واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: فناوري هاي ارتباطي در گذر زمان (6)
آغاز تحقيقات بر روي شبكههاي نسل پنجم
خبرگزاري فارس: در حالي كه شبكه هاي نسل چهارم تلفن همراه بسيار جوان و نوپا هستند و از راه اندازي آنها در برخي كشورها هنوز شش ماه هم ني گذرد، تحقيق و بررسي بر روي نسل جايگزين آنها از هم اكنون آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار فناوري اطلاعات فارس، اين موضوع نشان مي دهد كه عطش علاقمندان به فناوري و متخصصان براي بهره مندي از جديدترين دستاوردها و پيشرفت ها در اين بخش تا چه حد است. از سوي ديگر فعاليتهاي انجام شده در اين زمينه ظرفيت استثنايي دنياي مخابرات براي ارائه سرويس هاي مدرن و نوين را نشان مي دهد.
نسل پنجم شبكه هاي تلفن همراه كه به اختصار 5G ناميده مي شوند، هنوز تنها در مقالات و طرح ها قابل دسترس هستند و كاري براي اجرايي كردن ايده هاي موجود در اين زمينه آغاز نشده است. در واقع شبكه هاي 5G مرحله بعدي استانداردهاي مخابراتي همراه را شامل مي شوند كه بعد از استاندارد نسل چهارم يا 4G از راه مي رسد.
هنوز مشخص نيست مشخصات فني و ويژگي هاي اين استاندارد چه زماني نهايي مي شود،اما پيش بيني مي شود اين امر ظرف دو سال آينده يعني حداكثر تا سال 2013 انجام شود. در حال حاضر اين اصطلاح به طور رسمي در اسناد رسمي شركت هاي مخابراتي يا نهادهاي تعيين كننده استانداردهاي ارتباطي مانند 3GPP، WiMAX Forum يا ITU-Rبه كار گرفته مي شود،البته برخي صاحبنظران هم از اين همه شتابزدگي در تعيين استانداردهاي جديد مخابراتي اظهارنارضايتي كرده و مي گويند در حالي كه هنوز شبكه هاي نسل چهارم به درستي راه اندازي نشده اند و ظرفيت نهايي آنها مشخص نشده نمي توان از شبكه هاي نسل پنجم سخن به ميان اورد. به هر حال هدف از راه اندازي شبكه هاي نسل پنجم پاسخگويي به نيازهايي عنوان شده كه با ايجاد شبكه هاي نسل چهارم براي مشتركان به وجود آمده و اميد مي رود با كيفيت بهتري برآورده شوند.
كارشناسان معتقدند بعد از وضع استانداردهاي نسل پنجم ايجاد و راه اندازي شبكه هاي مخابراتي بر اين اساس تا سال 2020 به طول خواهد انجاميد. در واقع مي توان گفت هر يك دهه شاهد تغيير اساسي در شبكه هاي مخابراتي و از راه رسيدن نسل جديدي از شبكه ها هستيم كه از امكانات و توانمندي هاي خاصي برخوردارند.
نسل اول شبكه هاي همراه در سال 1981 از راه رسيد و حدود 10 سال طول كشيد تا شبكه نسل دوم يا همان GSM در سال 1992 متولد شد. سپس استاندارد 3G شامل W-CDMA/FOMA در سال 2001 ابداع شد. در همين سال ها كار بر روي استاندارد نسل چهارم آغاز شد كه ثمره آن شكل گيري شبكه هاي 4G در ماه هاي اخير است.
انتظار مي رود در شبكه هاي نسل پنجم سرعت آپلود و دانلود از مرز يك گيگابيت در ثانيه بگذرد. اين رقم در شبكه هاي نسل چهارم معادل 100 مگابيت در ثانيه تعريف شده است. اين رقم كه بسيار سريع تر از سرعت تبادل ديتا از طريق شبكه هاي اينترنت فعلي در بسياري از كشورهاي جهان است دسترسي به تمامي خدماتي را كه فعلا تنها از طريق شبكه اينترنت در دسترس است را ممكن مي كند كه از جمله آنها مي توان به خدمات پيشرفته ويديويي مانند ويديو كنفرانس، تماشاي هزاران شبكه تلويزيوني ماهواره اي و اينترنتي با كيفيت عالي، بهره مندي از سرويس هاي چندرسانه اي آموزش الكترونيك، بارگذاري دهها گيگابايت اطلاعات در عرض چند دقيقه و ... اشاره كرد.
بد نيست بدانيد كه سرعت تبادل ديتا در شبكه هاي مخابراتي با رشد بسياري سريعي مواجه بوده است. اين رقم در شبكه هاي نسل اول تنها 1.2 كيلوبيت در ثانيه بود كه در شبكه هاي نسل دوم به 9.6 كيلوبيت در ثانيه و در شبكه هاي نسل سوم به 384 كيلوبيت در ثانيه و سپس بيش از دو مگابيت در ثانيه افزايش يافت. اين رقم در شبكه هاي نسل چهارم 100 مگابيت در ثانيه بود و در شبكه هاي نسل پنجم هم به يك گيگابيت در ثانيه خواهد رسيد.
بايد توجه داشت كه سازگاري اين استاندارد با IPv6 يا پروتكل اينترنتي نسخه 6 يكي از مهم ترين مزاياي آن محسوب مي شود.
در حالي كه راه اندازي شبكه هاي نسل پنجم در اكثر نقاط جهان تنها در مرحله مطالعاتي است، كره اي ها در اين زمينه وارد مراحل اجرايي هم شده اند. اين كشور در سال 2008 حدود 58 ميليون دلار را به توسعه فناوري هاي نسل چهارم و پنجم تلفن همراه اختصاص داد. قرار است كره در سال 2012 شاهد راه اندازي چنين شبكه هايي باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]