واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: وزير بازرگاني: ايران همچنان بزرگترين صادركننده فرش دستباف است
اقتصاد. بازرگاني . نمايشگاه . فرش
وزير بازرگاني روز جمعه در مراسم هفدهمين نمايشگاه فرش دستباف ايران تصريح كرد: با وجود كاهش عرضه فرش دستباف در سطح جهان، ايران همچنان بزرگترين صادركننده اين هنر صنعت (فرش) است.
به گزارش روز جمعه ايرنا، مسعود ميركاظمي علت اصلي كاهش تقاضاي فرش دستباف در جهان را تغيير فرهنگ مصرف ذكر كرد و افزود: سالانه ۵۱۵ميليون مترمربع انواع فرش در ايران توليد ميشود كه بيش از دو سوم آن صادراتي است.
وي افزود: ميزان صادرات فرش دستباف ايران در برنامه پنجساله اول معادل ۴/۶ميليارد دلار بود كه اين ميزان در برنامه دوم به ۳/۵ميليارد دلار و در برنامه سوم به ۲/۷ميليارد دلار كاهش يافت و هم اكنون نيز اين ميزان در برنامه چهارم به ۱/۴ميليارد دلار رسيده است.
ميركاظمي ، كشورهاي آمريكا، كانادا ، آلمان ، امارات عربي متحده، ايتاليا، ژاپن و سوييس را از بازارهاي مهم فرش صادراتي ايران خواند و كشورهاي هند، پاكستان، چين، نپال و تركيه را رقباي اصلي ايران در زمينه صادرات فرش دستباف برشمرد.
وي ميزان صادرات ديگر كف پوشهاي توليد ايران را چشمگير دانست و گفت:
درحالي كه صادرات انواع كف پوشها غير از فرش دستباف در سال ۸۰معادل ۳۱ هزار تن به ارزش ۷۲ميليون دلار بود ، اين ميزان در سال گذشته به رقمي معادل ۴۰هزار تن به ارزش ۱۶۱ميليون دلار رسيد.
وزير بازرگاني به ضرورت توليد كالا طبق سليقه مشتري و نياز بازار تاكيد كرد و افزود: توليد مبتني بر نياز و تغيير توليد فشاري به كششي در اولويت اقدامات مركز ملي فرش است و بر همين اساس، توزيع پورتال سليقه يابي مركز فرش در مرحله آمادهسازي قرار دارد.
وي علت گران بودن محصولات طبيعي و مواد اوليه فرش را توليد به صورت سنتي دانست و گفت: در اين زمينه در حال ايجاد شرايطي هستيم تا محصولات طبيعي به شيوه صنعتي توليد شود تا قيمت تمام شده كاهش يابد؟ براين اساس نيز تاكنون بيش از ۱۰۰طرح تحقيقاتي صورت گرفته است كه به تدريج به مرحله اجرا درمي آيد.
ميركاظمي تشكيل كنسرسيومهاي صادراتي براي جلوگيري از صدور فرش دستباف به صورت متفرقه را ضروري خواند و تبليغ فرش ايران را حائز اهميت دانست و گفت: مركز ملي فرش ايران با تهيه فيلمهاي مختلف و تيزرهاي تبليغاتي زمينه پخش آن را از شبكههاي معتبر بينالمللي و داخلي فراهم كرده است.
وي با اشاره به كپي برداري از طراحي فرش دستباف ايران گفت: طرح شناسنامه داركردن فرش ايراني در حال اجراست و از توليدكنندگان كشورمان مي خواهيم در قالب اين طرح توليد كنند تا ضمن حفظ كيفيت از سوء استفاده رقبا جلوگيري شود.
ميركاظمي سهم فرش دستباف از جوايز صادراتي را بيش از ديگر كالاها عنوان و ميزان آن را پنج درصد بيان كرد و گفت: برپايي همايشهاي مختلف، دعوت از تجار و بازرگانان خارجي، تكثير لوحهاي فشرده، توزيع عمليات مختلف و طراحي و بافت بزرگترين فرش دستباف جهان از نوآوريهايي است كه نويد تحكيم جايگاه صنعت فرش ايران در بازارهاي بينالمللي را ميدهد.
وزير بازرگاني همچنين از ايجاد پايانه صادراتي در فرودگاه امام استقبال كرد و گفت: ايجاد پايانه صادراتي فرش دستباف تصويب شده و در صورت مشاركت بخش خصوصي براي ايجاد اين پايانه كمكهاي بلاعوض اعطا ميشود.
ميركاظمي اضافه كرد: در بخش حمل و نقل به ويژه در كشتيراني نيز تخفيف هاي مناسبي براي صادراتكنندگان در نظر گرفته شده است.
در اين مراسم رييس مركز ملي فرش ايران نيز اظهار داشت: فرش از نظر اشتغال زايي و ارزآوري صنعت مهمي است به طوري كه حدود ۲ميليون شغل به صورت مستقيم و غيرمستقيم ايجاد كرده است.
مرتضي فرجي گفت: براي رفع معضلات صنعت فرش، مركز ملي فرش ايران اقداماتي مانند ايجاد گروه بازاريابي براي شناسايي بازارهاي جديد و انتقال آن به بدنه توليد، اعزام طراحان و توليدكنندگان به نمايشگاه دموتكس ۲۰۰۷براي آشنايي با سلايق جهاني و برگزاري ۶۰۰دوره آموزشي براي آشنايي توليدكنندگان طبق سليقه مصرفكنندگان ميتوان اقدام كرد.
وي افزود: توجه به بهره وري، كاهش قيمت تمام شده و اعزام هياتهاي تجاري به كشورهاي هدف به منظور توسعه بازار و دعوت از هياتهاي تجاري خارجي كه در نمايشگاه كيش و نمايشگاه سال گذشته بود نيز از ديگر اقدام هاي اين مركز براي توسعه صادرات فرش بود.
هفدهمين نمايشگاه فرش دستباف از اول تا هفتم شهريور ماه جاري در محل برگزاري نمايشگاههاي بينالمللي داير است.
جمعه 1 شهريور 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 86]