واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: آيت الله سبحاني فضاي مساجد بايد براي تمام قشرهاي جامعه جذاب باشد
فرهنگي. معارف . مسجد
آيت الله جعفر سبحاني گفت: فضاي مسجد بايد به گونهاي پرجاذبه باشد تا قشرهاي مختلف مردم به سمت مساجد علاقه و گرايش پيدا كنند.
استاد حوزه علميه قم كه در ششمين همايش گراميداشت هفته جهاني مساجد سخن مي گفت، به نحوه ساخت مساجد در تركيه اشاره كرد و اظهار داشت: در اين كشور مساجد داراي گنبد و بارگاه است به گونهاي كه هر كسي وارد شهرهاي آن ميشود مساجد كاملا قابل مشاهده هستند اين درحالي است كه در ايران مساجد نمود چنداني ندارند.
به گزارش روز چهارشنبه خبرنگار فرهنگي ايرنا، وي اظهار اميدواري كرد در ايران نيز مساجد به نحوي ساخته شود كه داراي گلدسته باشد و دربالاترين نقطه قرار گيرد تا به خوبي براي همگان قابل مشاهده باشد.
رييس مركز رسيدگي به امور مساجد كشور نيز در اين همايش، با بيان اين مطلب كه مسجد از جايگاه و عظمت بالايي برخوردار است، گفت: در ۲۸آيه قرآن و ۷۰باب از مسايل الشيعه به اهميت و جايگاه مسجد اشاره شده است.
حجتالاسلام حسين ابراهيمي افزود: در مستدرك به نقل از پيامبر (ص) روايت شده كه هر كس خدا را دوست دارد بايد پيامبر را دوست داشته باشد، هر كس پيامبر را دوست دارد بايد عترت را دوست داشته باشد، هر كس عترت را دوست دارد بايد كه قرآن را دوست داشته باشد و هر كس قرآن را دوست دارد بايد مساجد را دوست داشته باشد.
وي اظهار داشت: بر اساس اين روايت درمي يابيم حب مسجد در رديف حب خدا، پيامبر، عترت و قرآن قرار گرفته و اين امر بيانگر آن است كه نقش مساجد كمتر از پيامبر، عترت و قرآن نيست.
وي، همچنين به فعاليتهاي مختلف مركز رسيدگي به امور مساجد اشاره كرد وتاسيس دفتر مطالعات و تحقيقات مساجد در قم، تشكيل مركز آموزشهاي تخصصي براي ائمه جماعات در قم، برگزاري جشنواره اهل قلم، برگزاري جشنواره شهيدان ائمه جماعات، برگزاري اردوهاي مختلف آموزشي، برگزاري نمايشگاه توانمنديهاي مساجد، برگزاري نشستهاي مختلف براي ۳۶هزار نفر از شهداي استان تهران و ديدار با مراجع عظام در قم را از مهمترين اين فعاليت ها برشمرد.
وي تصريح كرد: اين مركز تاكنون حدود ۲۰موضوع كتاب به چاپ رسانده است كه شش موضوع آن مربوط به گراميداشت هفته مساجد بوده است.
وي يادآورشد: انتشار مجلههاي مسجد، گلبانگ، محراب نور و خاطر ازديگر فعاليتهاي فرهنگي مركز رسيدگي به امور مساجد است.
ابراهيمي، همچنين از ايجاد يك هزار شوراي حل اختلاف در استان تهران، تدوين چشم انداز مساجد، تشكيل فراكسيون مساجد در مجلس شوراي اسلامي، ايجاد كتابخانه تخصصي مساجد در قم، تعامل با مبلغان و وعاظ و مهيا كردن مساجد براي برگزاري مناسك اعتكاف به عنوان ديگر فعاليتهاي اين مركز نام برد.
دبير كميته علمي همايش گراميداشت هفته جهاني مساجد نيز هدف از برگزاري اين همايش را روشن شدن راه آينده و تصميم و عزم و توجيه شدن افراد براي برداشتن گامهاي بعدي ذكر كرد.
حجتالاسلام علي رضايي بيرجندي به فعاليتهاي انجام شده توسط كميته علمي همايش اشاره كرد و افزود: در مجموع ۶۰مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده كه شوراي ارزيابي هفت مقاله را براي ارايه در همايش برگزيده است و تعدادي از مقالهها نيز به عنوان اولويت دوم در كتاب فروغ مسجد هفت منتشر خواهد شد.
وي، همچنين از چاپ كتاب فروغ مسجد شش خبر داد و اظهار داشت: اين كتاب مستندترين و جامعترين مجموعه در حوزه مسجد است كه سخنان مراجع عظام تقليد در رابطه با جايگاه مساجد و لزوم تحول و كارآمدتر كردن مساجد بخشي از مطالب اين كتاب است.
وي خاطرنشان كرد: هم اكنون كتابهاي سيماي مسجد در قرآن و روش پاسخگويي، مشاوره و مناظره در دست چاپ است و تاكنون نيز كتابهايي پيرامون عوامل جذب جوانان و مديريت مسجد توسط كميته علمي همايش منتشر شده است.
وي يادآورشد: اميد است با حركت علمي و مبتني بر انديشههاي عالمان ديني بتوانيم گام موثري در ارايه كاركردهاي نو براي شكوفا كردن هر چه بيشتر مساجد برداريم.
وي تصريح كرد: امسال در سال نوآوري و شكوفايي انتظار ميرود متوليان فرهنگي و علمي از اين مقوله به درستي بهره برداري كرده و با نگاهي عميق به افق آينده، مساجد را متحول سازند.
ششمين همايش گراميداشت هفته جهاني مساجد كه از امروز (۳۰مردادماه) در مجلس سابقه شوراي اسلامي آغاز شده است فردا (۳۱مردادماه) با تقدير از مقالههاي برتر به كار خود پايان ميدهد.
چهارشنبه 30 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 66]