تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1833673936
درمان چربي خون : تغذیه و سلامتی
واضح آرشیو وب فارسی:آشپز آنلاین: خيلي ساده س
خوردن سير خام
نگيد وااااااااااااااااااااااااااااااااااي! اون كه بو ميده! دهنمون بو ميگيره
ميگم چه جوري بخورين كه دهنتون بو نگيره
هر روز يه حبه سير خام رو خيلي ريز خرد كنيد
بعد مثل قرص(ديدين هنرپيشه ها توي فيلما چه جوري الكي تريپ قرص خوردن در ميارن)بريزيد ته گلوتون و آب كنيد پشتش
از قرص سير خيلي خيلي موثر تر هست
فرقي هم نميكنه چه موقع روز بخوريد
اگه معده تون حساسه حتما بعد از يه وعده غذايي مثل ناهار ميل كنيد
قول ميدم اين بار كه جواب آزمايشتون رو بگيرين حداقل 100 تا چربيتون پايين اومده باشه
کدام چربی مناسب است؟
توصیه ی اساسی این است که دریافت چربی کمتر از 30 درصد کالری روزانه باشد و فقط کمتر از 7 درصد رژیم غذایی از چربی اشباع شده تامین گردد.
امروزه شاهد نظرات متفاوت و گاه متضاد در باره ی نوع چربی مناسب برای حفظ سلامتی هستیم.
عده ای به دلیل این که چربی حیوانی به دست آمده از دنبه ی آب شده و یا از کره ی آب کرده را طبیعی می دانند، اظهار می دارند که مصرف این نوع چربی برای سلامتی از انواع گیاهی بهتر است. دلیل آن ها نیز عملیات فرایندی است که بر روی دانه های گیاهی به هنگام روغن کشی انجام می شود. دلیل دیگری که گاه شنیده می شود، چسبنده بودن قطرات روغن گیاهی سرخ کردنی به هنگام استفاده است.
مدعیان ناسالم بودن روغن های گیاهی مخصوص سرخ کردنی معتقدند به علت این که قطرات روغن دنبه هنگام سرخ کردن به سطح گاز نمی چسبد، پس نشانگر سالم تر بودن این نوع چربی است.
از طرف دیگر، متخصصان تغذیه نیز اعتقاد دارند که مصرف چربی گیاهی برای حفظ سلامت افراد مناسب تر است. دلیل عمده آنان نیز وجود کلسترول و اسیدهای چرب اشباع در روغن حیوانی است که موجب رسوب چربی در رگ ها و نیز سخت تر کردن دیواره رگ ها شده و منجر به بیماری تصلب شرائین و در نهایت پرفشاری خون و بیماری های قلبی عروقی می گردد. این در حالی است که در روغن های گیاهی علاوه بر اسیدهای چرب غیراشباع امگا-6 و امگا-3، ضمنا مقادیر مناسبی آنتی اکسیدان های طبیعی از قبیل ویتامین E وجود دارد که خود به حفظ تندرستی مصرف کنندگان کمک می کند.
بنابراین، در این مطلب به طور مختصر به ساختمان روغن ها می پردازیم تا ضمن ارائه اطلاعاتی در این زمینه، به تفاوت های چربی ها بیشتر بپردازیم.
از ترکیب یک الکل سه ظرفیتی به نام گلیسرول یا گلیسرین با یک تا سه اسید چرب، یک ملکول چربی حاصل می شود. ملکول اسید چرب از تعدادی کربن و هیدروژن تشکیل می گردد. اگر بین هر دو کربن در این ملکول تنها یک الکترون به اشتراک گذاشته شود، به آن پیوند معمولی گفته می شود؛ در حالی که اگر بین دو کربن دو الکترون به اشتراک گذاشته شود به آن پیوند دوگانه اطلاق می گردد. به این ترتیب به حالت اول، یعنی وقتی که بین اتم های کربن موجود در زنجیر اسید چرب هیچ پیوند دوگانه ای وجود نداشته باشد، اسید چرب اشباع شده یا SFA گفته می شود.
توصیه اساسی این است که دریافت چربی کمتر از 30 درصد کالری روزانه باشد و فقط کمتر از 7 درصد رژیم غذایی از چربی اشباع شده تامین گردد و بقیه چربی حتما از نوع غیر اشباعی، به ویژه انواع غیر ترانس و امگا3 باشد
اگر بین اتم های کربن موجود در زنجیر اسید چرب، پیوند دو گانه ای وجود داشته باشد، اسید چرب اشباع نشده(Saturated Fatty Acid = SFA) نام می گیرند.
بسته به این که این اسیدهای چرب دارای یک و یا چند پیوند دوگانه باشند، نامگذاری آن ها متفاوت خواهد بود:
اگر تنها یک پیوند غیراشباع در ساختار اسید چرب وجود داشته باشد، به آن اسید چرب تک غیر اشباعی(Mono Unsaturated Fatty Acid = MUFA) گفته می شود.
چنان چه بیش از یک پیوند دوگانه داشته باشد، به آن اسید چرب چند غیر اشباعی (Poly Unsaturated Fatty Acid = PUFA) می گویند.
بسته به ساختمان اسید چرب و محل قرار گرفتن پیوندهای دو گانه در آن، ممکن است اسید چرب امگا3 و یا امگا 9 و غیره نامگذاری شود.
باید خاطر نشان کرد سه اسید چرب غیراشباع به نام اولئیک، لینولئیک و لینولنیک برای بدن ضروری هستند؛ یعنی بدن قادر به ساخت آن ها نیست، ولی به آن ها نیاز دارد. همان گونه که ذکر شد، اسیدهای چرب ضروری فقط در روغن های گیاهی به اندازه مناسب وجود دارند.
به طور کلی اگر اسیدهای چرب اشباع فراوان مصرف شوند، موجب بالا رفتن غیرطبیعی کلسترول در خون می شوند. ضمنا اغلب اسیدهای چرب از جمله اسید لوریک، اسید میریستیک و اسید پالمتیک موجب افزایش چربی خون شده و ضایعات عروقی ایجاد می کنند.
اسید میریستیک بیشترین قدرت ایجاد ضایعات عروقی را دارد و پس از آن نیز اسیدهای پالمتیک و لوریک این اثر را نشان می دهند. اسید میریستیک اغلب در چربی کره و نارگیل و روغن هسته خرما دیده می شود. اسید پالمتیک 60 درصد اسیدهای چرب اشباع شده دریافتی را تشکیل داده و موجب بیشترین شیوع هیپرکلسترولمی (بالا رفتن کلسترول خون) می شود. این اسید چرب در اغلب چربی های حیوانی وجود دارد.
جایگزینی اسیدهای چرب اشباع با اسیدهای چرب غیر اشباع با یک پیوند دوگانه (مثل اسید لینولئیک که یک اسید چرب 18 کربنه دارای یک پیوند دوگانه است) و همچنین افزایش دریافت میوه و سبزی موجب پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی می گردد. بنابراین نوع اسید چرب موجود در غذای مصرفی به شدت بر افزایش چربی و کلسترول خون و ایجاد بیماری های قلبی عروقی اثر می گذارد. افزایش دریافت اسیدهای چرب غیر اشباع به میزان 1 درصد، موجب کاهش کلسترول به اندازه 4/1 میلی گرم در دسی لیتر می گردد. این اسیدهای چرب به طور وسیعی در روغن های گیاهی، سس های سالاد و مارگارین ها وجود دارند.
سه اسید چرب غیراشباع به نام اولئیک، لینولئیک و لینولنیک برای بدن ضروری هستند؛ یعنی بدن قادر به ساخت آن ها نیست، ولی به آن ها نیاز دارد
مطالعات نشان داده که رژیم مدیترانه ای موجب کاهش عود بیماری های مزمن عروقی به میزان 50 تا 70 درصد می شود. این رژیم دارای مقادیر زیادی میوه، سبزیجات ریشه ای(هویج ، شلغم ، سیب زمینی ، پیاز ، تربچه) و سبزیجات برگ سبز، نان ها و غلات، ماهی ، و غذاهای حاوی مقادیر زیادی اسید لنیولئیک(روغن کتان و کانولا)، روغن های گیاهی از قبیل کانولا و مغز دانه هایی مثل گردو می باشد.
فرایند هیدروژناسیون که برای سفت کردن روغن و مارگارین در صنعت به طور گسترده ای استفاده می شود، موجب ایجاد اسید چرب خطرناکی به نام ترانس می شود. گرچه مقداری اسید ترانس در غذاهای حیوانی(گوشت گاو، کره، چربی شیر) نیز وجود دارد، اما میزان اسیدهای چرب اشباع نشده ترانس موجود در چربی های طبیعی کم است.
مصرف اسیدهای چرب ترانس موجب بالا رفتن کلسترول می شود. این اسیدها از نظر بیولوژیکی شبیه اسید چرب اشباع شده عمل کرده و ضمنا قدرت اکسید شوندگی بالای آن ها، امکان فساد بیشتری را فراهم می کند که در نتیجه برای سلامتی مفید نیستند. توصیه می شود که بیشتر از 2 درصد مقدار کل انرژی رژیم غذایی توسط اسیدهای چرب ترانس تامین نشود. از مصرف کرههای گیاهی جامد که با روش های قدیمی تولید می شوند، باید پرهیز شود.
مقدار چربی رژیم غذایی
چاقی با مقدار چربی دریافتی ارتباط داشته و بر روی بسیاری از عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و از جمله آترواسکلروز، تاثیر می گذارد. وقتی چربی رژیم غذایی کاهش می یابد، سطح تری گلیسرید و کلسترول نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. البته رژیم بسیار کم چرب که کمتر از 20 درصد انرژی کل را از چربی تامین کند نیز نمی تواند سطح کلسترول خون را به طور چشمگیری کاهش دهد. بنابراین، توصیه اساسی این است که دریافت چربی کمتر از 30 درصد کالری روزانه باشد و فقط کمتر از 7 درصد رژیم غذایی از چربی اشباع شده تامین گردد و بقیه چربی حتما از نوع غیر اشباعی، به ویژه انواع غیر ترانس و امگا3 باشد
چگونه تری گلیسیرید خون را کاهش دهیم؟
تری گلیسیرید، یک ماده شیمیایی است که از چربی های اضافی موجود در غذا، در بدن به وجود می آید. تری گلیسیرید به همراه کلسترول در پلاسمای خون وجود دارد. بدن ما به مقدار کمی تری گلیسیرید برای سلامتی نیاز دارد.
تری گیسیرید خون از چربی های خورده شده و یا از منابع غذایی کربوهیدراتی به وجود می آید. انرژی موجود در غذا، بلافاصله در بدن مورد استفاده قرار نمی گیرد، بلکه تبدیل به تری گلیسیرید می شود و در سلول های چربی ذخیره می گردد.
در بین وعده های غذایی، هورمون ها باعث آزادسازی تری گلیسیرید از بافت چربی می شوند.
تفاوت کلسترول و تری گلیسیرید چیست؟
کلسترول و تری گلیسیرید از انواع چربی های خون هستند. اگر مقدار زیادی کالری مصرف کنید، تبدیل به تری گلیسیرید می شود و انرژی لازم را برای شما فراهم می کند.
کلسترول سازنده سلول ها و هورمون ها می باشد.
تری گلیسیرید و کلسترول در خون حل نمی شوند و با کمک پروتئین ها در حمل و نقل چربی ها دخالت می کنند.
مقادیر طبیعی و غیر طبیعی تری گلیسیرید خون
مقدار تری گلیسیرید طبیعی: کمتر از 150 میلی گرم در دسی لیتر ( 7/1 میلی مول در لیتر)
مقدار تری گلیسیرید در مرز خطر: 150 تا 199 میلی گرم در دسی لیتر ( 7/1 تا 2/2 میلی مول در لیتر)
مقدار تری گلیسیرید زیاد: 200 میلی گرم در دسی لیتر ( 3/2 میلی مول در لیتر)
مقدار تری گلیسیرید خیلی زیاد: 500 میلی گرم در دسی لیتر ( 7/5 میلی مول در لیتر)
افزایش تری گلیسیرید خون
مقدار زیاد تری گلیسیرید موجود در خون باعث سختی و سفتی رگ های خونی و سکته قبلی می گردد. این عارضه باعث بیماری های انسداد شریان و رگ می گردد. همچنین باعث بیماری سندرم متابولیک می گردد.
سندرم متابولیکی شامل: فشار خون بالا، قند خون بالا، تجمع چربی در شکم، مقدار کم کلسترول خوب (HDL) و مقدار زیاد تری گلیسیرید می باشد.
چه عواملی موجب افزایش تری گلسرید خون می گردند ؟
* چاقی
* دیابت کنترل نشده
* کم کاری تیروئید
* بیماری کلیه و کبد
* افزایش مصرف کالری
* نوشیدن مشروبات الکلی
داروهایی که موجب افزایش تری گلیسرید خون می شوند، عبارتند از:
- تاموکسیفن (داروی درمان کننده سرطان)
- استروئید
- بتابلوکرها
- دیورتیک ها
- استروژن
- ضد بارداری
در بسیاری از موارد دیده شده است که افزایش تری گلیسیرید خون، ارثی می باشد.
علائم افزایش تری گلیسیرید خون
غالبا بدون علامت می باشد. اما اگر شما از نظر ژنتیکی دچار افزایش تری گلیسیرید خون باشید، زیر پوست تان، رسوب چربی به شکل لکه های زرد رنگی دیده می شود. این لکه های زرد به نام xanthomas خوانده می شود.
چگونه تری گلیسرید خون را پایین بیاوریم؟
مهم ترین منبع تری گلیسیرید خون، چربی های موجود در غذا می باشد. بعد از خوردن غذا، کبد فرایند تولید آنها را فراهم می کند. مقدار کمی تری گلیسیرید در خون افراد سالم وجود دارد. اما اگر کالری زیادی مصرف کنید ( از منابع کربوهیدرات، چربی و یا پروتئین)، بدن کالری اضافی را به صورت تری گلیسیرید ذخیره می کند. این تری گلیسیرید ذخیره شده، همان چربی های بدن می باشد. بنابراین افراد چاق، دارای تری گلیسیرید زیادی است.
افزایش تری گلیسیرید خون، غالبا در اثر چاقی ، نوشیدن مشروبات الکلی و یا دیابت بوجود می آید
رژیم غذایی صحیح، به کاهش تری گلیسیرید خون کمک می کند:
1- چربی های اشباع را نخورید، مثل غذاهای سرخ کردنی، شیرینی ها ، چربی گوشت، کره، مارگارین و روغن نباتی جامد.
2- از لبنیات کم چرب استفاده کنید.
3- چربی های گوشت را جدا کنید.
4- شکر، مواد غذایی شیرین و غذاهایی که از آرد سفید تهیه می شوند (مثل شیرینی ها و نان لواش) را از رژیم غذایی خود حذف کنید.
5- غذای خود را با روغن کانولا، زیتون و یا ذرت بپزید.
6- مطمئن باشید که در غذاهای فرآوری شده، هیچ گونه چربی اشباعی وجود ندارد.
7- غذاهای فیبردار را زیاد مصرف کنید، مثل نان سبوس دار، حبوبات، جو، سبزی ها و میوه ها.
8- نوشیدنی های شیرین را مصرف نکنید، مثل انواع نوشابه، نوشیدنی های انرژی زا و آب میوه های صنعتی.
9- مشروبات الکلی را مصرف نکنید.
10- پُرخوری نکنید. به یاد داشته باشید که مصرف زیاد کالری، موجب افزایش تری گلیسیرید خون می شود.
11- اگر چاق هستید، وزن خود را کم کنید.
12- ورزش و فعالیت بدنی روزانه را از یاد نبرید. حداقل روزی 30 دقیقه فعالیت بدنی داشته باشید.
13- سیگار نکشید.
14- کلسترول را کمتر مصرف کنید. غذاهای دارای کلسترول شامل: زرده تخم مرغ، لبنیات و منابع چربی های اشباع است.
15- غذاهای دارای چربی امگا 3 (مانند انواع ماهی و گردو) را زیاد مصرف کنید. پزشک ممکن است برای شما مکمل روغن ماهی و یا DHA را تجویز کند.
(DHA ، یک نوع اسید چرب امگا 3 می باشد. DHA اسید چرب مهم در اسپرم، فسفولیپید مغز و شبکیه چشم می باشد. مصرف DHA با کاهش مقدار تری گلیسیرید خون، خطر بیماری قلبی را کم می کند. مقدار کم DHA، موجب بروز بیماری آلزایمر و سرطان می شود.)
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: آشپز آنلاین]
[مشاهده در: www.ashpazonline.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 1316]
-
گوناگون
پربازدیدترینها