واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران جوان: وزير انرژي و خارجه تركيه براي گفتگوهاي گازي به ايران ميآيند
وزير انرژي و منابع طبيعي تركيه امروز از سفر خود و وزير امور خارجه اين كشور به ايران ظرف 15 روز آتي براي گفتگو درباره قرارداد گازي با تهران خبر داد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران به نقل از رسانههاي تركيه، "هلميگولر" وزير انرژي تركيه روز دوشنبه در گفتگو با خبرنگاران با تاكيد بر ادامه مذاكرات گازي با ايران گفت، در راستاي گفتوگوهاي رهبران تركيه با " محمود احمدي نژاد " رئيس جمهوري ايران در استانبول، تصميم گرفته شده است اين مذاكرات به طور جدي پيگيري شود و براي همين وي و به احتمال زياد "علي باباجان" وزير خارجه تركيه به ايران خواهند رفت.
وي با اشاره به اين كه كارگروههايي براي پيگيري مذاكرات مهم گاز تشكيل شده است، ابراز اميدواري كرد كه توافقاتي كه دوكشور در زمينه گاز پيشتر به آن دسته يافته اند در روند اين مذاكرات ظرف يك ماه به نتيجه نهايي برسد.
وزير انرژي تركيه در پاسخ به سوالي مبني براين كه گفته مي شود تركيه تحت تاثير اعمال فشارهاي آمريكا از انعقاد قرارداد گازي با ايران منصرف شده است، گفت : مهم ترين موضوع براي تركيه امنيت عرضه انرژي است و اين كشور همواره منافع ملي خود را در تنظيم مناسبات خارجي مد نظر قرار ميدهد.
گولر در پاسخ به سوال ديگري درباره متقاعد كردن آمريكا در رابطه با اين روند چنين گفت: تركيه كشورمستقلي است و نيازي به متقاعد كردن ديگران ندارد و آنكارا صرفا به منافع ملي خود توجه دارد.
وي با اشاره به اين كه تركيه به انرژي گاز وابسته است و اين موضوع براي تركيه اهميت زيادي دارد، گفت: تركيه براي تامين امنيت در عرضه انرژي سرمايه گذاري هاي لازم را انجام خواهد داد.
حلمي گولر گفت: تركيه پيشنهادهاي خود را در خصوص سرمايه گذاري درسه حوزه گازي مورد نظر به ايران داده است و انتظار مي رود ايران پنجشنبه اين هفته پاسخ خود را به اين پيشنهادها ارائه كند.
وزير انرژي تركيه با تاكيد بر اين كه روند به نتيجه رسيدن در اين گونه موارد و موضوعات ساده نيست و جزئيات آن از سوي هر دوطرف نيز بررسي مي شود، تصريح كرد: تركيه براي حداكثرسازي منافع خود تلاش مي كند و در اين مساله نيز رئيس جمهوري، نخست وزير، وزرا، نهادهاي ذيربط و وزارتخانه هاي مرتبط دولتي، مذاكراتي را با همتايان ايراني خود داشته اند.
حلمي گولر مهم ترين موضوع در عرصه انرژي را امنيت دانست و افزود: برقراري " امنيت " در اين حوزه موضوعي است كه به طور مستقيم با رشد اقتصادي، رفاه مردم و منافع كشور در ارتباط است.
گولر در پاسخ به سوال ديگري در مورد نحوه تامين مالي سرمايه گذاري 5/3 ميليارد دلاري تركيه در استخراج و توليد گاز از سه حوزه گازي منطقه پارس جنوبي و آيا اينكه ايران و تركيه در صدد همكاري با كشور ديگري نيز در اين باره هستند گفت: همه اين موضوع ها يك پرونده است و همه در چارچوب گفتگو بررسي مي شود.
وي با اشاره به اين كه اين موضوع هم ابعاد بين المللي و هم ابعاد دوجانبه دارد، افزود: اين مساله هم اتحاديه اروپا و هم با طرح خط لوله گازي ناباكو ارتباط دارد و بخشي هم با هم پيمان تركيه يعني آمريكا مرتبط است. تركيه در اين فرايند، " ديپلماسي انرژي " را دنبال مي كند.
حلمي گولر گفت: البته در اين ديپلماسي هم روابط بين المللي تركيه، هم منافع كشور و هم سياست خارجي تركيه با همسايگان لحاظ شده و به برقراري توازن در اين مساله دقت مي شود. لذا اين مذاكرات در چارچوب برنامه و زمان بندي مشخصي دنبال مي شود.
رئيس جمهور ايران در هنگام ترك تركيه در روز جمعه ابراز اميدواري كرده بود دو كشور قراردادهايي را در زمينه انرژي به امضا برسانند.
رسانه هاي غربي با اشاره به عدم امضاي قرارداد ميان ايران و تركيه در بخش گاز در جريان سفر احمدي نژاد سعي مي كنند فشارهاي آمريكا بر تركيه را در اين زمينه موثر جلوه دهند.
اين در حالي است كه برخي كارشناسان با اشاره به حساسيت بالاي قراردادها و اهميت آن چنين تاخيري را امري عادي تلقي مي كنند.
رسانه هاي تركيه نيز عدم امضاي قرارداد در بخش انرژي ميان دو كشور را ناشي از طرح شرايط جديد از سوي ايران در اين زمينه مي دانند. به ادعاي اين رسانه ها ايران شرايط جديدي در زمينه قيمت و سرمايه گذاري ها مطرح كرده است.
سه شنبه 29 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران جوان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 159]