واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: *نشست «راه آبي ابريشم» در جشنوارهي فيلم فجر*
باز هم انتقاد از استاندارد نبودن صداي سالن برج ميلاد
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
فيلم سينمايي "راه آبي ابريشم" به كارگرداني محمد بزرگنيا ساعتي پيش در برج ميلاد براي اهالي رسانه به نمايش درآمد و با حضور برخي از عوامل فيلم مورد نقد و بررسي قرار گرفت. جالب آنكه عليرغم تمام توجيههاي برگزاركنندگان جشنواره مبني بر استاندارد بودن صداي سالن برج ميلاد، اين موضوع بار ديگر در نشست اين فيلم مورد اعتراض صاحبان فيلم قرار گرفت.
به گزارش خبرنگار بخش سينمايي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين نشست محمد بزرگنيا - نويسنده و كارگردان اين پروژه سينمايي، به گلايه از وضعيت صداي اين فيلم در سالن برج ميلاد پرداخت و گفت: صداي اين فيلم به شيوه استاندارد دالبي است و ما براي ضبط اين صدا به خارج از كشور رفته بوديم، اما متاسفانه امروز به دليل مسائل و مشكلات فني اين سالن، صداي فيلم اصلا به صورت درست پخش نشد.
وي در عين حال به وعدههايي كه مسوولان جشنواره براي نمايش مجدد اين فيلم در سالني با صداي بهتر به او دادهاند، اشاره كرد و گفت: امروز اسحاق خانزادي و برخي دوستان ديگر تلاشهاي بسياري كردند كه اين مشكل حل شود، اما به صورت كامل حل نشد.
كارگردان "راه آبي ابريشم" در ادامه به صحبت درباره سينماي قصهگو پرداخت و با بيان اينكه "راه آبي ابريشم" را متعلق به اين نوع سينما ميداند، گفت: من خود را متعلق به سينماي قصهگو ميدانم و فكر ميكنم اين نوع سينما براي ايران زمين يكي از ضروريات اوليه است، چرا كه اين فيلمها به راحتي ميتوانند با مخاطب ارتباط برقرار كرده و او را به سالنهاي سينما بكشاند. البته من منكر ژانرهاي ديگر سينما نيستم، اما خود را به دار و دسته سينماي داستانگو منتسب ميكنم.
بزرگنيا در پاسخ به سوالي مبني بر كند بودن ريتم اين فيلم گفت: ميشد اين فيلم ريتم تندتري داشته باشد، اما فكر كردم بايد داستان بر اساس اتفاقات پيش برود.
وي در عين حال به تاثير نظرات منتقدان و اهالي سينما درباره اين موضوع اشاره كرد و گفت: اگر جمعبندي نظرات و به ويژه نظر منتقدان بدينگونه باشد كه زمان پخش فعلي فيلم زياد است، تدوين مجدد را آغاز خواهيم كرد. اكنون زمان اين فيلم 130 دقيقه است و فكر ميكنم براي اكران عمومي اگر اين زمان به 120 دقيقه برسد، مناسب خواهد بود.
حسن بشكوفه - تهيهكننده اين فيلم، هم در اين نشست به ذكر توضيحاتي درباره نحوه ساخت آن پرداخت و گفت: مجلس دوره ششم با توجه به اينكه بخش خصوصي سينما توان پرداخت مالي به طرحهاي بزرگ را نداشت، قانوني تصويب كرد تا بر اساس آن بودجهاي به فيلمهاي تاريخي تعلق گيرد. در آن دوران فيلمهايي كه درباره خليجفارس ساخته ميشدند هم اهميت ويژهاي داشتند و به اين ترتيب قرار شد ما اين فيلم را با بودجه مصوب مجلس جلو ببريم.
وي ادامه داد: در كل ساخت فيلمهاي داستاني – تاريخي در ايران با توجه به بضاعت بخش خصوصي عملا غيرممكن است و به همين دليل اين پروژه با حمايتهاي دولتي آغاز شد و اكنون من لازم ميدانم از كساني كه اين طرح را در اولويت قرار دادند، تشكر كنم.
اين تهيهكننده در عين حال به سختي كار در اين پروژه و لزوم فيلمبرداري در چندين كشور مختلف اشاره و درباره طولاني شدن روند ساخت اين فيلم عنوان كرد: تغيير مديريتها يكي از دلايلي بود كه برنامهريزيهاي ما را دستخوش تغيير كرد و كار را به وقفه انداخت. در سال 1388 قرار بود كه ما فيلمبرداري بخشهاي خارج از كشور كشور را شروع كنيم، اما در آن زمان با برگزاري انتخابات رياست جمهوري و تغيير دولت، حمايتهاي مالي از ما كم شد و منتظر مانديم تا حمايتهاي كافي در اين زمينه صورت گيرد.
بشكوفه در بخش ديگري از صحبتهاي خود با تاكيد بر اينكه بسياري از نهادهايي كه به نوعي با موضوع اين فيلم مرتبط بودند، هيچ حمايتي از آن نكردند، گفت: با توجه به اهميت مساله خليجفارس، وزارت امور خارجه از جمله نهادهايي بود كه ميبايست به حمايت از اين فيلم ميپرداخت، اما اين اتفاق نيفتاد.
بشكوفه در بخش ديگري از اين نشست و در پاسخ به سوالي درباره بودجه اين فيلم توضيح داد: اين فيلم جزو طرحهاي فاخري بود كه بودجه آن به واسطه مجلس و معاونت سينمايي پرداخت ميشد و در مجموع ما براي آن نزديك به شش ميليارد تومان پول گرفتيم كه 50 درصد از اين مبلغ هزينه ارزي كار بود. اكنون دوستاني كه در خارج از كشور كار كردهاند، به خوبي ميدانند كه با اين بودجهها واقعا نميتوان فيلم ساخت، اما اين فيلم با حمايت تك تك عوامل اين فيلم و زحمتهاي آنها و همدلي اعضا به سرانجام رسيد و ما براي ساخت آن به غير از بودجه مصوب مجلس، هيچ اسپانسر ديگري نداشتيم.
تهيه كننده "راه آبي ابريشم" در بخش ديگري از اين نشست در پاسخ به سوالي كه درباره موسيقي اين فيلم پرسيده شده بود، اظهار كرد: از همان ابتداي كار براي موسيقي اين فيلم با برخي از دوستان صحبت كرديم تا مانند هميشه سازندگان موسيقي از وقت كمي كه در اختيار داشتند، گلهمند نباشند، اما پس از مدتي طرف قرارداد مبلغ زيادي از ما خواست و خواهان حق رايت موسيقي شد و از آنجا كه اين فيلم به نوعي متعلق به بنياد فارابي بود، آنان موافقت نكردند كه چنين اتفاقي بيفتد و ما ناچار شديم براي آهنگسازي سراغ فرد ديگري برويم.
وي در عين حال به اين مطلب اشاره كرد كه در آن زمان اركستر ملي هم خيلي فعال نبوده و به همين دليل گروه مجبور شده است بخشهايي از موسيقي اين فيلم را در خارج از كشور ضبط كند.
داريوش ارجمند - يكي از بازيگران اين فيلم، هم كه در اين نشست حضور يافته بود، با بيان اينكه "راه آبي ابريشم" دومين تجربه مشتركش با محمد بزرگنيا بوده، به ذكر توضيحاتي درباره سينماي ملي پرداخت و گفت: سالهاي گذشته جلساتي ميگذاشتند و درباره سينماي ملي بحث ميكردند، اما سينماي ملي چيزي نيست كه با جلسه ساخته شود.
وي با اشاره به شعرهاي نيما يوشيج گفت: زماني نيما بيتي كوتاه گفت و آن را شعر ناميد و همه مخالفت كردند، اما پس از 70 سال ثابت شد كه آن شعر است. وضعيت سينماي ملي هم به همينگونه است.
ارجمند همچنين به غفلتي كه درباره مسائل علمي صورت گرفته اشاره كرد و گفت: غربيها از اين موضوع سوء استفاده كردهاند و همه چيز ما را به كشورهاي ديگر نسبت دادهاند، اما به هر حال لازم است كه ما به اين مسائل بپردازيم تا بر جوانان ما و ديگران روشن شود كه چگونه كشوري داشتهايم.
اين بازيگر در عين حال سينما را بزرگترين محمل صاحب تفكر ايران دانست و افزود: هيچ نهادي به اندازه سينما پرورش دهنده تفكر انسانها نيست. البته قبول دارم كه سينما هم زوايدي دارد و من در چنين بازار مسگري شنيدن اين آواز خوش از فيلم بزرگنيا را محتاج تشكر ميدانم.
همچنين رضا كيانيان - ديگر بازيگر اين فيلم، در پاسخ به سوالي كه نقش آفريني او در اين فيلم را متفاوت دانسته بود، عنوان كرد: يكي از لذتهاي زندگي من اين است كه بتوانم نقشهاي متفاوت بازي كنم. من از ابتداي حضور در سينما براي رسيدن به چنين جايگاهي تلاش كردهام و فكر ميكنم چند سالي است در اين زمينه موفق شدهام.
بهرام رادان - ديگر بازيگر "راه آبي ابريشم"، نيز در اين نشست به ذكر توضيحاتي درباره چگونگي ايفاي نقش خود پرداخت و عنوان كرد: فكر ميكنم اين فيلم كمي از سطح استاندارد سينماي ما بالاتر است.
پروين صفري - طراح صحنه، بهرام بداخشاني - مدير فيلمبرداري، و سعيد ملكان طراح چهرهپردازي اين فيلم از ديگر حاضراني بود كه در اين نشست به ذكر توضيحاتي درباره روند كار خود پرداختند. اجراي اين نشست را هم جواد طوسي بر عهده داشت.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 328]