واضح آرشیو وب فارسی:مهر: جشنواره تئاتر كودك 16 مهرماه در اصفهان آغاز ميشود
پانزدهمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان 16 مهرماه در بخشهاي رقابتي بينالملل، ايران، دانشآموزي و نمايشنامهنويسي در اصفهان برگزار ميشود.
به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبري پانزدهمين جشنواره تئاتر كودك و نوجوان با حضور مصطفي رحماندوست دبير جشنواره، سيدعليرضا حسيني مدير كل ارشاد اصفهان، سيدفرهاد عريضي دبير اجرايي جشنواره و سيدصادق موسوي مدير دفتر تئاتر كودك و نوجوان اداره كل هنرهاي نمايشي امروز دوشنبه 28 مردادماه در سالن كنفرانس تئاتر شهر برگزار شد.
رحماندوست در ابتداي اين نشست با اشاره به شروع اقدامهاي جشنواره پانزدهم بلافاصله بعد از به پايان جشنواره چهاردهم تئاتر كودك گفت: تلاش من و همكارانم اين بود كه جشنواره تئاتر كودك و نوجوان از حالتي كه تا دوره دوازدهم داشته خارج و بتواند در حد كودك ايراني برگزار شود.
وي ادامه داد: در جشنواره سيزدهم انرژي زيادي صرف برطرف كردن لختي چند ساله حاكم بر جشنواره شد و با رشد كمي و كيفي خوبي مواجه بوديم. سعي داريم در دوره پانزدهم بيشتر به رشد كيفي و محتوايي جشنواره برسيم. سال گذشته براي تشويق هنرمندان آماتور از گروههاي حرفهاي اين حوزه دعوت شد. اما اين دوره هنرمندان حرفهاي بدون دعوت در جشنواره حاضرند.
دبير جشنواره تئاتر كودك درباره فقدان تئاتر نوجوانان در جشنواره اظهار داشت: اين درد تنها درد تئاتر نيست بلكه در ادبيات و سينماي كودك و نوجوان هم وجود دارد. حتي وقتي وارد كتابخانه كانون پرورش فكري ميشويم فقط كودكان را ميبينيم. سال گذشته كه داور جشنواره فيلم كودك و نوجوان بودم فيلمي براي گروه سني نوجوان در آن نبود و در ادبيات نيز اين كمبود هست.
رحماندوست يادآور شد: اين مشكل تنها براي كشور ما نيست و در ساير كشورها و جشنوارهها هم به چشم ميخورد. متعقدم تئوري حذف نوجوانان از حيطه سني كودكان درست است و بچههاي بالاي 10 سال را نبايد كودك در نظر گرفت. متأسفانه در جامعه به گونهاي رفتار شده كه نوجوانان با آثاري بيش از سن خود در ارتباط هستند و از دوران نوجواني خود لذت نميبرند.
وي در ادامه سخنان خود درباره حمايت از گروههاي توليدكننده آثار نمايشي مختص نوجوانان گفت: در دو سال گذشته همواره فرياد من اين بوده كه اهل هنر منتظر حمايت نباشند و تلاش كنند روي پاي خود بايستند. هنرمندي كه در انتظار حمايت باشد هنرمند نيست، زيرا در صورت نبود حمايتهاي گلخانهاي توانايي انجام كار را نخواهد داشت.
دبير جشنواره تئاتر كودك درباره آمار كمي و كيفي جشنواره گفت: آمار دقيق آثار جشنواره تا 31 مردادماه مشخص ميشود. به طور حتم بخش تئاتر كودك و نوجوان براي كودكان رقابتي است و بخش بينالملل نيز در صورت ايجاد شرايط مناسب به صورت رقابتي برگزار خواهد شد. تقاضاهايي از روسيه، هلند، كانادا، كره، آلمان، تاجيكستان و هند داشتهايم كه در حال بررسي است.
رحماندوست محدوديتهاي موجود براي حضور و اجراي آثار خارجي در داخل كشور و همچنين روابط سياسي كشورهاي مختلف با ايران را به عنوان عوامل تأثيرگذار در انتخاب و حضور آثار خارجي در پانزدهمين جشنواره تئاتر كودكان و نوجوانان ذكر كرد و از حضور بخشي ويژه به مناسبت سيامين سالگرد پيروزي انقلاب در جشنواره خبر داد.
وي افزود: در جشنواره پانزدهم بخش تئاتر دانشآموزي به صورت رقابتي برگزار ميشود. يكي از مشكلات عمده ما در تئاتر كودك فقدان متن خوب است. قصد داشتيم بخش اقتباس از ادبيات كودك را راهاندازي كنيم كه ميسر نشد و مسابقه نمايشنامهنويسي را در جشنواره گنجانديم. اين بخش رقابتي است و از آثار حاضر در اين بخش حمايتهايي جهت توليد و چاپ به عمل ميآيد.
اين فعال عرصه ادبيات كودك و نوجوان درباره بخش انتشارات جشنواره پانزدهم گفت: سعي كرديم در اين دوره در بخش انتشار و چاپ كتابهاي تئوري تئاتر كودك و نوجوان نيز فعال باشيم. سه كتاب "تئاتر نوجوان" ترجمه سيدحسين فدايي حسين، "فلسفه و روش در تئاتر كودك" نوشته گلدبرگ و "مجموعه مقالات" داود كيانيان به چاپ رسيده و در ايام جشنواره رونمايي ميشود.
مدير كل ارشاد اصفهان نيز درباره برگزاري جشنواره پانزدهم گفت: امسال سومين سالي است كه جشنواره تئاتر كودك و نوجوان در اصفهان برگزار ميشود و شاهد استقبال بيشتر خانوادهها و كودكان خواهيم بود. زيرا اجراي مستمر آثار نمايشي در محل برگزاري جشنواره از ماههاي گذشته به صورت جدي آغاز شده و اين اجراها باعث گرمي جشنواره خواهد شد.
حسيني درباره هدف از برگزاري جشنواره اظهار داشت: هدف جشنواره بايد ايجاد و تقويت بستري مناسب براي تئاتر كودك و نوجوان باشد و در ايام برگزاري جشنواره بايد شاهد وقوع اين امر باشيم. با تلاشي كه صورت گرفته امسال به اهداف مد نظرمان نزديكتر شدهايم.
وي درباره تغيير زمان برگزاري جشنواره نسبت به دورههاي گذشته گفت: تجربه برگزاري چند دوره جشنواره فيلم كودك و نوجوان ما را به اين نتيجه رساند كه بهترين ماه براي برگزار جشنواره مهرماه است. زيرا در اين ماه مدارس فعاليت خود را آغاز كرده و در عين حال دانشآموزان درگير امتحان نيستند. ضمن اينكه 17 مهرماه هم مصادف با روز جهاني كودك است.
عريضي مدير اجرايي جشنواره نيز در اين نشست درباره مراسم افتتاحيه و اختتاميه جشنواره پانزدهم گفت: سعي ميكنيم به دليل آب و هواي مناسب اصفهان در مهرماه از فضاهاي باز براي برگزاري مراسم افتتاح و اختتام جشنواره استفاده كنيم. همچنين رايزنيهايي با برنامه كودك شبكههاي يك و دو داشتهايم تا به صورت گسترده جشنواره را پوشش دهند.
وي افزود: در طول ايام جشنواره بيش از 50 مدرسه در شهرستانهاي مختلف استان اصفهان ميزبان گروههاي نمايشي خياباني خواهند بود. همچنين گروههايي نظير فيتيله نيز در شهرستانهاي مختلف اجرا خواهند داشت. امسال قصد داريم جشنواره را در بيش از 15 شهرستان در سطح استان اصفهان برگزار كنيم.
موسوي مدير تالار هنر نيز در بخش ديگر نشست درباره حمايت و توليد نمايشهاي مربوط به گروه سني نوجوان اظهار داشت: تالار هنر تنها تالار ويژه نمايشهاي كودك و نوجوان اداره كل هنرهاي نمايشي است. ولي آنچه در اين تالار رخ ميدهد اجراي آثاري با ذائقه گروه سني كودك است.
وي تأكيد كرد: كمتر شاهد پيشنهاد آثار مختص گروه سني نوجوانان هستيم. متأسفانه سالني مختص تئاتر نوجوان در تهران و كشور نداريم. با همچنين با كمبود بخشهايي نظير تئاتر درباره كودكان يا نوجوانان در جشنوارهها با مخاطبان بزرگسال هستيم كه اكثر آنها را خانوادهها تشكل ميدهند. در صورتي كه در طول سال به نمايشهاي ويژه كودك يا نوجوان بيشتر توجه ميشود.
مدير دفتر تئاتر كودك و نوجوان اظهار داشت: امسال براي اولين بار جشنواره تئاتر كودك و نوجوان فراخوان بينالمللي منتشر كرد و نام آن را در تقويم جهاني ثبت شد. مثل دوره گذشته اثر برگزيده به يك جشنواره بينالمللي ميرود. شرط حضور نمايشها در جشنواره داشتن اجراي عمومي است و به همين دليل تنها بخش جنبي و آثار بدون اجراي عمومي از اين حمايت برخوردارند.
پانزدهمين جشنواره بينالمللي تئاتر كودك و نوجوان اصفهان از 16 تا 20 مهرماه در اصفهان برگزار ميشود.
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]