تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 14 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837886894




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

هنگام وقوع بهمن چگونه عمل كنيم؟


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: بهمن توده‌هاي برفي است كه ناگهان به حركت در مي‌آيد و به خاطر سنگيني و نيروي جاذبه زمين از بالا به پايين سرازير مي‌شود و به تدريج با افزايش سرعت و توده برف، ناآرام و متلاطم مي‌شود.

به گزارش سرويس «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، بهمن تهديدي جدي براي ساختمان‌هاي واقع در پهنه‌هاي كوهستاني، اسكي بازان، كوهنوردان و روستانشينان محسوب مي‌شود و خسارت زيادي به ساختمان‌ها وارد كرده و جاده را مسدود مي‌كند.

شناخت بهمن و راه‌هاي پيشگيري، مقابله و احيانا گريز از آن،‌ به خصوص براي ساكنين مناطق كوهستاني و كوهنوردان ضروري است.

بهمن با نوسان‌ها (موج‌هاي زلزله) يا صداي خودروها، هواپيماها و بالگردها به پايين رها مي‌شود و توان كافي براي تخريب و انهدام ساختمان‌هاي غير مقاوم را داراست.

براي كاهش شدت بهمن‌هاي كوچك‌تر، مي‌توان با انفجار يا بمباران با توپخانه بطور مصنوعي موجب سقوط آنها شد كه البته بايد از قبل اطلاع‌رساني به ساكنان منطقه و تخليه مناطق در معرض ريزش بهمن صورت گيرد.

به گزارش ايسنا، به طور كلي اقدامات مديريتي اين مناطق شامل تغيير در پوشش گياهي طبيعي، حفاظت گونه‌ها و كشت گونه‌هاي جديد، فعاليت‌هاي ايجاد سازه، خاك ورزي، تغيير در مقدار و ساختمان برف و يخ، آموزش و جلب مشاركت مردمي، ارسال پيام‌هاي هشداردهنده در مواقع بحراني و سرمايه‌گذاري‌ براي بهره‌برداري است كه نياز به تخصص‌هاي گوناگون در زمينه‌هاي علمي، فني و بينشي دارد.

عوامل افزايش خطر بهمن

شيب از عوامل اصلي سقوط بهمن است، روي شيب‌هاي تند (50 درجه يا بيشتر) همچون برف قبل از انباشتگي بطور طبيعي به پايين سرازير مي‌شود، خطر سقوط بهمن معمولا زياد نيست.

روي شيب‌هاي خيلي ملايم (كمتر از 25 درجه) نيز خطر بهمن معمولا زياد نيست، بر پايه تحقيقات عمدتا بيشترين بهمن‌ها در شيب‌هاي 35 تا 40 درجه اتفاق افتاده است.با تند شدن شيب، ثبات لايه فوقاني برف كاهش يافته خطر بهمن افزايش مي‌يابد.

پوشش طبيعي خاك به لحاظ جلوگيري از بهمن داراي اهميت است:

زمين‌هاي صاف يا بدون پستي و بلندي بهمن خيز هستند، يكنواختي شيب نيز عامل خطرناكي است.

وزش بادهاي تند مهمترين عامل سقوط بهمن است، باد عامل بسيار مهمي در افزايش خطر سقوط بهمن است، به ويژه‌ اگر در در چند روز متوالي به شدت وزيده شود.

سقوط بهمن پس از بارش برف به مقدار بارش، وزن برف و در نهايت ميزان شيب كوه بستگي دارد.

با گذشت زمان، شانس زنده ماندن شخص مدفون در زير يك متر مربع برف به سرعت كاهش مي‌يابد.

براي مواجهه با سقوط بهمن، تمام حواستان را بكار بگيريد، با شنيدن كوچك‌ترين صدايي كه حكايت از سقوط بهمن دارد، منطقه را ترك كنيد.

در منطقه‌اي كه حتي يك بار بهمن در آن به وقوع پيوسته، هميشه احتمال سقوط دوباره وجود دارد و نكته آخر را به خاطر داشته باشيد، براي نجات كسي كه زير بهمن مدفون شده فقط 30 دقيقه فرصت داريد، پس وقت را از دست ندهيد ، پس از 30 دقيقه از دفن‌شدن در زير برف تنها مي‌توان اميدوار بود دكه فقط 50 درصد از آسيب‌ديدگان، زنده بمانند.

عوامل بازدارنده از بهمن:

درخت‌ها و درختچه‌ها، سنگ‌ها و دره‌هاي كم شيب و باز بهترين عوامل جلوگيري‌كننده از بهمن است.

اقدامات قبل از وقوع بهمن:

از تردد در جاده‌هاي بهمن خيز خودداري كنيد.

در هنگام عبور از مناطق كوهستاني پر از برف بايد سكوت را رعايت كرد.

بوق‌زدن يا بلندكردن صداي ضبط ماشين در اين مسيرها مي‌تواند موجب ريزش بهمن شود.

قبل از صعود به كوه بايد حتما برنامه داشته باشيد و سرپرست مجرب، مسير و منطقه صعود، ظرفيت و پتانسيل افراد از قبل تعيين شده باشد، ديگران را در جريان برنامه صعود و كوهنوردي خود قرار دهيد.

وسايل ارتباطي (بي‌سيم، تلفن همراه و ...) بايد حتما موجود باشد، فردي كه قرار است از بهمن عبور كند با فشار دادن دكمه دستگاه آن را به وضعيت فرستنده و ديگران بر روي وضعيت گيرنده قرار مي‌دهد.

فراموش نكنيد كه فرستنده را نبايد در كوله‌پشتي قرار داد، بلكه بايد آن را به گردن آويخت.

صعود، تمرين و كار در مناطق كوهستاني و برفگير حتما بايد با وسايل لوازم و ابزار كوهنوردي اعم از لوازم فني، پوشاك، تغذيه، امدادي و ... همراه باشد.

در صورتي كه نمي‌توان شيبي را دور زد تا حدامكان بايد ارتفاع گرفت تا در مسير طولاني بهمن قرار نگيرد.

در هنگام عبور ساكت باشيد تا ارتعاشات صدا باعث ريزش بهمن نشود، ارتعاش يكي از عوامل مهم ريزش بهمن است.

بنابراين، در مكانهايي كه خطر ريزش بهمن وجود دارد، بايد از فرياد پرهيز كنيم در واقع سكوت موجب مي‌شود كه بهتر متوجه ريزش برف شده و به موقع اقدام كنيد.

بهتر است اعضاي گروه در شيب‌هاي خطرناك در فاصله حداقل 30 ـ 20 متري يكديگر حركت كنند تا همگي گرفتار بهمن نشوند و بتوانند همديگر را نجات بدهند.

به گزارش ايسنا، از يك شيب برفي بايد خيلي نرم و سبك قدم برداريد تا فشار و ضربه به برف مسير وارد نشود و باعث شكست برف و جريان بهمن نشود، از ريسمان يا طناب مخصوص كوهنوردي استفاده كنيد، در روي برف زيگزاگ راه نرويد و تا حد امكان به صورت يك خط مستقيم روي برف بالا برويد، بهترين راه عبور از بهمن اين است كه بهمن را به طرف بالا صعود كنيم، نه عرضي.

بستن نخ بهمن (نخ بهمن طناب 3 ميليمتري به رنگ قرمز و به طول 15 تا 50 متر است كه بر روي پوسته آن فلشي در يك جهت وجود دارد)، نخ بهمن را بايد طوري به بدن وصل كرد كه جهت فلش آن به سمت فرد باشد و ادامه نخ بهمن را طوري روي زمين مي‌اندازيم كه بر روي زمين كشيده شود، حال اگر بهمن سقوط كند، گروه امداد با پيدا كردن نخ بهمن و دنبال كردن فلش به مصدوم‌ مي‌رسند.

براي عبور از بهمن، نبايد فرد را با طناب يا وسيله ديگري حمايت كرد، چرا كه ممكن است بهمن فرد را تكه تكه كند.

در هنگام عبور از بهمن بايد تك تك و بدون عجله و با فاصله زياد از محل عبور كرد (بين فواصلي كه پا در برف فرو مي‌رود، نبايد نفر بعد پا يا چوب دستي در برف فرو كند).

كوله‌پشتي را به سمت شيب قرار مي‌دهيم و فقط يك بند آن را روي شانه مي‌اندازيم، تا در صورت سقوط بهمن بتوان به راحتي كوله را رها كرد.

اگر جا پاي نفر قبلي خيلي عميق است براي پر كردن جا پا از برف‌هاي همان قسمت استفاده شود، از مسيرهاي شناخته شده عبور كنيد، تا حد امكان بايد از بالاي محدوده بهمن (نزديك به تاج بهمن) عبور كنيد تا حجم برف كمتري بالاي سرتان باشد.

با شنيدن كوچك‌ترين صدايي كه حكايت از نشست و ريزش و سقوط بهمن دارد، منطقه را ترك كنيد.

اقدامات حين وقوع بهمن :

همه تجهيزات مخصوصا اشياي فلزي و برنده را از خود دور كنيد، به محل‌هاي امن فرار كنيد، يعني فرد به صورت شنا خود را بر روي بهمن بياورد و به طرف بالا و سمت چپ يا راست فرار كند، به سمت عوامل بازدارنده (مثل سنگ‌ها، درختچه‌ها و ...) حركت كنيد، چنانچه مقدور بود قبل از فرو ريختن در زير برف وسايلي از خود را به بالا پرتاب كنيد تا جستجوگران بتوانند با يافتن آنها مسير شما را تشخيص دهند، اگر در بهمن فرو رفته‌ايد سعي كنيد با كمك دست‌ها، يك پاكت يا مشما جلوي صورتتان قرار دهيد، بيشترين مرگ و مير ناشي از بهمن به خاطر خفگي است، لذا ايجاد فضايي براي ورود هوا و نفس كشيدن مهمترين كاري است كه مي‌توانيد انجام دهيد، با هر وسيله‌اي كه جلوي دهان و بيني خود را بپوشانيد.

نفس را در سينه حبس كنيد، چرا كه اين كار از ورود ذرات برف و يخ‌زدگي ريه‌ها و خفگي جلوگيري مي‌كند.

خونسردي خود را حفظ كنيد، چرا كه در صورت حفظ آرامش،‌ بدنتان قادر به نگهداري انرژي خواهد بود و در نتيجه بهتر مي‌توانيد براي نجات خود تصميم بگيريد،مسيري كه فرد بهمن‌زده طي مي‌كند را با چشم تا پايان بهمن دنبال كنيد.

اقدامات بعد از وقوع بهمن :

به گزارش ايسنا، هر قدر كمتر در زير برف ناشي از ريزش بهمن فرو رويد، شانس بيشتري براي زنده ماندن داريد، بايد در بهمن مثل زماني كه در آب هستيد، شنا كنيد تا خود را به روي سطح بهمن برسانيد.

پيدا كردن نخ بهمن و وسايل فرد و گشتن نواحي پايين‌تر از محل شروع بهمن و حركت فرد، به يافتن فردمفقودشده بسيار كمك مي‌كند.

چون زير برف همه جا تاريك است و ممكن است كه در اثر سقوط بهمن در زير برف نتوان تشخيص داد كه سمت بالا كدام سمت است، در صورت امكان مي‌توان با بيرون انداختن آب دهان (نيروي جاذبه)، جهت را تشخيص داد و به هر شكل ممكن و ايمن كمك بخواهيد و با گروه‌هاي جستجو و نجات همكاري كنيد.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 331]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن