واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: /خبرهايي از حوزهي ميراث فرهنگي/
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: ميراث فرهنگي
وضعيت شهر تاريخي جرجان در ارتباط با طرح توسعهي شهري شامل طرح جامع و طرح تفصيلي در نشستي مشترك ميان مسؤولان شهري گنبد و مديران معاونت ميراث فرهنگي بررسي شد.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، معاون ميراث فرهنگي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري با اشاره به ضرورت حفاظت از شهر تاريخي جرجان و بناهاي تاريخي شهر گنبد مانند بناي گنبد كاووس، گفت: با توجه به اينكه طرح تفصيلي شهر گنبد درحال تهيه است، نياز بود كه هماهنگيهايي با مسؤولان ذيربط صورت گيرد تا نظر سازمان ميراث فرهنگي نيز دربارهي اين طرحها تأمين شود. لذا در جلسهاي با حضور شهردار گنبد، اعضاي شوراي شهر، مشاور طرح تفصيلي گنبد، مدير سازمان استان گلستان و معاون ميراث فرهنگي استان، مسؤولان پايگاه مربوط و همكاران ستادي در معاونت دربارهي اين موارد بحث و بررسي انجام شد.
فريبرز دولتآبادي بيان كرد: در اين جلسه تصميمات بهنحوي اتخاذ شدند كه طرح تفصيلي شهر، بقاي شهر تاريخي جرجان را تضمين كند و مانع از گسترش شهر به سمت شهر تاريخي شود. البته مشاور نيز خود به اين موضوع توجه نشان داده بود.
وي اظهار كرد: در اين ارتباط مقرر شد كه با مشاركت شهرداري گنبد و سازمان ميراث فرهنگي، نقشه كاداستر (نقشهاي كه حدود مالكيتها و حدود پلاكهاي ثبتي روي آن مشخص ميشود) و همچنين نقشهي پوششي كامل شهر جرجان با لحاظ كردن همه مختصات و عوارض طبيعي آن برداشت شود كه اين دو نقشه پايهي بسيار خوبي براي مديريت آينده شهر خواهند بود.
معاون ميراث فرهنگي افزود: در بخشي ديگر از جلسه دربارهي مشكلاتي كه مجموعهي مديريت شهري با حرايم آثار تاريخي دارد، بحث و مقرر شد، موضوع حرايم آثار تاريخي از طريق تهيه طرح در مقياس طراحي شهري (يكپانصدم) مورد طراحي قرار گيرد كه در اينباره مشاوري ازسوي شهرداري معرفي و توافق شد كه شرح خدمات مربوط مورد توافق سازمان ميراث فرهنگي نيز قرار گيرد.
~.~.~.~.~.~.~
صندوق احيا و بهرهبرداري از اماكن تاريخي و فرهنگي با توجه به مادهي 16 شرح وظايف خود ادامه عمليات مرمتي عمارت مسعوديه را آغاز كرد.
مادهي 16 شرح وظايف تفصيلي صندوق احيا و بهرهبرداري از اماكن تاريخي و فرهنگي، تهيه و اجراي طرحهاي مرمت، احيا و بهرهبرداري از بناها، اماكن و بافتهاي تاريخي ـ فرهنگي و ارايهي خدمات مشاورهيي، اجرايي و مديريتي در اين زمينه را شامل ميشود.
معاونت فني و اجرايي صندوق احيا درحال بازنگري طرحهاي محوطهسازي، مكانيكي و الكتريكي عمارت است و عمليات اجرايي آن آغاز شده است.
قسمت عمدهاي از عمليات مرمت اين اثر قابل احيا در سالهاي پيش توسط زندهياد دكتر باقر آيتاللهزاده شيرازي صورت گرفته است.
عمارت مسعوديه در بافت تاريخي ميدان بهارستان تهران جايگاه ويژهاي دارد و مانند مدرسهي سپهسالار و مجلس شوراي ملي از بناهاي شاخص واقع در بافت تاريخي ميدان بهارستان بهشمار ميآيد.
~.~.~.~.~.~.~
با اجراي طرح جلوخان، وسعت باغ ـ آرامگاه فردوسي دوبرابر ميشود.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، مدير پايگاه تاريخي توس گفت: اكنون چارچوب اصلي فعاليتها در توس مشخص است. تعداد زيادي ريزپروژه تعريف شدهاند كه همهي آنها نيازمند تهيهي طرح مطالعاتياند.
سياوش صابري گفت: متأسفانه بهتازگي تعدادي از سرمايهگذاران بخش خصوصي كه در انجام تعهداتشان و اجرايي كردن تفاهمنامههاي خود ناموفق بودهاند، اقدام به اظهارنظرهاي غيركارشناسي در اين زمينه كردهاند.
وي با اشاره به چاپ اظهارنظري در يك روزنامه با اين مضمون كه شركت توسعهي گردشگري بهدليل دولتي بودن نميتواند در توس كار كند، بيان كرد: تنها سودي كه از اين اظهارنظرها و چاپ آن در مطبوعات حاصل شده، افزايش قيمت زمينهاي منطقه است.
صابري ادامه داد: اين اعتراض به اظهارنظرهاي غيركارشناسي ازسوي افرادي است كه داراي صلاحيت علمي و اجرايي نيستند و با اين بيانات خود، تحقق پروژهها را با تأخير مواجه ميكنند. بايد جريان خبري دربارهي موضوعات ميراث فرهنگي كنترل شود.
مدير پايگاه تاريخي توس همچنين از آماده شدن مرحلهي نخست طرحي به مساحت هفت هكتار براي جلوي آرامگاه خبر داد و گفت: پس از انجام مطالعات باستانشناسي كه در هفتههاي گذشته تدقيق شد، پرسشي مطرح بود كه آيا باغي كه آرامگاه فردوسي در آن قرار دارد، در فضاي جلوي آرامگاه نيز ادامه داشته است يا باغ فردوسي همين محدودهي مربع فعلي بوده است. لذا با انجام گمانهزني مشخص شد كه فضاي جلوي آرامگاه نيز بخشي از باغهاي قديمي است كه البته هم ميتواند متعلق به باغ فردوسي باشد و هم ميتواند مربوط به باغهاي ديگر شهر توس باشد.
صابري اظهار داشت: قرار است كه فضاي مقابل آرامگاه فردوسي كه بخش زيادي از آن هماكنون در تملك سازمان است و تقريبا با فضاي فعلي باغ فردوسي (بالغ بر پنج هكتار) برابري ميكند، به باغ فعلي اضافه شود، يعني باغ فردوسي از سمت جنوب گسترش خواهد يافت كه عنوان اين طرح نيز جلوخان باغ آرامگاه فردوسي است.
~.~.~.~.~.~.~
با بالا رفتن ارزش افزودهي بافت تاريخي يزد، روند احياي اين بافت سرعت گرفته و تمايل مردم به حفظ خانههاي تاريخي بافت زياد شده است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري استان يزد با اشاره به اينكه يكي از روشهاي احياي بافت تاريخي، بالا بردن ارزش افزوده و بالطبع بالا رفتن قيمت املاك است، گفت: براي اين كار، روشهاي گوناگوني وجود دارند كه يكي از آنها تغيير كابريهايي است كه در بافت تاريخي انجام ميشوند.
عزيزالله سيفي بيان كرد: زندگي در گذشته، زندگي پيوستهاي بوده است؛ به اين معني كه افراد با حفظ پيوستگي خود با پسران و دامادان خود در يك مكان زندگي ميكردند. لذا برخي خانههاي قديمي موجود در بافت تاريخي يزد بسيار وسيع و بزرگاند و با توجه به تغيير روش زندگي، اين خانهها خواهان زيادي ندارند.
وي با تأكيد بر تلاش همهجانبهي سازمان ميراث فرهنگي استان يزد و پايگاه ميراث فرهنگي اين بافت ملي، تحقق تغيير كاربريها و برگرداندن حيات و زندگي و پويايي به بافت تاريخي يزد، گفت: تاكنون تعداد زيادي هتل، رستورانهاي سنتي و فروشگاههاي صنايع دستي در بافت تاريخي يزد ايجاد شده و تعداد زيادي از اين خانههاي قديمي نيز كاربريهاي فرهنگي و اداري يافتهاند.
سيفي ادامه داد: اين اقدامات موجب شدهاند كه ارزش افزودهي اين بافت بالا رود و قيمت خانهها اضافه شود و مردم نيز با توجه به اين نكته، به حفظ و مرمت خانههاي خود علاقهمند شدهاند.
وي با اشاره به تخريب كامل برخي از خانههاي قديمي در ميان اين بافت وسيع، افزود: كار خوبي كه بهتازگي به آن توجه شده است، صدور مجوز ساخت خانههايي با معيارهاي زندگي جديد با رعايت ضوابط ميراث فرهنگي در محل اين خانههاي تخريب شده است. اين ساختمانها هم از نظر ارتفاع و هم از نظر منظر بافت، مقيد به قوانين ميراث فرهنگي هستند، اما با تكنولوژي روز ساخته ميشوند.
انتهاي پيام
پنجشنبه 24 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 154]