محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1829173938
تحليل سياسي هفته
واضح آرشیو وب فارسی:واحد مرکزي خبر: تحليل سياسي هفته
بسم الله الرحمن الرحيم
ماه شعبان در حالي به نيمه نزديك مي شود كه ديدگان منتظر همچنان به افق انتظار دوخته شده است . اين روزها در آستانه طلوع خورشيد عالمتاب منجي عالم بشريت عدالت گستر جهان روح ايمان و تجلي قرآن حضرت بقيه الله الااعظم (عج ) همه جا غرق در شادي و سرور مي شود و دست هاي نيايش از آستين نياز در مي آيند تا به سوي آسمان پر كشند. از بيكران هجران نواي اميد به گوش مي رسد گويي كه ملائك ندا مي دهند كه گاه هجران سرانجام به پايان رسيده و يار خواهد آمد.
كاروان بشريت در اين ايام خسته تر و درمانده تر از هميشه در وادي ضلالت و در طوفان حوادث راه خود را گم كرده و در انتظار راهنماي هدايتگري است كه او را از گمراهي برهاند و قافله بشريت را به سرمنزل مقصود هدايت كند. امروز بيش از هر زمان ديگري جهان عطشناك در انتظار آمدن قطره اي باران لحظه شماري مي كند كه خاك تشنه دل هاي به لب آمده را طراوت بخشد. جهان در انتظار رويت پرچم مصلحي است كه بناي ظالمان را درهم بشكند و طعم روزگار رهايي را به او بچشاند. زمين و زمان در انتظار مهري است كه چون از پس ابرها بدر آيد مهرش ستاره وار در دل مظلومين و محرومين تاريخ بنشيند و صفحه تاريخ را به نفع مستضعفين تغيير دهد. پس اين روزها كه در هر كوي و برزن سالروز ميلاد خجسته آن يار غايب از نظر را گرامي مي داريم سعي كنيم با آغاز تحولي فرهنگي در روح و جان خويش وجامعه براي ياري آن يار عزيز آماده شويم و خود را به صفات و كمال منتظران واقعي نزديك كنيم . از سوي ديگر ضروري است در كنار معرفي ابعاد اساسي مهدويت با موضوع كج فهمي ها خرافات و انحرافاتي كه اخيرا عده اي دنياطلب و شياد سعي دارند در عقايد مردم ايجاد كنند مقابله شود و متوليان فرهنگي با حساسيت و درايت لازم به تبيين حركت شورآفرين اعتقاد به ظهور منجي عالم بشريت پرداخته و دكان داران جديد را به مردم معرفي نمايند. متاسفانه حساسيت هاي لازم نسبت به معرفي صحيح موضوع مهدويت در جامعه وجود ندارد و فقدان تبليغات فرهنگي مناسب باعث مياندار شدن خرافه گرايان شده است .
در اين هفته مسئولان وزارت خارجه به همراه سفرا و روساي نمايندگيهاي جمهوري اسلامي ايران در خارج از كشور كه براي برگزاري همايش سالانه به تهران آمده اند با رهبر معظم انقلاب ديدار كردند و ايشان ضمن تبيين جايگاه كنوني نظام اسلامي و الزامات حركت هوشمندانه شجاعانه و متعهدانه وزارت خارجه بر انعكاس صحيح عزت و اقتدار روزافزون نظام اسلامي و بهره برداري آن در فضاي ديپلماسي تاكيد كردند.
حضرت آيت الله خامنه اي گسترش تفكر اسلامي در دنيا و غلبه تفكر مقاومت در مقابل مظاهر سلطه در لبنان و فلسطين را نمونه هاي بارزي از پيشرفت نظام اسلامي در افكار عمومي و افزايش عظمت و اقتدار ملت ايران برشمردند و خاطر نشان كردند : امروز درباره ايران تعابيري همچون قدرت منطقه اي و يا ابرقدرت منطقه اي به كار مي رود كه همه اين موارد نشان مي دهد نظام اسلامي به بركت پايبندي به اصول حركت رو به جلو داشته است .
ايشان باتاكيد بر اين كه ملت ايران باتكيه بر اصول خود و استقلال و عزت ملي در مسيري رو به جلو حركت كرده است كه همواره سعي مي شد حركت در اين مسير امكان ناپذير جلوه داده شود افزودند : در اين مسير نبايد از هياهوها و خطرها ترسيد زيرا برآيند اين حركت سود مطلق است .
رهبر انقلاب اسلامي سفرا را نمايندگان ملت ايران دانستند و خطاب به آنان خاطر نشان كردند : شما نمايندگان ملتي هستيد كه هشت سال در مقابل همه قدرت ها ايستادگي بي نظيري كرد و پيروز شد ضمن آن كه شما نماينده آينده روشن ملت ايران يعني چشم انداز بيست ساله هستيد و بايد در مسير جايگاه تعريف شده در چشم انداز تلاش كنيد.
در هفته جاري تهران ميزبان رئيس جمهور الجزاير بود. وي در جريان سفر سه روزه خود به جمهوري اسلامي ايران با مقامات كشورمان پيرامون مسائل دو جانبه و بين المللي به تبادل نظر پرداخت . واقعيت اينست كه ايران و الجزاير به دليل واقع شدن در دو قاره آسيا و افريقا و موقعيت استراتژيك مهم خليج فارس و مديترانه از ظرفيت هاي بالايي براي ارتقاي مناسبات و ايفاي نقش كليدي در صحنه جهاني برخوردارند و همكاريهاي دو كشور مي تواند بيش از پيش تقويت يابد.
اين هفته يكي از معاونين رئيس جمهور در يك موضع گيري نسنجيده و خارج از اصول نظام اظهارات گذشته اش درباره اسرائيل و آمريكا را تكرار كرد كه موجبات خشم و اعتراض مجلس مردم و دانشجويان را فراهم كرد. وي ادعا كرد گويا مردم ايران « مردم اسرائيل » را دوست دارند و مردم آمريكا برترين مردم دنيا هستند! اين اظهارات بي منطق و عوامفريبانه مورد اعتراض نمايندگان مجلس و اقشار مختلف جامعه قرار گرفت و آنها صراحتا از رئيس جمهور خواستار عزل نامبرده شدند.
واقعيت اينست كه مواضع متين و مستحكم جمهوري اسلامي ايران در قبال مسئله فلسطين مبتني بر اصول و آرمانهائي است كه مورد اتفاق آحاد جامعه و تمامي گروههاي سياسي است و قاعدتا موضوعي نيست كه يك نفر به دلائل و انگيزه هاي نامعلوم بتواند آنرا زير سئوال ببرد. طبعا منظور از « مردم اسرائيل » يهوديان مستقر در فلسطين اشغالي هستند كه از هر سوي جهان به آن جا كوچ داده شده و به زور در خانه هاي مردم فلسطين اسكان يافته اند و « اشغالگر » محسوب مي شوند. مطابق ديدگاه امام راحل (ره ) تمامي يهودياني كه ساكن فلسطين اشغالي هستند در حكم سربازان اسرائيل بوده و برخورد با آنها تفاوتي با نظاميان اشغالگر ندارد .اين نكته از آن جهت اهميت دارد كه يهوديان فلسطين اشغالي در خدمت ماشين جنگي اشغالگران هستند و براي تقويت جبهه اشغالگران از هيچ كوششي دريغ نمي ورزند.
انتظار مي رفت رئيس جمهور بخاطر صيانت از مواضع نظام سريعا نسبت به بركناري اين شخص و ابراز برائت از اظهارات وي در اولين فرصت ممكن اقدام مي كرد و با توجه به آثار و تبعات منفي در سطح داخلي منطقه اي و بين المللي كه موجبات خرسندي صهيونيستها را فراهم كرده همچنان انتظار مي رود با بركناري نامبرده با هرگونه شبهه اي از جمله تاثير مناسبات خانوادگي و دوستي هاي شخصي بر تصميمات رئيس جمهور و نظام اجرائي مقابله شود و ديگران نيز دريابند كه نبايد مواضع منطقي نظام را به زير سئوال ببرند.
در صحنه بين المللي نيز در هفته اي كه گذشت شاهد رخدادهاي مهمي بوديم . جنگ روسيه و گرجستان كودتاي موريتاني و كسب راي اعتماد دولت لبنان از جمله رويدادهاي اين هفته بود.
شايد زماني كه « ساكاشويلي » رئيس جمهور كم تجربه و غربگراي گرجستان دستور حمله به منطقه « اوستياي جنوبي » را به ارتش صادر كرد تصور نمي كرد اين حمله پس از گذشت تنها چند روز به وضعيتي درآيد كه حكومت وي را در يك قدمي سقوط قرار دهد. حمله گرجستان به اوستيا و واكنش گسترده و سنگين روسيه به آن براي غربيها نيز غيرمنتظره و غافلگيركننده بود به گونه اي كه كشورهاي اروپايي و آمريكا براي مدتي از واكنش و اتخاذ موضع مشخص در برابر آن بازماندند.
واقعيت اين است كه « ساكاشويلي » اگر چه با اتكا به حمايت و حتي احتمالا چراغ سبز غرب به ماجراجويي و قدرت نمايي در استان شورشي اوستياي جنوبي دست زد ولي اين حركت او نشان داد كه وي از چند نكته غافل بوده است . نخست اينكه ساكاشويلي غافل بود روسها به دليل سياست هاي مداخله جويانه و تجاوزكارانه چند سال اخير غرب در مناطق تحت نفوذ سنتي مسكو زخم خورده هستند و مترصد فرصتي مي باشند تا به گونه اي خشم خود را عليه غرب بروز دهند و عزم جزم خود را براي رويارويي با اقدامات تهديدآميز غرب عليه منافع مسكو نشان دهند. رئيس جمهور جوان و ناشي گرجستان اين دستاويز را در اختيار روسيه قرار داد و روسها نيز از آن بهره برداري لازم را كردند و براي نشان دادن درس عبرت به غرب و ساير جمهوري هاي شوروي سابق گرجستان را به اصطلاح ادب كردند تا كشورهاي ديگر جرات تكرار سياستهاي گرجستان را نداشته باشد.
دومين نكته اي كه گرجستان از آن ناآگاه بود اين بود كه دست غرب در حمايت از گرجستان چندان باز نيست و آمريكا و اروپا گزينه ها و اختيارات محدودي براي مقابله با روسيه در اين منطقه دارند كه در جنگ اخير نيز به خوبي اين ضعف غرب آشكار شد. تنها كاري كه آمريكا انجام داد چند هشدار و انتقاد عليه روسيه بود و اقدام عملي واشنگتن نيز منحصر شد به لغو مانور مشترك نظامي با روسيه . در مقابل روسها با صدها تانك مرزهاي گرجستان را در نور ديدند و تا 70 كيلومتري تفليس مركز حكومت گرجستان پيشروي كردند حتي آشكارا از قصد خود براي تغيير حكومت غربگراي گرجستان سخن به ميان آوردند.
اما در اروپا واكنش ها منفعلانه تر از آمريكا بود و در حاليكه برخي كشورهاي اروپايي از جمله لهستان لتوني استوني ليتواني دانمارك و سوئد روسها را مورد انتقاد شديد قرار دادند ولي كشورهاي ديگراز جمله آلمان و فرانسه برخوردي متفاوت داشتند. آلمان گرجستان را به سبب آغاز جنگ به شدت مورد شماتت قرار داد و فرانسوي ها نيز با دست پاچگي براي آتش بس و جمع و جور كردن اوضاع به تكاپو افتادند. به همين لحاظ در اروپا يك دو دستگي در قبال رويارويي با جنگ گرجستان و روسيه آشكار گرديد. تا به اين مرحله مسكو توانسته است پيام خود را به غرب كه همانا لزوم تجديد نظر در استراتژي پيشروي به سوي مرزهاي روسيه است به غربيها برساند و در واقع غرب را تحقير كند كه از اين منظر يك پيروزي سياسي و نظامي براي روسيه تلقي مي شود. در اين حال نبايد از نظر دور داشت كه لشكركشي روسيه به گرجستان تحت عنوان استقرار ثبات و البته با هدف مقابله با پيشروي غرب خاطرات لشكركشي چكمه پوش هاي تزار را نيز در منطقه و جهان تداعي كرده است كه تبعات خاص خود را در پي خواهد داشت . اين مسئله حتي مي تواند مستمسكي براي قدرهاي غربي باشد تا كشورهاي كوچكتر اطراف روسيه را اغوا كنند كه هرچه زودتر خود را به زير چتر امنيتي ناتو برسانند و عضو ناتو شوند. براي پي بردن به تاثيرات و نتايج اين جنگ بايد منتظر بود تا گرد و خاك درگيرها فروكش كند.
دومين رخداد مهم هفته جاري كسب راي اعتماد دولت لبنان از پارلمان و تصويب « برنامه كاري » دولت بود . يكصد نماينده از 107 نماينده حاضر در جلسه مجلس به كابينه جديد كه تحت عنوان دولت وحدت ملي آغاز به كار كرده است راي اعتماد دادند و همزمان « برنامه كاري » دولت را كه بيشتر در كابينه تصويب شده بود مورد تائيد قرار دادند. تصويب برنامه كاري دولت به منزله به رسميت شناخته شدن « مقاومت اسلامي » توسط دولت است كه رخداد بسيار حائز اهميتي است . به مقاومت اسلامي رسما اين ماموريت داده مي شود كه براي دفاع در برابر حملات صهيونيستها وارد عمل شود و به آزادسازي باقيمانده سرزمينهاي اشغالي از جمله مزارع شبعا و روستاي « غجر » اقدام نمايد.
تشكيل دولت وحدت ملي و تصويب برنامه كاري يك تحول مهم در صحنه سياسي لبنان محسوب مي شود كه قطعا آثار مثبت اين تحول در آينده خود را نشان خواهد داد. تحولات اخير لبنان موجب خواهد شد كه خط و فرهنگ مقاومت در صحنه سياسي لبنان نقش موثري ايفا نمايد و ترديد نيست كه صهيونيستها و قدرت هاي حامي اين رژيم از اين تحولات ناخشنودند. رژيم صهيونيستي كه دو سال قبل با هدف منهدم كردن مقاومت اسلامي لبنان و متلاشي ساختن جنبش حزب الله بازوي نظامي مقاومت لبنان را مورد تهاجم قرار داد اكنون بايد با شرايط جديدي كه در آن مقاومت ابتكار عمل را به دست گرفته است خود را وفق دهد. اين تحولات براي صهيونيستها ضربات طاقت فرسا محسوب مي شود و آنها را بيش از پيش منزوي تر و مايوس تر مي كند.
رژيم صهيونيستي اكنون در تاريك ترين دوره تاريخ موجوديت خود به سر مي برد. اين رژيم طي چند سال اخير شكست هاي سنگيني را از سوي مبارزان فلسطيني و لبناني متحمل شده است كه اوج آن پيروزي مبارزان لبناني عليه اين رژيم در جنگ 33 روزه و پيروزي جنبش حماس در تشكيل دولت در فلسطين بوده كه موجب بروز بحران شديد سياسي داخلي در اركان حاكميت اسرائيلي ها شده كه تازه ترين بازتاب آن اعلام كناره گيري اولمرت از سمت نخست وزيري است . قطعا روند تحولات لبنان و پيروزي هاي سياسي جنبش مقاومت اسلامي اوضاع بحراني صهيونيستها را آشفته تر خواهد ساخت .
اين هفته همچنين شاهد وقوع كودتا در كشور آفريقايي موريتاني بوديم . كودتاچيان كه سردسته آنها ژنرال « محمد ولد عبدالعزيز » معرفي شده است پس از ورود به كاخ رياست جمهوري « ولد شيخ عبدالله » رئيس جمهور منتخب اين كشور را دستگير و زنداني كردند. البته شيخ عبدالله خود نيز توسط كودتا به قدرت رسيده بود ولي استعفا داده و از طريق شركت در انتخابات به رياست جمهوري برگزيده شده بود. ژنرال عبدالعزيز سركرده كودتاچيان در اولين سخنراني خود اعلام كرد كه وي وساير فرماندهان ارتش قبل از كودتا به شيخ عبدالله پيغام داده بودند در كار فرماندهان نظامي دخالت نكند و آنها را بركنار نكند! با اينحال سرنخ اصلي وقوع كودتا در موريتاني را بايد در مسائل ديگر از جمله تلاش شيخ عبدالله رئيس جمهور مخلوع براي قطع مناسبات اين كشور با رژيم صهيونيستي جستجو كرد. به اذعان ناظران مسائل موريتاني رابطه موريتاني با رژيم صهيونيستي موضوع اصلي مورد اختلاف ميان رئيس جمهور و نظاميان بوده است . موريتاني در كنار دو كشور عربي ديگر يعني مصر و اردن تنها كشورهاي عربي هستند كه با رژيم صهيونيستي رابطه رسمي دارند. موريتاني در سال 1378 با اسرائيل مناسبات ديپلماتيك برقرار كرد .
شيخ عبدالله رئيس جمهور مخلوع اين كشور درصدد قطع اين روابط بود. وي بارها گفته بود كه : ما اين روابط را برقرار نكرديم بلكه قبلي ها براي ما به ارث گذاشتند و اين روابط را مورد تجديدنظر قرار خواهيم داد. واقعيت اين است كه اكثريت ملت موريتاني مخالف ارتباط با رژيم صهيونيستي هستند و سال گذشته نيز با حمله به سفارت رژيم صهيونيستي در موريتاني مراتب انزجار خود را از رابطه كشورشان با اين رژيم اعلام كردند. اين مواضع شيخ عبدالله مورد قبول نظاميان آن كشور نبود و بارها در اين باره اختلاف نظر خود را با رئيس جمهور بروز داده بودند.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: واحد مرکزي خبر]
[مشاهده در: www.iribnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]
-
گوناگون
پربازدیدترینها