واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: محمد محمدي گلپايگاني: روابط مستحكم ايران و سوريه با هيچ مانعي روبه رو نيست(قسمت دوم)
دمشق - بهاءالدين بروجردي كاردار سفارت جمهوري اسلامي ايران در دمشق نيز در اين نشست با اشاره به رفت و آمد زياد هياتهاي ايراني به سوريه ، روابط دو كشور را بسيار استراتژيك خواند.
وي تاكيد كرد: با توجه به گستردگي روابط، امكانات كنوني سفارت در مقابل آن ضعيف است و بايد تقويت شود.
به گفته بروجردي در ماههاي گذشته ۱۳۵ديدار طرفهاي سوري با مسوولان سفارت انجام شده است.
كاردار ايران در سوريه همچنين بر لزوم گسترش فعاليت كنسولي و تامين ملزومات آن تاكيد كرد.
علي محمد عسكري مدير دفتر سازمان حج و زيارت در سوريه نيز گفت: سال گذشته ۵۷۰هزار زائر ايراني از طريق اتوبوس ، قطار و هواپيما به سوريه آمدند كه ۶۰درصد آنان در چارچوب كاروانهاي داراي مجوز رسمي از سازمان و ۴۰درصد خارج از اين چارچوب از جمله سفرهاي شخصي و بعضا آژانسهاي بدون مجوز رسمي مبادرت به سفر كرده اند.
وي تاكيد كرد: يك هزار و ۶۰۰شركت مسافرتي داراي مجوز رسمي در كشور مشغول فعاليت هستند كه مقصد عمده آنان سوريه ، عراق و عربستان است.
مدير دفتر سازمان حج و زيارت در سوريه ادامه داد: در طول يك هفته اقامت زوار در سوريه ، بازرس سازمان براي سركشي به محل هتل اقامت آنان مراجعه ميكند.
عسكري با تاكيد بر لزوم توجه هر چه بيشتر به موضوع بيمه زوار، گفت :
هيات پزشكي سازمان در دفتر مستقر شده و دو درمانگاه نيز براي مداواي زوار در طول سفر در نظر گرفته شده است .
وي كيفيت پايين برخي هتلها را از مشكلات زوار دانست و بر لزوم سرمايه گذاري در اين زمينه تاكيد كرد.
به گفته عسكري ، مشكل دستفروشان حرم حضرت زينب (س) نيز بعد از مدتها پيگيري حل شد و تلاش براي افزودن هفت هزار متر مربع به محوطه حرم حضرت رقيه (س) به رغم دشواريهاي موجود ازجمله وجود آثار باستاني و مخالفت نهادهاي دولتي با جديت در حال پيگيري است .
سيد مرتضي مرتضوي مسئول بخش اقتصادي سفارت ايران در دمشق بر تنيدگي ميان اقتصاد ايران و سوريه و ايجاد طرحهاي عمراني ريشهاي و بسيار بزرگ تاكيد كرد.
وي با اشاره به صدور كالا و خدمات متنوع به سوريه از ايران ، طرح انتقال گاز و برق ايران به سوريه از طريق تركيه را از مهمترين طرحهاي جاري ميان دو كشور دانست.
به گفته مرتضوي ، يك ميليارد و ۳۰۰ميليون دلار طرح در زمان حاضر از سوي ايران در سوريه در حال اجرا بوده كه طرح احداث كارخانه توليد سيمان با ظرفيت يك ميليون تن در سال و ساخت ۱۰سيلوي صد هزار تني در مناطق مختلف سوريه كه دو سيلو تا عيد سعيد فطر به بهره برداري ميرسد، از مهمترين اين طرحهاست .
وي ادامه داد: كارخانه توليد خودرو پرايد و سمند نيز به بهره برداري رسيده و محصولات آنها روانه بازار سوريه شده است. همچنين نيروگاه برق تشرين با هزينه ۲۷۰ميليون يورو و ظرفيت ۴۵۰مگاوات در حال اجراست .
به گفته مرتضوي ، براي اجراي سه ميليارد دلار طرح در زمينههايي چون كشتيراني ، نفت ، لبنيات و توليد آب ميوه و نوشابههاي غيرالكلي گفت وگو ميان طرفين ادامه دارد.
وي با اشاره به اينكه تبادل بازرگاني ميان دو كشور سالانه ۳۳۰ميليون دلار است آن را با توجه به روابط سياسي دو كشور ناكافي دانست .
مرتضوي تاكيد كرد: توافقنامه تجارت ترجيحي ميان دو كشور امضا شده كه بعد از اجرا بر اساس آن تعرفه بر ۳۰۰نوع كالا كاهش خواهد يافت .
وي تاسيس بانك مشترك ميان ايران و سوريه را گامي مهم در زمينه رشد و توسعه تجارت دانست و بر لزوم افزايش حمايت ارزي دولت در اين زمينه تاكيد كرد.
مهدي خالد زاده معاون رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در سوريه نيز با اشاره به فعاليت ۲۰ساله اين نهاد گفت : در زمان حاضر رايزني فرهنگي جمهوري اسلامي ايران در دمشق ، داراي چهار نيروي اعزامي و ۱۸نيروي بومي است .
وي افزود: مركز ايران شناسي كه به مركز مطالعات ايران و عرب معروف است ، در رايزني تاسيس شده و داراي ۱۱هزار عنوان كتاب عمدتا به زبان فارسي است .
به گفته خالدزاده ، در بخش فرهنگي ، رايزني هفتههاي فرهنگي ايران را در سوريه برگزار ميكند كه هدف از آن ترويج و معرفي فرهنگ و تمدن ايران است .
وي افزود: همچنين به طور مدام نشستهاي فكري فرهنگي و هفته فيلم برگزار و فيلمهاي برتر ايراني با زيرنويس عربي به نمايش درمي آيد.
خالدزاده گفت : ۴۰۰دانشجوي سوري در رشته زبان و ادبيات فارسي در حال تحصيل هستند كه سال آينده اولين گروه از آنان فارغ التحصيل خواهند شد.
علي سياهپوش سرپرست مدارس جمهوري اسلامي ايران در سوريه ، لبنان و اردن نيز گفت : شمار دانش آموزان تحت پوشش اين مدارس ۴۰۰نفر شامل ۲۱۵ دختر و ۱۸۵پسر است .
وي با اشاره به كيفيت خوب تحصيلي و آموزش در اين مدارس ، افزود: سال گذشته بيش از ۹۰درصد دانش آموزان قبول شدند.
سياهپوش تاكيد كرد: همچنين سال گذشته از مجموع ۳۷دانش آموزپيش دانشگاهي ۳۰نفر به دانشگاههاي داخلي كشور راه يافتند.
وي در ادامه با اشاره به اينكه فرزندان برخي ايرانيان مقيم سوريه در مدارس سوري درس ميخوانند بر لزوم تاسيس مدرسه بينالمللي ايراني به منظور تحت پوشش قراردادن همه آنان تاكيد كرد.
يکشنبه 27 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 155]