واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: گزارش// سالگرد ترور مرد پولادين زندان هاي ستم شاهي
تهران / واحد مركزي خبر/ مكتوب 1387/05/30
كينه سازمان تروريستي منافقين از سيد اسدالله لاجوردي باعث شد كه سرانجام وي در اول شهريور سال 1377 در بازار جعفري تهران به دست يكي از اعضاي اين سازمان ترور شود.
هم اكنون 10 سال از شهادت حاج سيد اسدالله لاجوردي رياست فقيد سازمان زندانهاي كشور و مرد پولادين زندانهاي ستم شاهي
و الگوي مبارزه با كفر و نفاق مي گذرد.
ابعاد زندگي لاجوردي در عرصه هاي مختلف از جمله مبارزه با نظام شاهنشاهي در قبل از پيروزي انقلاب و خدمات وي در سالهاي پيروزي انقلاب و بعد از آن ، نقش وي در مبارزه با گروههاي كفر و نفاق و منافقين در استحكام نهال انقلاب ارزشمند و در تاريخ منور انقلاب تثبيت شده است .
شهيد اسد الله لاجرودي را مي توان نمونه اي از يك مديريت اسلامي، ساده زيستي ، اخلاص و تعهد وي به انقلاب و ولايت فقيه توصيف كرد.
زندگي نامه:
------------
اسد الله لاجوردي فرزند سيد علي اكبر است كه در سال 1314 در يكي از محلات جنوب تهران در ميان خانواده اي مذهبي به دنيا آمد و در سال 1320 به عرصه علم و دانش راه يافت.
لاجوردي به دستور حضرت امام راحل (ره) همراه با دكتر بهشتي و استاد مطهري تصميم به ائتلاف و ايجاد تشكل به منظور مبارزه با رژيم پهلوي گرفت و جزو مؤسسان اصلي جمعيت مؤتلفه اسلامي بود كه در جريان ترور حسنعلي منصور دستگير و به 18 ماه حبس تأديبي محكوم شد و تعصب شديد اين مبارز ستم شاهي در بازگو نكردن فعاليتهاي مبارزاتي موجب تشديد مجازاتش تا 18 سال ديگر شد.
اين دوره همزمان با تغيير ايدئولوژي سازمان تروريستي منافقين بود و لاجوردي نخستين فردي به شمار مي رفت كه انحراف آنان را اعلام كرد و به همين دليل در داخل زندان نيز منافقين وي را بايكوت كردند كه از آن دوران به عنوان «زندان در زندان» لاجوردي ياد مي شود.
وي سرانجام در 27 مرداد سال 56 از زندان آزاد شد و
در روزهاي اوج انقلاب در كميته استقبال از حضرت امام خميني راحل به فعاليت پرداخت و پس از پيروزي انقلاب اسلامي نيز مسئوليت دادستاني انقلاب اسلامي را برعهده گرفت .
اما درسال 1367 رياست سازمان زندان ها و اقدامات تأميني و تربيتي به وي سپرده شد. كه براساس اظهارات ياران و نزديكان وي ، لاجوردي در دوران تصدي مسئوليت سازمان زندانهاي كشور منشاء خدمات ارزنده اي شد كه از وي مي توان به عنوان الگويي در مديريت اسلامي و ساده زيستي ياد كرد و وي را به عنوان پرچم دار نظام زندانباني مبتني بر اصلاح و تربيت زندانيان معرفي كرد.
شهيد لاجوردي مايه افتخار و مباهات دستگاه قضا و سازمان زندانهاست.
وي هنگام حمله ناجوانمردانه رژيم بعثي عراق به كشور عزيزمان بارها خاضعانه به جبهه رفت و در كنار رزمندگان همچون يك بسيجي مخلص به دفاع از مرزهاي ميهن اسلامي پرداخت.
لاجوردي پس از مدتي از خدمت در سازمان زندان ها استعفا داد و به كار در بازار تهران مشغول شد كه سرانجام در نخستين روز از شهريور سال 1377 در بازار جعفري تهران به دست يكي از اعضاي سازمان تروريستي منافقين ترور شد و جام شهادت را نوشيد . پيكر آسماني اش را در مرقد 72 تن در بهشت زهرا به خاك سپردند.
خدمات شهيد لاجوردي در سازمان زندان ها:
------------------------------------------
ايجاد كارگاه هاي مختلف در زندان و از بين بردن بي سوادي در ميان زندانيان از تلاشهاي بي دريغ لاجوردي در طول سال هاي حضورش در سازمان زندانها بود.
حاج اسدالله با اقتدا به امام و رهبرش، خيل جوانان و نوجوانان ساده دل و ناآگاهي كه فريب منافقين را خورده و در باتلاق نفاق آنها دست و پا مي زدند، قربانياني مي دانست كه نياز به كمك و ياري دارند ، از همين رو زندان اوين را به واقع ، براي رهايي اين قربانيان از حصارهاي تشكيلاتي و دستيابي به واقعيات و حقايق به آموزشگاهي بدل كرد چرا كه تنها طريق سربراه كردن گمراهان گروهك هاي ضد انقلاب را با تأسي به پيامبر اكرم(ص) و ائمه معصوم(ع)، محبت و مهرباني مي دانست.
اين در شرايط بود كه منافقين، مهيب ترين سازمان تروريستي تاريخ معاصر را به راه انداخته بودند و هر روز تعدادي از مردم را به جوخه هاي تروريستي خود مي سپردند.
از همين رو بهترين ساختمان زندان اوين را كه در زمان رژيم ستم شاهي ، مجتمع اداري و محل اقامت روساي زندان بود ، سالن هاي آموزشگاه قرار داد و كتابخانه نسبتا بزرگي براي استفاده زندانيان تاسيس كرد و آنها را از تلويزيون و شبكه داخلي زندان و تازه ترين روزنامه ها و اخبار بهره مند كرد.
براي فراگيري كار و حرفه زندانيان كارگاههاي متعددي بوجود آورد و با بودجه محدودي كه در اختيار داشت و با كمك مالي دستگاهها ، وسائل فني اين كارگاهها مانند چرخ هاي خياطي و دوزندگي و كفش دوزي ، ماشين هاي نجاري ، چوب بري و مكانيكي و كشاورزي را خريداري كرد و دراختيار زندانيان علاقمند قرار داد تا هم حرفه اي بياموزند، هم به كاري مشغول شوند تا باري از دوش خانواده هاي انها برداشته شود و هم
با حقوق و حق الزحمه اي كه دريافت مي كنند، احياناً بتوانند به خانواده هايشان، كمك مالي بكنند.
حاج اسدالله حتي براي اشنايي زندانيان با فضاي مردمي جامعه انها را در دوره هاي مختلف و گروه بندي هاي گوناگون، به گردش هاي سياحتي ، زيارتي، بازديدهاي فرهنگي ، علمي و حتي ديدار از جبهه هاي جنگ برد.
اين توجهات و دقت هاي حاج اسدالله، از اين بابت بود كه خود سالهاي بسيار سختي را در زندان ها و سياهچال هاي رژيم ستم شاهي گذرانده بود.
وي كه 9 سال از 14 سال پس از تبعيد حضرت امام(ره) را در همان زندان ها طي كرد، بنا به اسناد ساواك، ديد چشم چپ خود را از دست داد، دچار درد شديد كمر و زخم معده شد و ناراحتي هاي بسياري را در اثر شكنجه هاي قرون وسطايي مزدوران شاه تحمل كرد.
شهيد لاجوردي به همين اقدامات داخل محيط زندان بسنده نكرد و براي بيرون از زندان زندانيان نيز برنامه ريزي كرد و در واقع يكي از يادگارهاي كاري وي تاسيس سازمان «مراقبت پس از خروج» بود چون زندانيان به علت سوء سابقه اي كه داشتند ، در هيچ اداره و مؤسسه اي پذيرفته نمي شدند، كه اين كار ممكن بود زمينه گرايش دوباره زندانيان به دامان منافقان را ايجاد كند و براي كمك به زندانيان آزاد شده اين سازمان را بوجود آورد.
اسدالله جولايي رئيس ستاد ديه كشور و معاون لاجوردي در دوران دادستاني انقلاب مركز درباره يار ديرين خود مي گويد: اشنايي ما به سال 1341 باز مي گردد اما همكاري ما بعد از پيروزي انقلاب اسلامي در كميته امام بيشتر شد .
وي مي افزايد: دران سال ها لاجوردي دادستان انقلاب تهران گروه تروريستي فرقان را كه شهيد مطهري را به شهادت رسانده بودند ، شناسايي و دستگير كرد و پرونده اين گروه را بست.
وي اضافه مي كند: لاجوردي از سال 42 در زندان هاي ستم شاهي بود و چون خودش زندان كشيده بود در زمان دادستاني انقلاب در شناسايي كفار موفق بود و به همراه آيت الله گيلاني بساط كفر و نفاق را برچيد.
رييس ستاد ديه كشور با بيان اينكه امروز چراغ انقلاب به پاس تلاش و مجاهدت هاي افرادي مانند لاجوردي روشن است گفت: لاجوردي اواسط سال 1363 از سمت دادستاني انقلاب تهران كناره گيري كرد و بعد از ارتحال امام راحل در سال 1368 كه ايت الله يزدي رياست قوه قضاييه را برعهده گرفت ، وي به عنوان رييس سازمان زندانها منصوب شد.
رييس ستاد ديه كشورمي گويد: دراين سال ها بود كه لاجوردي با يك نگرش اصلاحي و تربيتي به صورت گسترده مديريت خود را آغاز كرد طوري كه امروز الگويي براي كشورهاي اسلامي شده است.
وي مي افزايد: حتي بعد از شهادت لاجوردي نيز روساي بعدي سازمان زندانها، اصلاح و اقدامات تربيتي را كه وي پايه ريزي كرده بود ادامه دادند.
جولايي مي گويد: مديريت لاجوردي در اداره امور مقتدرانه بود و بدون اينكه حقي از كسي ضايع كند ، با حداقل امكانات و نيروي كاري ؛ سازمان زندانها را اداره مي كرد .
وي از ستاد ديه به عنوان يكي از اقدامات لاجوردي ياد مي كند و مي گويد: شهيد لاجوردي در رمضان سال 1369 براي كمك به زندانيان مالي غيرعمد كه به علت ناتواني در پرداخت ديه در زندان به سر مي بردند جشن گلريزان را بنا نهاد كه نخستين مراسم جشن گلريزان در خيابان طالقاني برگزار شد و بعد از ان هرساله اين مراسم در ماه مبارك رمضان برگزار مي شود كه در اين 10 سال بيش از 20 هزار زنداني ( ناتوان در پرداخت ديه ، مهريه، تصادفات غير عمد وچك هاي غير كلاهبرداري ) با اين مراسم ازاد شدند و اين مراسم هرساله در30 استان كشور براي كمك به زندانيان نيازمند برگزار مي شود.
همچنين عليرضا جمشيدي سخنگوي قوه قضاييه درباره شهيد لاجوردي مي گويد: مرحوم لاجوردي يكي از افرادي بود كه خدمات بسياري در قبل و بعد از انقلاب براي اين نظام مقدس انجام دادند.
وي مي افزايد: مهمترين ويژگي وي ساده زيستي و نداشتن تعلق خاطر به مسئوليت هاي دنيوي بود كه ويژگي بارزي براي خدمت رساني به مردم محسوب مي شود.
سخنگوي قوه قضاييه مي گويد: طبيعي است حق چنين افرادي جز شهادت و رسيدن به كمال مطلوب نمي تواند چيز ديگري باشد.
خداوند ايشان را با شهداي صدر اسلام و ائمه اطهار مشهور كند.
گزارشگر : فرج الله محمدپور
كد 0001/10107/13
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 367]