تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 30 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):توكل بر خداوند، مايه نجات از هر بدى و محفوظ بودن از هر دشمنى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1831627271




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

در همايش «نقد مرمت» مطرح شد: ارتقاي فعاليت‌ها كم‌ترين دستاورد نقد است جايزه‌اي به نام استاد شيرازي داده مي‌شود


واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: در همايش «نقد مرمت» مطرح شد: ارتقاي فعاليت‌ها كم‌ترين دستاورد نقد است جايزه‌اي به نام استاد شيرازي داده مي‌شود
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ميراث فرهنگي

معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري گفت: شكي نيست كه اگر نقد و ارزيابي به‌درستي صورت گيرد، كم‌ترين دستاورد آن ارتقاي فعاليتي است كه انجام مي‌دهيم.

به گزارش خبرنگار بخش ميراث فرهنگي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در همايش «نقد مرمت (ارزيابي و بررسي پروژه‌هاي مستند‌نگاري، حفاظت، مرمت و سامان‌دهي بناها و محوطه‌هاي تاريخي)» كه از صبح امروز (30 مردادماه) در هتل فردوسي تهران آغاز شده است، فريبرز دولت‌آبادي بيان كرد: اين همايش كاري بود كه مي‌شد، به‌عنوان گرامي‌داشت ياد مرحوم دكتر شيرازي برگزار كرد و قطعا نخستين هدفي كه از اين همايش مي‌توان متصور بود، بحث آموزش است؛ موضوعي كه از قديم خلأ آن وجود داشته است.

وي با اشاره به اجراي برنامه‌هاي آموزشي از سال گذشته و اين‌كه برگزاري اين همايش نيز در راستاي همان برنامه است، ادامه داد: فارغ از بحث آموزشي، بحث ديگري كه ضرورت برگزار اين همايش را ايجاب مي‌كند، آن متفاوت بودن فضاي پرداختن به مرمت و حفاظت به‌لحاظ كمي و كارشناسي است. اكنون تعداد آثار به‌شدت بالا رفته است، به‌طوري كه سال گذشته در استان‌ها حدود 1500 تا 2000 اثر داشتيم كه مورد مداخله قرار گرفته بودند. هم‌چنين فضاي كارشناسي نيز از نظر وجود نيروهاي قديمي و بازنشسته و جوان متفاوت شده است.

او تأكيد كرد: با اين گستردگي كار نمي‌توان انتظار داشت كه همه‌ي كارها به‌صورت اماني و توسط خود ما صورت گيرند. بنابراين اين همايش اميدوار است كه فضاي تفاهم و تعامل را بين دو بخش سازماني و خارج از آن ايجاد كند.

دولت‌آبادي با اشاره به برگزاري بزرگداشت سالانه‌ي روز ميراث فرهنگي، گفت: اميدوارم اين همايش را نيز به‌صورت مستمر و سالانه برگزار كنيم. در اين راستا، دبيرخانه‌ي همايش در دفتر حفظ بناها و محوطه‌هاي تاريخي ايجاد شده است.

معاون ميراث فرهنگي افزود: قرار است از سال آينده، جايزه‌اي به نام «استاد شيرازي» به بهترين كار در اين همايش داده شود.

به گزارش ايسنا در اين جلسه، دبير همايش با بيان اين‌كه انسان سال‌هاست كه تلاش درخور تأملي را در نگهداري آنچه ارزشمند تلقي شده، انجام داده است، بيان كرد: امروز كه نگاه علمي به موضوع‌هاي گذشته با هدف «تضمين تداوم زماني يك اثر هنري» يا «روند انتقادي و سپس اقدام خلاقانه‌ي يكي به‌عنوان مقوله‌ي جدايي‌ناپذير بر ديگري» مرمت نام گرفته، درنظر است كه در اين همايش دوروزه به اهدافي هم‌سو با تعاريف يادشده دست يابيم.

سياوش صابري ادامه داد: امروز به‌نظر مي‌رسد، در موضوع مرمت كشور جاي درنگ است كه به مواردي توجه بيشتري شود. نخست اين‌كه نسل امروز مرمت‌گران كه نسل جديدي هستند، علاقه و توان علمي‌شان به‌شدت محتاج‌ غوطه‌ور شدن در مباحث مباني نظري و انديشه‌هاي كارشناسي است و اين امر نيازمند بهره‌گيري از تجارب نسل قبل نيز است.

او گفت: ديگر اين‌كه اگر تعريف فرآيند مرمت به‌عنوان روندي انتقادي و سپس اقدامي خلاقانه قابل اعتنا باشد، استفاده از روندي جمعي، نشر تجارب و بحث و ارزيابي آن‌ها ضروري است. هم‌چنين امروز بيش از هر روز به فضاي هم‌دلانه‌اي براي حفاظت از فرهنگ و ميراث فرهنگي كشور نياز است تا در گذار از شرايط ويژه‌اي كه به‌واسطه‌ي مسايل مختلف به آن دچاريم، ميزان آسيب‌پذيري به حداقل برسد.

مدير كل دفتر حفظ و احياي بناهاي تاريخي اظهار كرد: برگزاركنندگان اين همايش با هدف آموزش، ارتقاي كيفي و آشنايي كارشناسان سراسر كشور با موضوع‌ها و البته يكديگر، نسبت به برگزاري اين همايش اقدام كردند. در مجموع، از توان كارشناسي كشور، حدود 200 نفر همراه با 60 مهمان ويژه از پيشكسوتان، صاحب‌نظران و دست‌اندركاران اين موضوع دعوت شده‌اند.

به گفته‌ي دبير همايش، انتخاب پروژه‌ها با اشاره به زمان محدود، پس از رايزني براي برگزاري اين امر و تصويب سالانه‌ي برنامه‌هاي استان‌ها صورت گرفته است.

به گزارش ايسنا، در آغاز نشست‌هاي تخصصي، نخستين مقاله درباره‌ي طرح مرمت مسجدجامع بروجرد پس از زلزله‌ي سال 1385 ارايه شد.

سرپرست‌ها و مشاور اين پروژه‌ي مرمتي توضيح دادند كه در ساختمان اين مسجد، مهندسي هوشمندانه و منطبق با اقليم و منطقه وجود دارد كه به‌نظر مي‌رسد، اين موضوع جدا از موضوع‌هاي ديگر قابل بررسي باشد.

سرپرست اين پروژه با نمايش عكس بخش‌هايي از بنا كه براثر زلزله آسيب ديده بودند، گفت: در مستند كردن به‌شيوه‌اي كار كرديم كه اگر اين بنا ويران شود، بخش‌هاي عمده‌ي بنا و قسمت‌هاي ويران‌شده را بتوانيم بازسازي كنيم.

وي افزود: در اين بنا روايتي كه از دوره‌ي سلجوقي تاكنون وجود دارد، اين است كه با وجود حجم بالاي تزيينات، الگوها و شيوه‌هاي تزيينات و معماري متنوع هستند كه در مستندسازي تلاش شده است، تمام اين الگوها و نقوش تزييناتي حفظ و ضبط شوند.

هم‌چنين در اين‌باره روحاني ـ مشاور طرح ـ پس از ارايه‌ي توضيح‌هايي درباره‌ي زلزله و اين‌كه بروجرد منطقه‌اي لرزه‌خيز است، گفت: نوع ترك‌هاي ايجادشده در مناره‌ها 45 درجه است و وقتي مناره‌اي شروع به ارتعاش مي‌كند، ديگر به‌جاي اصلي خود بازنمي‌گردد. مناره‌هاي اين مسجد نيز در محل ترك‌خورده كاملا حركت كرده‌اند و هر لحظه امكان ريزش آن‌ها وجود دارد.

او ادامه داد: در اين راستا، يك مدل‌سازي انجام داديم. البته متأسفانه اين كار در ايران خيلي كم جا افتاده است. به اين ترتيب كه بنا را داخل كامپيوتر با تمام مشخصات شبيه‌سازي مي‌كنيم و هرچه مدل‌سازي دقيق‌تر باشد، نتايج به‌دست آمده نيز دقيق‌تر است. در واقع، وقتي مدلي كاملا مشابه مسجد ساخته شد، هر كاري را كه بخواهيم فرض كنيم كه براي بنا اتفاق مي‌افتد، آن‌را ابتدا در رايانه مي‌توان انجام داد.

به گزارش ايسنا، مقاله‌ي دوم اين همايش درباره‌ي فرآيند مرمت و احياي بناهاي تاريخي بود كه توسط اكبر تقي‌زاده ـ مدير پيشين طرح پرديسان ـ ارايه شد.

وي پس از دادن توضيح‌هايي درباره‌ي منشورهاي متفاوتي كه براي مرمت آثار تاريخي وجود دارند، مطالبي را درباره‌ي طرح پرديسان بيان كرد و گفت: طرح پرديسان با توجه به وظايف قانوني تعيين‌شده در قانون بودجه، اهداف زير را دنبال مي‌كند:

1ـ حفظ و نگه‌داري آثار باارزش تاريخي و فرهنگي

2ـ گسترش گردشگري از طريق تشويق گردشگران خارجي و ايراني به اقامت در بناهاي تاريخي و آشنايي با زيباترين جلوه‌هاي معماري و بومي ايران

3ـ تشويق طراحان و معماران جوان به آشنايي بيشتر با مقوله‌ي ميراث فرهنگي و طراحي در بافت‌هاي تاريخي و بالا بردن سطح آگاهي آن‌ها

4ـ تلاش براي احياي جزييات اجرايي و تكنيك‌هاي ساخت معماري بومي و معرفي دوباره‌ي آن در سطح كشور

او با بيان اين‌كه احيا، بهترين و مؤثرترين چتر حفاظتي است، ادامه داد: احيا، فرآيند هدفمندي است كه با هدف ارتقاي سطح حفاظت، تضمين بقا و اعطاي كاربري متناسب براي بهره‌برداري از بناها به اماكن تاريخي و فرهنگي با حفظ اصالت‌ و يكپارچگي، طراحي و اجرا مي‌شود.

در ادامه‌ي اين همايش، تقي‌زاده در پاسخ به پرسش يكي از حاضران درباره‌ي اين‌كه چرا مسأله‌ي حريم در اقدامات مربوط به طرح پرديسان اجرا نمي‌شود، گفت: فقط در تعداد كمي از آثار توانستيم حرايم را ثبت كنيم، دليل آن نيز سوء‌تفاهم بود، مبني بر اين‌كه اين كار بايد توسط ما انجام شود يا استان‌ها و ما معتقد بوديم كه حتما بايد دفتر پرديسان اين كار را انجام دهد.

او از موضوع ايجاد سونا و حمام در اطراف روستاي كندوان اظهار بي‌اطلاعي و بيان كرد: پس از تكميل كار ما، در آنجا كودتايي شد و اكنون آن منطقه از روش و منش روستايي خود دور شده است كه من با آن مخالفم.

وي هم‌چنين در بخشي ديگر با تأكيد بر اين‌كه طرح پرديسان هزينه‌ي زيادي نكرده و شايد حدود 22 ميليارد تومان در همه‌ي بخش‌هاي تملك، مرمت و احيا هزينه كرده است، در پاسخ به پرسشي درباره‌ي روند سازوكار انتخاب پروژه‌هاي طرح پرديسان، اظهار داشت: يكي از مواردي كه در بررسي‌ها به آن دست يافتيم، اين بود كه نبايد به بناهاي آييني كاربري بدهيم. علاوه بر اين، بناهايي انتخاب مي‌شدند كه چند دوره و داراي پيچيدگي‌هاي مرمتي نباشند.

برگزاري همايش نقد مرمت امروز و فردا با ارايه‌ي مقاله‌هاي مختلف در هتل فردوسي تهران ادامه خواهد داشت.

انتهاي پيام
 چهارشنبه 30 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايسنا]
[مشاهده در: www.isna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن