واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: معاون كشاورزي شركت توسعه نيشكر: توليد شكر در سال جاري به 230 هزار تن كاهش مييابد
خبرگزاري دانشجويان ايران - اهواز
سرويس: كشاورزي و دامپروري
معاون كشاورزي شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي گفت: به دليل كمبود آب در سال جاري، ميزان توليد شكر از 480 هزار تن به 220 تا 230 هزار تن كاهش مييابد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، حسين آميلي در نشستي خبري توضيح داد: سطح اراضي مجموعه شركت توسعه نيشكر و صنايع جانبي شامل 84 هزار هكتار است كه حدود 72 هزار هكتار از اين سطح آماده انجام فعاليتهاي كشاورزي است. درحال حاضر به دليل كمبود آب از اين سطح اراضي 59 هزار هكتار به كشت نيشكر اختصاص يافته است.
وي زمان كشت نيشكر را از اوايل مرداد تا پايان شهريورماه عنوان كرد و افزود: قرار بوده است در شش واحد توليد شكر شركت در سال زراعي جاري 12 هزار هكتار به كشت جديد نيشكر اختصاص يابد كه به دليل كمبود آب اين سطح كشت انجام نشد.
آميلي با بيان اينكه خشكسالي امسال بسيار كمسابقه بوده است، افزود: سالهاي 79 و 80 از جمله سالهاي خشك بوده و منابع آبي موجود امسال 20 درصد كمتر از سالهاي ذكر شده بوده است. عواملي همچون كاهش دبي لحظهاي كارون، درجه حرارت بيشتر از زمان مشابه در سالهاي گذشته، گرد و غبارها و آلوده بودن هوا موجب شده ميزان تبخير آب موجود در مقايسه با آمار 30 ساله، 60 درصد كاهش را نشان دهد.
وي دارا بودن درجه حرارت بالا و شدت و زاويه خاص تابش نور آفتاب در خوزستان را از جمله مزيتهاي استان براي توليد نيشكر دانست و بيان كرد: متاسفانه گرد و غبار و ديگر عوامل موجب تغيير زاويه تابش شده و اين مساله انجام عمل فتوسنتز نيشكر را دچار اختلالاتي كرده است.
آميلي تاكيد كرد: در سال جاري برآورد ميشد در صورت عدم بروز مشكل خشكسالي حدود چهار ميليون و 800 هزار تن نيشكر و 10 درصد شكر به ميزان 480 هزار تن توليد شود كه متاسفانه اين امر محقق نشد.
وي عنوان كرد: با بروز پديده خشكسالي در سال جاري به اين نتيجه رسيديم كه آب موجود در اولويت نخست به تامين آب شرب، دوم براي باغها و سوم براي زراعتهاي چندين ساله همچون نيشكر و يونجه اختصاص يابد.
آميلي توضيح داد: مزارع نيشكري استان به 177 متر مكعب بر ثانيه آب نياز دارند ولي هم اينك آب مزارع به ميزان 5/49 متر مكعب برثانيه تامين ميشود. با توجه به ميزان سهميه آب در نظر گرفته شده در صورتي كه اقدام به حذف زمينهاي كشت شده شكر ميكرديم 15 هزار فرصت شغلي مستقيم و 9 هزار فرصت شغلي غيرمستقيم را از دست ميداديم.
آميلي تصريح كرد: در چنين شرايط ويژه قرار شد سهميه آب در نظر گرفته شده تا20 درصد ديگر نيز كمتر شود كه قرار است چنين شرايطي از 15 مرداد تا پايان مهرماه ادامه داشته باشد. بنابراين سهميه آب 49/5 متر مكعب بر ثانيه به 40 متر مكعب بر ثانيه كاهش خواهد يافت. اين ميزان كاهش سهميه آب نيازمند برنامهريزي جديد براي توليد محصول شركت است.
وي يادآور شد: با توجه به اينكه كشور ما جزو مناطق خشك محسوب ميشود و خشكسالي در هر دوره 3 تا 5 سال تكرار ميگردد، لازم است با مديريت و برنامهريزي از منابع موجود آب به بهترين نحو استفاده كرد.
آميلي عنوان كرد: مصرف ساليانه آب، 450 ميليون متر مكعب است و اين در حالي است كه ميزان آب سد كرج 200 ميليون متر مكعب است. به عبارتي آب كارون اهواز به تنهايي دو برابر ميزان آورده آب سد كرج است كه اين نشان از وجود منابع آب فراوان در خوزستان است.
وي تاكيد كرد: با وجود آنكه ميزان خسارت خشكسالي در استان چهار هزار و 750 ميليارد تومان است اما ميزان خسارت در نظر گرفته شده براي كل كشور در بخش كشاورزي دو هزار ميليارد تومان است كه تاكنون اعتباري در اين زمينه دريافت نكردهايم.
آميلي موجودي شكر انبارهاي شركت را حدود 140 هزار تن اعلام و عنوان كرد: واردات برخي محصولها همچون شكر به معناي حمايت نكردن از توليد است. زماني كه براي واردات تسهيلات فراهم ميشود، براي توليد مشكلاتي به وجود ميآيد. هزينههاي سوخت، تامين مواد اوليه و دستمزد افزايش يافته و قيمت شكر از سال 85 تاكنون معادل 560 تومان تعيين شده و اين در حالي است كه ظرف اين مدت قيمت شكر هيچگونه افزايشي نداشته است.
وي بيان كرد: هم اكنون 29 هزار تن شكر از سوي دولت خريداري شده و قرار است در شهريور ماه نيز حدود 160 هزار تن شكر از توليدكنندگان تمام كشور خريداري كند كه مقدار ناچيزي به نظر ميرسد.
آميلي خاطرنشان كرد: در صورتي كه قيمت تمام شده توليد شكر 660 تومان است پس چگونه شكر با قيمتي كمتر از اين ارزش وارد كشور ميشود. با متعادل شدن تعرفه بسياري از مشكلات در اين زمينه برطرف ميشود.
انتهاي پيام
دوشنبه 28 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 110]