واضح آرشیو وب فارسی:سایت دانلود رایگان: حرفی از جنس لباس آیا طرز لباس پوشیدن در محل کار بر موفقیت شغلی تاثیر می گذارد؟
جیمز لیور وقتی از مد حرف می زند، می گوید: «صفات یک لباس واحد در طول زمان تغییر می کند؛ به نحوی که پوشیدن هر لباسی۱۰ سال قبل از زمان خود، قبیح است، ۵ سال قبل از زمان خود، شرم آور؛ ۱ سال قبل از زمان خود، قشنگ اما جسورانه؛ یک سال بعد از زمان خود،از مد افتاده؛ ۱۰ سال بعد از زمان خود، زشت؛ ۲۰ سال بعد از زمان خود، خنده دار؛ ۳۰ سال بعد از زمان خود، بامزه؛ ۵۰ سال بعد از زمان خود، قدیمی و زیبا؛ ۷۰ سال بعد از زمان خود، فریبنده؛ ۱۰۰ سال بعد از زمان خود، رویایی و ۱۵۰ سال بعد از زمان خود، واقعا زیباست.» سوال این است که آیا طرز لباس پوشیدن ما می توند تاثیری در موفقیت ها یا شکست های ما داشته باشد؟ در جنرال موتورز، بیک، پپسی کولا و خیلی شرکت های معروف دیگر تحقیقاتی در این باره صورت گرفته است....
محققان این کمپانی ها باور دارند که پوشیدن لباس های راحت و مناسب، خلاقیت را گسترش می دهد؛ روحیه و اعتماد به نفس را تقویت کند؛ روابط عمومی را بهبود می بخشد و حتی گاهی از میزان غیبت های همکاران هم کم می کند! شاید عجیب باشد اما حقیقت این است و اگر بخواهید آدم موفقی باشد؛ چه در سر کار، چه در زندگی خصوصی و خانوادگی تان باید به لباس هایی که می پوشید، توجه کنید. اما چگونه؟ «موفقیت» این هفته به همین موضوع می پردازد.
برای اینکه انتخاب درستی درباره لباس های تان داشته باشید، قبل از هر چیز باید این نکات پایه ای را به ذهن تان بسپارید:
▪ ظاهر شما نمایی از دنیای درون تان است.
▪ لباس راحت پوشیدن به معنای شلختگی نیست.
▪ لباس می تواند شما را جدی و حرفه ای و مترقی نشان بدهد یا غیرحرفه ای و بی نظم.
▪ لباس خوب پوشیدن به معنای مرتب بودن و در نظر گرفتن زمان و مکان برای پوشش است؛ نه لباسی که خیلی با شخصیت ما در تضاد باشد.
● لباس و فتح قله
چه بسیار افرادی که از کنار ما گذشته اند و با اینکه آدم های بسیار خوب و معقولی بوده اند، به دلیل دقت نکردن روی لباس پوشیدن شان نه تنها دیده نشده اند؛ که حتی بد جلوه کرده اند و کنار گذاشته شده اند. شاید هم همین اتفاق گاهی برای خودمان افتاده باشد، وقتی با سر و وضعی به هم ریخته و نامناسب بر سر قرار دوستانه یا کاری حاضر می شویم و سهم بزرگی از آینده مان را با این سهل انگاری در انتخاب پوشش درست از دست می دهیم.
● ظاهر یک آدم موفق چگونه است؟
آلسیون دویل، محقق و کارشناس روابط انسانی، درباره نوع پوشش افرادی که در محیط کارشان موفق هستند، می گوید: «آنها رنگ های مرده نمی پوشند؛ کفش های مرتب و تمیز می پوشند؛ در عطر و آرایش و افترشیو زیاده روی نمی کنند؛ طلا و جواهرات زیادی آویزان خودشان نمی کنند؛ موهای شان همیشه مرتب است (نه خیلی کوتاه، نه خیلی بلند) و حداقل دو بار در روز ظاهرشان را در آینه چک می کنند.»
زبان لباس
می گویند خیلی از مردم اولین باورشان درباره شما در پنج ثانیه اولین برخورد شکل می گیرد. یعنی دیدار ۵ ثانیه ای اول می تواند برای خودش کلی حکایت به بار بیاورد؛ مثلا شما را تبدیل به فردی دلپذیر و دوست داشتنی کند یا فردی جدی یا آدمی بد خلق و عصبی؛ و همه این نتیجه گیری ها چگونه به دست می آید؟ متاسفانه یا خوشبختانه با نگاهی به ظاهر فرد پیش رو. می خواهید از این زبان ظاهر سر دربیاورید؟ این چند مورد می تواند یک دیدگاه کلی از زبان لباسی که پوشیده اید، به شما بدهد:
▪ بلوز و شلوار جین و کفش های ورزشی و موهایی به سبک تین ایجرها: من تنبل هستم و خیلی مشتاق گرفتن این پست هم نیستم. ارویل پیرسون، نویسنده کتاب «قواعد نانوشته جستجوی شغل های تاثیرگذار» می گوید: «همیشه لباسی رسمی برای مصاحبه شغلی بپوشید؛ حتی اگر آن شغل خیلی ساده و بی اهمیت باشد.»
▪ لباس های چروک و رنگ و رو رفته: من آشفته ام و البته بعد از بیان این سخن از زبان لباس تان دیگران جمله های دیگری را هم می شنوند، مثل اینکه: «وقتی من در طرز لباس پوشیدن ام این همه بی دقت هستم، با خودتان فکر کنید در انجام کارهایم تا چه حد آشفته و تنبل ام؟!» برای سال های سال، جو فارل از گروه دنور، آموزش مهارت های ارتباطی می داد. او درباره علامت های مخفی سخن می گفت که نمی گذارند شما در کارتان به رغم سعی و ت***** که می کنید، موفق باشید.
▪ لباس مهمانی پوشیدن: شما لباس مهمانی می پوشید چون بعد از کار با دوست تان قرار ملاقاتی دارید. این لباس پوشیدن می گوید: «من لباس خاص پوشیده ام چون می خواهم ظاهر اصلی خودم را در سر کار مخفی کنم.» شما می خواهید جدی باشید اما پیرسون می گوید: «این گونه لباس پوشیدن – لباس مهمانی و گردش در محل کار نقطه شروع شکست و مانعی است برای پیشرفت در آینده کاری تان.»
▪ لباس ژنده پوشیدن: این طرز لباس پوشیدن به دیگران می گوید: «من اهمیتی به این موضوع نمی دهم که شما مرا آدمی جدی بدانید یا نه.» مردم تصمیمات شان را از روی فاکتورهای مختلفی می گیرند که به بعضی از آنها آگاه اند و به بعضی دیگر، ناآگاه! شما ممکن است خیلی مهربان باشید و خیلی هم کارتان را خوب انجام بدهید اما با این طرز لباس پوشیدن تان در درون اطرافیان حس بدی ایجاد می کنید که ناخودآگاه شما را نپسندند و اگر قرار باشد پستی به شما داده شود، آنها دست شان را برای رأی دادن به شما بالا نیاورند.
▪ لباس های قدیمی و نامرتب پوشیدن: می دانید این طرز لباس پوشیدن – لباس های خیلی قدیمی و نامرتب چه چیزی به اطرافیان می گوید: «من خارج از گود هستم و نمی توانم حرف های شما را بفهمم.» این به آن منظور نیست که حتما شما از درک مطلبی عاجز هستید اما ناخودآگاه دیگران را به ۲۰ تا ۳۰ سال قبل می برد و به آنها می گوید این آدمی که جلوی شما ایستاده مربوط به آن زمان است. البته گاهی وقت ها مدل لباس های قدیمی دوباره مد می شوند و منظور ما این دسته نیست.
می توان برای بسیاری دیگر از طرز لباس پوشیدن ها زبان و بیان خاص پیدا کرد و آنها را تفسیر کرد اما در آخر مطلب مهمی می ماند که خلاصه همه حرف هایی است که تا حالا گفته شد: ما با ورودمان به یک مکان – مکان خانوادگی یا اداری و رسمی یا دوستانه به دیگران علایمی را نشان می دهیم که خواه ناخواه می تواند تصمیم گیری آنها درباره ما تاثیر بگذارد و می تواند آینده یک رابطه و یا یک کار را مشخص کند.
پس چرا باید از موضوع به این مهمی چشم پوشید. شاید اگر تا امروز خود را فرد ناموفقی می دانستیم، به جا است که کمی در ظاهرمان تجدیدنظر کنیم!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت دانلود رایگان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 244]