در سال 1384 به 60 ميليون تن در سال 1389 رسيد و هماكنون ظرفيت توليد سيمان كشور به بيش از 72 ميليون تن رسيده كه باعث شده رتبه اول اين صنعت را در خاورميانه و رتبه ششم دنيا را در اختيار داشته باشيم.
جعفري گفت: اين آمار بيانگر اتخاذ تدابير لازم جهت توسعه فعاليتهاي معدني و اكتشاف مواد معدني با تنوع مختلف و بهرهبرداري آنها است و با حضور بخش خصوصي و سرمايهگذاري هاي انجام شده در طول سالهاي گذشته و ايجاد زمينه حضور اين سرمايهگذاري در رابطه با بهرهمندي از ذخائر معدني با تنوع لازم در توسعه اقتصادي كشور بوده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 109]