واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: علی ملکی جو در گفتگو با مهر گفت: توجه به بازار داخلی فرش دستباف، یکی از مسائل مهم تجارت این هنر- صنعت اصیل ایرانی به شمار می رود و از آنجا که ابتدا، تجارت این کالای ارزشمند در داخل کشور شکل گرفت و بعدها با توسعه بازارها، به صادرات و رونق حضور فرش دستباف ایرانی در بازارهای جهانی انجامید، مرکز ملی فرش ایران تصمیم گرفت که بازار داخلی را بعنوان یکی از بازارهای مهم پیش رو برای رونق تولید این کالا مورد توجه قرار دهد.
معاون مرکز ملی فرش ایران افزود: بر این اساس، مرکز ملی فرش ایران همانطور که خود را در صادرات فرش مسئول می داند، وظیفه خود دانست تا در مورد ساماندهی وضعیت بازار داخلی نیز، برنامه هایی را تدوین و اجرایی کند.
وی تصریح کرد: فضایی که در سطح تجارت بین المللی ناشی از رکود اقتصادی در دنیا بوجود آمده است، سبب شد تا برای برون رفت از این وضعیت، پیاده سازی چند برنامه در دستور کار متولیان فرش دستباف در کشور قرار گیرد که یکی از این برنامه ها، نگاه به بازار داخلی و همینطور توسعه بازارهای جدید برای برون رفت از وضعیت اقتصادی و مقابله با کاهش رشد و رکود در تجارت فرش دستباف بوده است.
به گفته ملکی جو، از جمله دلایل دیگری که مرکز ملی فرش ایران به موضوع بازار داخلی توجه کرد، فاصله گرفتن تدریجی نسل جوان در خانواده ها با فرش دستباف است. برخی ها به تصور اطلاعات غلطی که به آن ها داده شده است، تصور می کنند که هیچگاه در طول عمر خود نمی توانند فرش دستباف بخرند، در مقابل عده ای دیگر نیز علیرغم تمکن مالی، از فرش دستباف فاصله گرفته اند؛ درحالیکه آن ها می توانند متقاضی فرش دستباف باشند و از این محصول فرهنگی و هنری، نهایت استفاده را ببرند.
معاون مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: این دو گروه هم اکنون از بازار خرید فرش دستباف ایرانی فاصله گرفته اند، بنابراین باید این افراد را به این هنر- صنعت اصیل ایرانی نزدیک کنیم.
ملکی جو معتقد است که پویایی فرش دستباف در این است که مردم این مرز و بوم که پایه گذاران این صنعت در جامعه بشری بوده اند، متقاضی و مصرف کننده شوند و فرش دستباف بخرند و از آن حمایت کنند؛ این درحالی است که با رونق بازار داخلی، خریدار زیاد می شود و مخزنی برای صادرات فرش به وجود می آید؛ چراکه در آینده، فرش های کهنه در بازارهای اروپا و آمریکا متقاضیان بسیاری خواهد یافت و فرش هایی که کهنه شده اند و کهنه نما هستند، به این کشورها صادر شود؛ بنابراین این رونق در بازار داخلی، به صادرات آتی این کالا نیز کمک خواهد کرد.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از چالش هایی که وجود دارد این است که مردم به خاطر اینکه اطلاعات فنی راجع به فرش ندارند، نگران هستند که مبادا فرشی را خریداری کنند که به لحاظ قیمت و کیفیت و مشخصات فنی مطلوب نباشد، چرا که آنها با فرش آشنا نیستند و ممکن است خرید موفقی نداشته باشند؛ خود این ابهام، از رونق خرید فرش دستباف و تصمیم گیری در این رابطه، جلوگیری می کند.
ملکی جو گفت: تمام این دلایل باعث شد که مرکز ملی فرش به فکر ایجاد برنامه ای برای رونق بازار داخلی باشد و به این نتیجه رسد که یکی از این برنامه ها تحت عنوان جشنواره فروش فرش دستباف را برگزار کند. امسال اولین سالی است که این جشنواره ها برگزار می شود.
وی ادامه داد: ما بعنوان کارشناسان مرکز ملی فرش ایران معتقدیم که اگر این کار تدوام یابد، حتی می تواند الگویی برای معضل نمایشگاه محوری در فروش داخلی باشد؛ یعنی موضوع نمایشگاه را با موضوع فروشگاه جدا کنیم. همانطور که مشاهده می شود، هر ساله نزدیک به سال جدید، نمایشگاه های عرضه مستقیم در سراسر کشور راه اندازی می شود؛ در حالیکه ما در سطح شهر، فروشگاههایی داریم که در تمامی طول سال فعال هستند و خدمات ارایه می دهند، این فروشگاه ها همچنین مالیات نیز پرداخت می کنند و سرمایه گذاری کرده اند.
معاون مرکز ملی فرش ایران تاکید کرد: اگر زنجیره ارزش و فروش برای یک کالا، ضروری است باید حتما از آن حمایت کنیم. حمایت نیز در این سطح تعریف می شود که در پیک تقاضا بتوان، تقاضاها را به سمت فروشگاه ها سوق داد نه اینکه نمایشگاههایی برگزار شود تا تقاضای مصرف کننده نهایی را در آن، پاسخ داده شود.
وی ادامه داد: در واقع این جشنواره ها می خواهد به تمام این چالش ها و سوالات پاسخ دهد؛ ضمن اینکه اگر تداومی در این برنامه ریزی باشد و تقویت شود، مطمئنا جشنواره های فروش فرش دستباف می توانند اصلاح نظام عرضه مستقیم را با حمایت و نظارت دولت، صورت دهند و به جای نمایشگاه، فروشگاه محوری سرلوحه کار قرار گیرد.
ملکی جو شعار اصلی در این جشنواره ها را هر فروشگاه، یک نمایشگاه ذکر و تصریح کرد: هدف این است که بتوان فرصت های فروش را برای تمامی فروشندگان داخلی فرش دستباف و افرادی که در این طرح طبق ضوابطی پذیرفته می شوند، فراهم کرد. این امر، باعث رونق فروش آنها خواهد شد که این رونق در نهایتف مسبب تقویت فرش دستباف در داخل کشور می شود و پیامدهای مثبتی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]