تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 15 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):آنچه دوست ندارى درباره‏ ات گفته شود، درباره ديگران مگوى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1838059804




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

گروه تامين كنندگان هسته اي در مورد هند تصميم مي گيرد


واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گروه تامين كنندگان هسته اي در مورد هند تصميم مي گيرد
تهران / واحد مركزي خبر/ سياسي 87/05/31
گروهي از كشورهايي كه مواد هسته اي صادر مي كنند روز پنجشنبه براي بررسي اينكه ايا بايد امكان دسترسي دولت هند را به سوخت و فن اوري هسته اي فراهم سازند يا خير دور هم جمع شدند.
به گزارش اسوشيتدپرس از وين تصميم اين گروه از كشورها براي نهايي شدن توافقنامه تاريخي امريكا و هند كه چنين فروش هايي را به دهلي نو ممنوع مي سازد جنبه حياتي دارد.
اين توافقنامه به بيش از سه دهه سياست امريكا كه بر اساس ان فروش سوخت و فن اوري هسته اي به هند ممنوع بود پايان خواهد داد. هند پيمانهاي بين المللي مربوط به عدم توليد و تكثير سلاحهاي هسته اي را امضا نكرده و سلاحهاي هسته اي را ازمايش كرده است.
اژانس بين المللي انرژي اتمي در اوائل ماه جاري به هند در اين ارتباط چراغ سبز نشان داد.
اما هند هنوز به تائيد گروه چهل و پنج عضوي موسوم به تامين كنندگان هسته اي كه اعضاي ان در وين گرد هم امده اند تا اين موضوع را كه ايا به هند امكان دسترسي به مواد و فن اوريهاي هسته اي خود را فراهم سازند يا خير نياز دارد.
ناظران مي گويند اين گروه كه بر اساس اتفاق نظر عمل مي كند غيرمحتمل است كه در جريان اين نشست دو روزه مقررات خود را تعديل كند و تعدادي از اين ناظران اشاره مي كنند كه اين گروه قبل از انكه بتواند به تصميمي در اين خصوص نائل شود به حداكثر سه نشست ديگر نياز دارد.
هند امروز بعد از جلسه اوليه گروه تامين كنندگان هسته اي در نشست انها حضور يافت تا براي جلب موافقت انها با توافقنامه مربوط به همكاري هسته اي با امريكا تلاش كند.
شاويشانكار منون وزير مشاور در امور خارجي هند بعد از اين نشست از صحبت با خبرنگاران خودداري كرد. ساير شركت كنندگان در اين نشست اين ملاقات را مفيد و جو حاكم بر ان را صميمانه توصيف كردند.
در صورت موافقت گروه تامين كنندگان هسته اي هند امكان دسترسي به سوخت و فن اوريهاي هسته اي را كه معمولا براي كشورهايي است كه پيمان منع تكثير سلاحهاي هسته اي را امضا كرده اند بدست خواهد اورد و اجازه خواهد داد تا تاسيسات هسته اي اش بطور كامل مورد بازرسي قرار گيرد.
تعدادي از كشورها به واسطه چشم انداز انجام تجارت بيشتر با هند وسوسه شده اند و ظاهرا از استدلال امريكا مبني بر اينكه اين قرارداد باعث وارد شدن هند به جريان اصلي عدم تكثير سلاحهاي هسته اي مي شود حمايت مي كنند.
واشنگتن قرارداد همكاريهاي هسته اي خود را با هند به عنوان يك اولويت سياست خارجي خود در نظر مي گيرد و اميدوار است كه اين قرارداد پيش از انكه جرج دبليو بوش رئيس جمهور امريكا از سمت خود كنار رود به تصويب كنگره امريكا برسد.
اما ساير كشورها نگران ان هستند كه صدور فن اوري و سوخت هسته اي به كشوري كه يك وعده از جهت حقوقي الزام اور در زمينه خلع سلاح را ارائه نكرده است مي تواند سابقه خطرناكي بوجود اورد و تلاشها را براي متوقف كردن اشاعه سلاحها و مواد هسته اي تضعيف سازد.
پيش از شروع نشست وين تعدادي از كشورها همچنين در قبال اتخاذ هرگونه تصميم عجولانه اي به صورتي كه مناسب با تقويم كاري كنگره امريكا باشد ابراز نگراني كردند.
ايران مطمئا با اين قرارداد مخالفت خواهد كرد و استدلال خواهد نمود كه هند كه به صورت پنهاني دست به ساخت سلاحهاي هسته اي زده است اكنون با داشتن دسترسي به فن اوري هسته اي پاداش داده مي شود. ايران به علت امتناع از تعليق فعاليت هاي هسته اي خود تحت تحريمهاي سازمان ملل قرار دارد. اين كشور به رغم نگراني هاي بين المللي تاكيد مي كند كه برنامه هسته اي اش صلح اميز است.
اولريك لوناچك از حزب سبزهاي اتريش در يك مصاحبه تلفني با اسوشيتدپرس گفت " تصويب اين قرارداد باعث تضعيف تلاشهاي مربوط به عدم تكثير سلاحهاي هسته اي و مذاكره با ايران خواهد شد."
لوناچك همچنين از اورسولا پلاسنيك وزير خارجه اتريش خواست تا مانع كنار گذاشته شدن مقررات گروه تامين كنندگان هسته اي در مورد هند شود.ساعاتي قبل از اين سخنان ، لوناچك در بيرون ساختماني كه نشست گروه تامين كنندگان هسته اي در حال برگزاري بود دست به اعتراض زد.
گروه تامين كنندگان هسته اي در پاسخ به ازمايش هسته اي هند در سي و چهار سال قبل بوجود امد. اين ازمايش در حكم حركت هند از يك كشور داراي برنامه هسته اي غيرنظامي متكي به خارجيان به ساخت سلاحهاي هسته اي بود.
داريل كيمبل از انجمن كنترل تسليحات مي گويد مستثني كردن هند از مقررات گروه تامين كنندگان هسته اي باعث نگران شدن كشورهاي زيادي خواهد شد.
وزارت خارجه اتريش روز اول ماه مارس اعلام كرد دادن چراغ سبز از سوي اژانس بين المللي انرژي اتمي به هند به هيچوجه در حكم سابقه اي براي گروه تامين كنندگان هسته اي جهت اخذ تصميم مثبت در اين خصوص نيست. وزارت خارجه نروژ هم اعلام كرد نگران پيامدهاي اين امر بر رژيم بين المللي عدم تكثير سلاحهاي هسته اي است.
سخنگوي وزارت خارجه سوئيس اعلام كرد موضع اين كشور به اين امر بستگي خواهد داشت كه ايا گروه تامين كنندگان هسته اي خواهد توانست به توافقي برسد كه شامل تضمين هايي در مورد عدم تكثير سلاحهاي هسته اي باشد يا خير.
تعدادي از كشورها براي گنجاندن بندي در اين توافقنامه تلاش مي كنند مبني بر اينكه اگر هند ازمايش هاي هسته اي خود را از سرگرفت امتيازات اعطا شده از سوي گروه تامين كنندگان هسته اي از اين كشور پس گرفته شود.
بيش از يكصد و پنجاه سازمان غيردولتي و افراد كارشناس در نامه اي به تاريخ پانزدهم اوت از فرانك والتر اشتانماير وزير خارجه المان و ساير نمايندگان گروه تامين كنندگان هسته اي خواستند تا از " اقداماتي كه مانع از رسيدن صدمه بيشتر به رژيم جهاني از قبل به چالش طلبيده شده عدم تكثير سلاحهاي هسته اي و خلع سلاح مي شود حمايت كنند."
9266/145/105/0003/01013/10101
 پنجشنبه 31 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن