تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 11 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):جز به یکى از سه نفر حاجت مبر: به دیندار، یا صاحب مروت، یا کسى که...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1819795849




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تاثير غلات بر فشار خون


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: كلينيك چاقي
تاثير غلات بر فشار خون ... ;-):02:


جام جم آنلاين: شواهد پزشكي حاكي از آن‌است كه علت اصلي فشار خون در خيلي از موارد نامشخص است. اما آنچه مسلم است شيوه زندگي امروزي شيوع اختلالات متابوليك و از آن جمله فشار خون بالا را توجيه مي‌كنند. شيوه تغذيه و نوع استفاده از مواد غذايي از مهم‌ترين عوامل تاثير گذار در اين زمينه مي‌باشد.


اگرچه شواهد گذشته نشان مي‌دهد زناني كه غلات كامل يا سبوس دار بيشتري مصرف مي‌كنند كمتر به فشار خون بالا دچار مي‌شوند، اما با توجه به شيوع بالاي افزايش فشار خون در مردان، در مورد چگونگي تاثير اين غلات بر سلامت قلب مردان، اطلاعات كمي موجود است.

بر اساس مطالعه‌اي كه اخيرا در مجله تغذيه باليني آمريكا انتشار يافته، مصرف مقادير بالاي غلات سبوس‌دار مي‌تواند در كنترل فشار خون بالا موثر باشد. در اين مطالعه ابتلا به پرفشاري خون در مرداني كه بالاترين مقدار مصرف غلات كامل را داشتند، 19درصد كمتر از مرداني بود كه حداقل مصرف غلات كامل را داشتند.


در اين مطالعه، پژوهشگران دانشگاه هاروارد از اطلاعات بيش از 50 هزار مرد 40 تا 75 ساله استفاده كردند. پژوهشگران بيش از 30 هزار نفر را كه در ابتداي مطالعه مبتلا به فشار خون، سرطان، سكته يا هر نوع بيماري قلبي نبودند، در طول 18 سال پيگيري و مورد بررسي قرار دادند.



نتايج اين بررسي حاكي بود بيش از 9 هزار نفر از آنها به فشار خون بالا مبتلا گشتند. جالب است بدانيد در مدت پيگيري، احتمال ابتلا به فشار خون در مرداني كه به طور ميانگين روزانه 52 گرم غلات سبوس دار مصرف مي‌كردند (اگرچه اين مقدار مصرف سبوس در مقايسه با كل مصرف توصيه شده روزانه براي غلات كامل، مقدار اندكي بود)، نسبت به كساني كه حدود 3 گرم در روز مصرف داشتند، 19% كمتر بود.


مطالعات علمي گذشته نشان داده‌اند عوامل مختلفي از قبيل مصرف ميوه و سبزيجات، ويتامينها و نيز بعضي ريز مغذيها، ميزان فعاليت بدني و ابتلاي به كلسترول خون بالا نيز در پرفشاري خون موثر است. اما آنچه در اين مطالعه مورد تاكيد قرار گرفت آن‌است كه رابطه مصرف غلات سبوس دار و فشار خون مستقل از ساير شاخص‌هاي زندگي سالم و الگوي رفتاري است. نكته مهم ديگر در مصرف غلات سبوس دار اهميت مصرف اين نوع غلات در جلوگيري از افزايش وزن طي ساليان زندگي است.


نكته عملي: اگرچه علت فشار خون بالا در خيلي از موارد نامشخص است، ولي شيوه غذايي سالم در كنترل فشار خون اهميت ثابت شده‌اي دارد. از آنجا كه غلات يكي از مواد غذايي اصلي مي‌باشد، متخصصين تغذيه توصيه مي‌كنند تا حداقل بيش از نيمي از مصرف غلات روزانه خود را از غلات سبوس دار استفاده نماييد، چراكه اين نوع غلات علاوه بر آن كه از لحاظ مواد مغذي غني هستند، در كنترل فشار خون نيز مفيد مي‌باشند. لذا در حال حاضر مصرف روزانه حداقل 85 گرم غلات كامل در روز توصيه مي‌شود.

--------------------------------------------------------------------------------





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 227]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن