واضح آرشیو وب فارسی:اطلاعات: ناكامي پسر طلايي ايران پس از 3 سال فرمانروايي بر كشتي فرنگي جهان
در روز نخست مسابقات كشتي فرنگي هر دو مدال طلا به روسيه رسيد.
نظير مانكيف و اسلامآلبيف دو مدال طلا را در روز نخست مسابقات كشتي فرنگي المپيك نصيب روسيه كردند تا طلسم بدون طلا ماندن كاروان روسيه شكسته شود.
فينال وزن 55 كيلوگرم كشتي فرنگي المپيك بين روشن بايراماف نايب قهرمان سال 2006 جهان از آذربايجان و نظير مانكيف دارنده مدال برنز جهان از روسيه برگزار شد كه در پايان مانكيف روس در يك مبارزه ديدني در دو تايم (2-3 و 2-2) به برتري رسيد تا مدال طلا را برسينه زند.
در اين وزن از ارمنستان 0-5 و 0-3 يانيل هرناندز از كوبا را برد و سوم شد. ديگر مدال برنز اين وزن به پاركاون چول كرهاي رسيد كه توانست حميد سوريان را در دو تايم 1-1 و 2-2 مغلوب كند.
حميد سوريان در دور اول ونلين ونكوف از بلغارستان را ضربه كرد، در دور دوم الگين الوايس از بالائو را 14 بر صفر (0- 8 و 0-6) شكست داد. دارنده سه مدال طلاي وزن 55 كيلوگرم در مرحله يك چهارم نهايي مقابل نظير مانكيف نفر سوم سال 2007 جهان از روسيه قرار گرفت كه در يك مبارزه نفسگير در سه تايم شكست خورد.
در مرحله شانس مجدد، سوريان در مصاف با نفر سوم سال 2007 جهان از صربستان در دو تايم 0-5 و 1-1 به پيروزي رسيد تا به ديدار ردهبندي راه يابد، اما در اين مسابقه در دو تايم 1-1 و 2-2 به پارك اون چول از كره جنوبي باخت تا در كسب مدال ناكام بماند و پنجم شود. در تايم اول هر دو كشتيگير فني اجرا نكردند اما، چون كشتيگير كرهاي ابتدا كلينچ را گرفته بود، 1-1 برنده شد. در تايم دوم سوريان در كلينچ با اجراي بارانداز دو امتياز پيش افتاد اما، در كلينچ دوم بارانداز شد تا اين تايم را نيز 2-2 بازنده شود و در رده پنجم المپيك قرار گيرد.
سوريان كه از شانسهاي مسلم ايران براي كسب مدال طلاي المپيك محسوب ميشد، نتوانست طلسم 36 ساله بدون مدال ماندن كشتي فرنگي در المپيك را بشكند و بايد در انتظار عملكرد چهار فرنگي كار ديگر باشيم.
اما در فينال وزن 60 كيلوگرم، اسلام بكآلبيف از روسيه 0-6 (0-2 و 0-4) مقابل ويتالي رحيماف آذربايجاني به برتري رسيد و مدال طلا را بر سينه زد.
در ديدارهاي ردهبندي اين وزن روسلان تومنبايف از قرقيزستان 0-9 روبرتو مونزون از كوبا را برد و برنز گرفت. ديگر مدال برنز اين وزن نصيب نوربخيت چنگيزبايف از قزاقستان شد كه در سه تايم 2-8 جيانگشنگ از چين را برد.
ردهبندي روز نخست مسابقات كشتي فرنگي قهرماني المپيك به ترتيب زير است:
55 كيلوگرم: -1 نظير مانكيف (روسيه) -2 روشن بايراماف (آذربايجان) -3 رومن آمويان (ارمنستان) و پارك اونچول (كره جنوبي) -5 يانيل هرناندز (كوبا) و حميد سوريان (ايران)
60 كيلوگرم: -1 اسلام بكآلبيف (روسيه) -2 ويتالي رحيماف (آذربايجان) -3 روسلان تومنبايف (قرقيزستان) و نوربخيت چنگيزبايف (قزاقستان) -5 روبرتو مونزون (كوبا) و جيانگ شنگ (چين).
بابك: قدر مدال المپيك را ندانستيم
حميد سوريان ارزش مسابقات المپيك را ندانست و به راحتي اين مدال را از دست داد.
حسن بابك سرمربي سابق تيم ملي كشتي فرنگي با بيان مطلب بالا درباره دلايل باخت سوريان در المپيك، گفت: دليل شكست وي در كشتي دوم را ميدانم. مقابل حريف پالائويي در وقت اول هشت بر صفر به پيروزي رسيد؛ اما در وقت دوم با اين كشتيگير ناشناس به تساوي رسيد. اين نشان از ناآمادگي اين كشتيگير دارد.
وي با انتقاد از فدراسيون كشتي، گفت: در اين نتيجه كادر فني را مقصر نميدانم. آنها زحمت خود را كشيده بودند؛ اما فدراسيون كشتي مقصر است كه نظارت خوبي بر تمرينات نداشته است.
وي با اظهار تاسف از ناكامي سوريان تصريح كرد: اين كشتيگيران هنوز ميدان المپيك را نميشناسند. همه براي المپيك زحمت ميكشند: اما سه سال زحمت خود براي سوريان را در المپيك خراب كرديم.
وي تاكيد كرد: سوريان ارزش اين مدال را چند سال بعد متوجه ميشود. منصور مهديزاده داراي سه مدال طلاي جهان است؛ اما همچنان در حسرت مدال المپيك است. سوريان به راحتي اين مدال را از دست داد.
وي افزود: اميدوارم در چهار وزن بعدي بتوانيم مدال كسب كنيم. چون اگر بعد از المپيك قانون كشتي فرنگي تغيير كند به ضرر ما شده و دوباره دوران بيمدالي ما آغاز ميشود.
سيمخواه: به اشتباه خود باختيم
اشتباه فردي باعث شكست مقابل حريف روس شد.
رضا سيمخواه سرمربي تيم ملي كشتي فرنگي بعد از شكست سوريان پس از سه سال در رقابتهاي وزن 55 كيلو بازيهاي المپيك پكن، گفت: مسابقه با حريف روس يك فينال زودرس براي سوريان بود كه روي اشتباه فردي شكست خورد.
كنده شگرد سوريان است اما، زماني كه حريف را تا آنجا بالا كشيد، عجله كرد و گرنه اگر فن را درست ميزد سه امتياز ميگرفت و مسابقه را ميبرد. به هر حال دنيا به آخر نرسيده و سوريان براي مدال برنز ميجنگد. مدال برنز المپيك هم با ارزش است.وي به فشارها و استرسهاي وارده به سوريان اشاره كرد و گفت: در اين يك ساله فشار خيلي زيادي روي او بود و همه تكرار ميكردند طلا، طلا، استرس و توقعات ايجاد شده روي او تاثير داشت. او سه سال اشتباه نكرد ولي حالا مرتكب اشتباه شد. به هر حال لحظهها در كشتي سرنوشتساز هستند و در همين روز اول قهرمانان زيادي ناكام ماندند.
چهارشنبه 23 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: اطلاعات]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 237]