واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین:
رفع يك مشكل زنانه در ارتباط
واژينيسم(گرفتگي عضلات مهبل)
بر اساس سوال یکی از دوستان این مطلبُ گذاشتم .. امیدوارم مفید باشه
تصوري كه در حال حاضر در ذهن اكثريت افراد(به خصوص زوجين جوان) وجود دارد اين است كه رابطه جنسي براي هر يك از طرفين بايد لذت بخش و مطلوب باشد. شايد در چند دهه قبل اين مساله اصلا مورد توجه نبوده و مردان اهميتي به رضايت همسرشان در رابطه زناشويي نمي دادند اما با افزايش سطح آگاهي و تحصيلات افراد جامعه، به نظر مي رسد همانطور كه در انتخاب همسر و معيارهاي گزينشي، تغيير و تحولي اساسي ايجاد شده، در مورد ريزه كاري هاي رابطه زناشويي نيز توجه و اهميت بيشتري ارايه شده است. از اين روست كه مشكلات و اختلالات احتمالي اين رابطه نيز بيشتر بايد مورد معرفي و شناخت زوجين به خصوص زوجين جوان قرار بگيرد زيرا علي رغم اينكه بسياري از افراد زندگي مشترك و طبيعتا زندگي جنسي خود را با آرامش و بدون مشكل خاصي آغاز مي كنند ، اين فرآيند براي برخي بسيار مشكل ساز و پر استرس مي گردد. در اين مقاله نيزقصد داريم يكي ديگر از اين مشكلات يعني واژينيسم را مورد بررسي قرار دهيم:
گاهي اوقات برقراري رابطه جنسي براي زنان به جاي اينكه مطلوب و اثربخش باشد تبديل به يك فرآيند سخت و عذاب آور مي گردد. شدت اين مشكل مي تواند مشكلات شديد تا متوسط را در ارتباط جنسي در بر گيرد و اين ارتباط را براي هر يك از طرفين زجرآور كند. شدت اختلال در برخي از زنان آن قدر عميق مي شود كه حتي معاينات پزشكي را دچار مشكل مي كند.
با افزايش سطح آگاهي و تحصيلات افراد جامعه، به نظر مي رسد همانطور كه در انتخاب همسر و معيارهاي گزينشي، تغيير و تحولي اساسي ايجاد شده، در مورد ريزه كاري هاي رابطه زناشويي نيز توجه و اهميت بيشتري ارايه شده است.
واژينيسم چيست؟
واژينيسم به انقباض غير ارادي مستمر و عود كننده عضلات ثلث خارجي مهبل كه مانع از برقراري رابطه جنسي مي گردد، اطلاق مي شود. در اين اختلال سه پاسخ عمده فيزيولوژيكي، شناختي و رفتاري آشكارا مشاهده مي شود.
پاسخهاي فيزيولوژيك شامل تعريق، لرزش يا حتي نفس نفس زدن است.
پاسخهاي شناختي شامل طيف وسيعي از افكار ترسناك مربوط به پيامدهاي منفي احتمالي عمل جنسي را در بر مي گيرد .
پاسخهاي رفتاري شامل پاسخ هاي اجتنابي است؛ به گونه اي كه تلاشهايي براي اطمينان از انجام نشدن آميزش صورت مي گيرد.
چرا برخي از زنان به اين اختلال مبتلا مي شوند؟
اختلال واژينيسم را به دو دسته كلي تقسيم مي كنند:
واژينيسم اوليه و واژينيسم ثانويه.
در مورد ابتلا به واژينيسم اوليه دلايل بسيار متنوعي ارايه مي شود و حتي برخي وجود باورهاي غلطي را عنوان مي كنند. اما در اكثر موارد علت اين اختلال به دنبال مقاربت دردناك و انتظار دردي ديگر است كه باعث اين مشكل مي گردد.برخي ديگر از زنان داراي باورهاي غلط و غير منطقي در مورد آلت تناسلي خود و يا همسرشان هستند. همچنين عقايد و افكار منفي و اشتباه ديگري مانند ترس از بارداري، بي ميلي يا نفرت نسبت به همسر و در مواردي نادر، سواستفاده جنسي در گذشته از عوامل موثر در واژينيسم اوليه است.
واژينيسم ثانويه بعد از يك دوره عملكرد جنسي طبيعي و معمولا در پي رويدادي خاص مانند زايمان، يك اختلال طبي مربوط به مقاربت دردناك، سقط جنين، جراحي و .. ايجاد مي گردد. اين دسته از زنان هر چند كه در گذشته رابطه جنسي مطلوبي را تجربه كرده اند اما بعد از اين رويدادها به علت درد و ارتباط جنسي دشواري كه با آن مواجه خواهند شد، از برقراري مجدد رابطه خودداري مي كنند. از مهم ترين عوامل واژينيسم ثانويه مي توان خشكي واژن را نام برد كه منجر به قطع ارتباط جنسي زن با همسرش مي گردد.
گاهي اوقات برقراري رابطه جنسي براي زنان به جاي اينكه مطلوب و اثربخش باشد تبديل به يك فرآيند سخت و عذاب آور مي گردد. شدت اين مشكل مي تواند مشكلات شديد تا متوسط را در ارتباط جنسي در بر گيرد و اين ارتباط را براي هر يك از طرفين زجرآور كند.
شيوع
درباره شيوع اين اختلال گزارشات متنوعي ارايه شده است اما آخرين مطالعاتي كه در اين زمينه صورت گرفته نشان مي دهد كه از بين افرادي كه براي مشكل در رابطه ي زناشويي به مراكز درماني مراجعه مي كنند تقريبا 5 تا 47 درصد مبتلا به واژينيسم تشخيص داده مي شود.
البته در اين آمار بايد زناني را هم در نظر گرفت كه هيچگاه براي درمان مشكل خود از كمك تخصصي بهره نگرفته و همواره يا رابطه جنسي در زندگي زناشويي شان مختل است و يا اينكه رابطه زجر آوري را تحمل مي كنند.
آيا واژينيسم درمان دارد؟
براي درمان اين اختلال طيف وسيعي از درمانها، از درمانهاي شناختي گرفته تا روش هاي شناختي – رفتاري كه مستر- جانسون ارايه داده اند، توصيه مي شود.
در درمانهاي شناختي سعي مي شود كه باورهاي غلط و غير ممكن در مورد رابطه جنسي، ترس هاي بيهوده از بارداري، باورهاي اشتباه و تحريف شده اي كه گاهي در ميان برخي از زنان رايج است و .. مورد چالش و سپس بازسازي قرار گيرد.
در مورد روشهاي شناختي- رفتاري مسترز- جانسون عموما حساسيت زدايي منظم در ارتباط با رابطه جنسي است(كه البته ميزان موفقيت درمانهاي حساسيت زدايي منظم حدود 90- 95 درصد و در برخي ديگر از گزارشات تا 100 درصد موفقيت و درمان كامل گزارش شده است). براي مثال از اولين مراحل درمان در اين روش، تشريح اعضاي تناسلي زن است. آموزش آرميدگي، خود معاينه گري دستگاه تناسلي توسط خود درمانجو و در مراحل آخر مشاركت و همراهي همسر در فرآيند حساسيت زدايي مي تواند در درمان اين اختلال بسيار موثر باشد. ضمن اينكه در درمان هاي حساسيت زدايي منظم تحمل و پشتكار زوجين بسيار موثر خواهد بود و اگر زوجين مبتلا به اين مشكل تصور كنند كه با چند هفته تمرين مي توانند بر اين مساله غلبه يابند سخت در اشتباهند. همچنين براي دريافت كامل تر حساسيت زدايي در زمينه اختلال واژينيسم دريافت كمك از مشاوران زناشويي الزامي به نظر مي رسد.
ذكر اين نكته الزامي است كه براي كنترل انقباض هاي عضلات مهبل از تمرينات كگل نيز استفاده مي شود ..
تخصصي گروه خانواده ايراني سايت تبيان
ورزش کگل .. انقباض بخشی از عضلات هست که باعث قطع شدن ادرار موقع ادرار کردن میشه .. دوستای گلمــ.. این ورزش حتی باعث جلوگیری از افتادگی هم میشه .. واسه انجام این ورزش باید عضلات ته رو منقبض کنین واسه اینکه مطمئن شین ورزشو درست انجام میدین یا نه.. بهتره موقع ادرار کردن تست کنین.. باید توجه کنین که موقع انقباض عضلات باید ادرار قطع شه و دوباره که عضله شل میشه ادرار کردن ادامه پیدا میکنه .. این ورزش بسیـــــــار خوبیه. امیدوارم این مطلب مفید بوده باشه ..
سلام breeze_girl جون خصوصيتو چك كردي عزيزم؟
breeze-girl جونم مرسی از اطلاعات مفید .
اگه موقع دستشویی کردن این تمرین رو انجام بدیم برای کلیه ضرری نداره ؟ باعث نمی شه که ادرار به کلیه برگرده ؟
فقط یکی دو بار اول و برای تست کردن باید اون موقع انجام بدیم ؟ یا همیشه ؟ یا باید در حالت عادی باشه نه موقع دستشویی رفتن ؟
لطف كنيد و در مورد اين تمرينهاي حساسيت زدايي بيشتر توضيح بديد . و از لحاظ تكرار عبارتهاي مثبت براي رفع اضطراب راهنمايي كنيد كه آيا تاثيري داره يا نه ؟
aftabetarik نوشته است:
سلام breeze_girl جون خصوصيتو چك كردي عزيزم؟
سلام عزیزمــــــــــــــ چیزی به خصوصیم نیومد..
maahbod نوشته است:
breeze-girl جونم مرسی از اطلاعات مفید .
اگه موقع دستشویی کردن این تمرین رو انجام بدیم برای کلیه ضرری نداره ؟ باعث نمی شه که ادرار به کلیه برگرده ؟
فقط یکی دو بار اول و برای تست کردن باید اون موقع انجام بدیم ؟ یا همیشه ؟ یا باید در حالت عادی باشه نه موقع دستشویی رفتن ؟
خواهش میکنمــ گلمــ.. نه عزیزمــ.. این ورزشو میشه همه جا حتی وقتی نشسته ای هم انجام بدی یا وقتی دراز کشیدی.. تو هر حالتی.. واسه اطمینان از درست بودن روش گفتم موقع ادرار چک کنین چون باعث انقاباض یه نوع عضله ای میشه که تو قطع ادرار موثره.. امیدوارم الان توضیحم کامل شده باشه
شاهزاده رويا نوشته است:
لطف كنيد و در مورد اين تمرينهاي حساسيت زدايي بيشتر توضيح بديد . و از لحاظ تكرار عبارتهاي مثبت براي رفع اضطراب راهنمايي كنيد كه آيا تاثيري داره يا نه ؟
عزیزم این بیشتر جنبه روانی داره.. مثلا تکرار عبارات مثبت موثره .. و باعث کاهش اضطراب و ترس و برقراری حس خوب به شریک جنسی میشه.. راجبه تمرینات.. ببین عزیزم.. اولا اینکه بااااااید حتما به پزشک مراجعه شه.. شاید پزشک صلاح بدونه در کنار این تمرینات داروه های ضد اسپاسم عضلات هم بده..
پس حتما تحت نظر یه پزشک باشین..
تمرینات هم همونطور که توضیح داده شد.. اول آشنایی زن با ناحیه تناسلی خودشه.. بعد همسرش یعنی.. اول دخول انجام نمیشه.. و کم کم با اون منطقه باید آشنایی صورت بگیره.. هم ناحیه تناسلی خودش هم همسرش.. و بعد طی روزای آتی که حس امنیت بیشتری پیدا شد.. دخول انجام میشه ...
تحت نظر پزشک باشین عزیزم
صرفا جهت اطلاع!
خیلی خوشحالم که این مطلب رو به دوستان یاد دادید چوخ ن خود من 3 سال نمیتونستم با شوهرم نزدیکی کنم الان 1 ماهه که تونستم کم کم داشت زندگیگ از دست میرفت
عزیزم میشه خصوصیتوچک کنی؟
عزیزم میشه خصوصیتوچک کنی؟
نارسین جون میشه خصوصیتوچک کنی؟
nasrin123 نوشته است:خیلی خوشحالم که این مطلب رو به دوستان یاد دادید چوخ ن خود من 3 سال نمیتونستم با شوهرم نزدیکی کنم الان 1 ماهه که تونستم کم کم داشت زندگیگ از دست میرفت
امیدوارم زندگیتون ر از لحظه های شاد باشه گلم
من متاسفانه هر سه خصوصیتو داشتم که اول تحت درمان روانپزشک قرار گرفتم و بعد دکتر زنان
به من تمرینات ریلکسشن رو دادن
نمیدونید چه دورانی داشتم و چه تحمتهای که بهم زدن در صورتی که من فقط یه بیمار بودم
دوستای گلم اگه سوالی داشتید ازم بپرسید حتما کمکتون میکنم
ببین عزیزم من هنوزدکترنرفتم ول احساس میکنم مشکل دیگه خستم داره میکنه
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6346]