واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: لاريجاني: كاركرد مساجد رهبري فكري جامعه است نه جولانگاه احزاب/ 1
تهران/ واحد مركزي خبر/ سياسي 1387/05/31
رئيس مجلس شوراي اسلامي گفت: جايگاه و تراز مسجد، رهبري فكري جامعه است در حالي كه احزاب در پي تربيت مديران براي به دست آوردن قدرت هستند و مسجد نبايد جولانگاه احزاب باشد.
علي لاريجاني در ششمين همايش بزرگداشت هفته جهاني مساجد با اشاره به گزارش عملكرد رئيس سازمان رسيدگي به امور مساجد افزود: اينكه تحرك جدي در مساجد به عنوان كانون هاي اصلي تفكر اسلامي به وجود آمده بسيار ارزشمند است.
وي با اشاره به انديشه هاي مرحوم علامه طباطبايي گفت: ايشان در جايي در گفتگو با يك اسلام شناس فرانسوي گفته بود تفاوت تفكر اسلامي با ساير اديان الهي در اين است كه مسلمان همه جا و همه وقت مي تواند با خدا ارتباط برقرار كند و اين ويژگي ممتاز تفكر اسلامي است.
لاريجاني ادامه داد: از طرف ديگر آيات و روايات بسياري در مقام و جايگاه بلند مسجد و حضور مسلمانان در مسجد وجود دارد، با اين همه اين دو امر نه تنها متباين هم نيستند بلكه مكمل هم هستند چون آيين اسلام آيين جمع گراست.
لاريجاني ادامه داد: جدا از محاسني كه در باب سياست و اجتماعيات مساجد گفته شده است مسجد خاص تعالي نفوس مستعد نيز هست و از طريق آن ارتباط با خدا قوي تر و ويژگي تاثيرگذاري نفساني در جمع حاضر مي شود.
وي افزود: درصدر اسلام مساجد جايگاهي متعالي و نقش هاي متنوعي داشتند ولي در تطور تاريخي، شرايط تغيير كرد؛ آن زمان اداره حكومت هم از درون مساجد بود ولي امروز حكومت و دولتمردان جايگاه خاص خود را دارند و در دارالاماره هاي خودشان هستند.
لاريجاني اضافه كرد: احزاب هم جايگاه خودشان را دارند، كاركرد مسجد همانند كاركرد حزب نيست چرا كه احزاب ادعاي اين را دارند كه چگونه قدرت را در دست بگيرند و براي قدرت مدير تربيت كنند درحالي كه تراز مسجد بسيار بالاتر است و تراز رهبري فكري جامعه را دارد و جولانگاه احزاب نيست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي ادامه داد: ما امروز در مختصات جديدي هستيم كه نخست بايد اين مختصات را بشناسيم و وضع حريف را درقبال تفكر اسلامي درك كنيم؛ آنها امروز با نظريه جهاني سازي و يكجانبه گرايي و نظريه پيش دستانه ادعاي رهبري جهان را دارند و سعي مي كنند با اشاعه پلوراليزم اسلامي سيادت جهان اسلام را كمرنگ كنند.
وي افزود: آنها در تثبيت ايده خود تلاش و اين طور وانمود كنند كه لزومي ندارد مسلمان در چارچوب يك حقيقت قرار بگيرد و بايد تنوع فكري داشته باشد؛ آنها از نظر سياسي هم سكولاريزم را در جهان اسلام دنبال مي كنند چون خطر بيداري جهان اسلام را حس كرده اند.
لاريجاني ادامه داد: خطر اصلي براي دشمنان اسلام و مدعيان رهبري جهان عنصر جهاد اسلامي است و از آنجا كه اين عنصر براي جهان اسلام حيات بخش است مي خواهند جوانان را درباره آن دچار نسيان كنند.
وي با اشاره به اينكه در طول تاريخ، اقتدار با تعاريف متفاوتي از جمله قدرت نظامي، قدرت اقتصادي و قدرت علمي تعريف شده است گفت: بعد از فروپاشي شوروي، امريكا تصور مي كرد كه با امتزاج هر سه قدرت مي تواند رهبري جهان را به دست آورد ولي شكست او در عراق، افغانستان و لبنان نشان مي دهد اين قدرت ها به تنهايي پاسخگو نيست و فراتر از اينها بايد قدرت خطرپذيري را نيز در دست داشت.
لاريجاني گفت: قدرت خطرپذيري در اختيار كساني است كه اهل جهاد باشند به همين دليل آنها در صدد از بين بردن عنصر جهاد در جهان اسلام هستند و با مترادف كردن روحيه شهادت طلبي با تروريسم سعي مي كنند جوانان را از اين فكر دور نگه دارند.
ادامه دارد
پنجشنبه 31 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]