تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 28 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):انسان، با نيّت خوب و اخلاق خوب، به تمام آنچه در جستجوى آن است، از زندگى خوش و امني...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

بلیط هواپیما

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1816386607




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

رتبه سوم جهان برای پیشی گرفتن خودکشی زنان ایرانی از مردان


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: کنشگران:
ایران سومین کشوری است که بعد از چین و هندوستان، آمار خودکشی زنان آن در حال پیشی گرفتن از خودکشی مردان است در حالی که در کلیه کشورهای دنیا، در برابر هر سه مرد که بر اثر خودکشی می میرند، یک زن از خودکشی می میرد.

دکتر حسن زاده، روانشناس، در کارگاه زنان و خودکشی که به مناسبت روز جهانی بهداشت روان توسط موسسه تحقیقات بهبود زندگی زنان و مرکز تحقیقات سلامت زنان فردا، برگزار شد با بیان این مطلب افزود: هم اکنون در ایران، خودسوزی یکی از شایع ترین علل خودکشی زنان است در حالی که در کشورهای غربی، کمتر از یک درصد خودکشی ها با خودسوزی صورت می گیرد و نکته تاسف برانگیزتر این که بیشتر خودسوزی ها به مرگی فجیع منجر می شود.

وی عوامل اجتماعی و فرهنگی را از عوامل مهم و تاثیرگذار در بالارفتن آمار خودکشی ذکر کرد و گفت: خودکشی یکی از موارد قابل پیشگیری مرگ است و باید فکری به حال افزایش میزان خودکشی زنان در ایران شود که بنا به دلایل نامعلومی صورت می گیرد.

صدیقه ضیایی، مدیرعامل موسسه تحقیقات بهبود زندگی زنان، نیز گفت: در گزارش ملی خشونت زنان که توسط نهاد ریاست جمهوری در سال ۱۳۷۹ منتشر شد، وضعیت خودکشی زنان در استان های های مختلف کشور مورد بررسی قرار گرفت. نتایج تحقیقات نشان داد؛ آمار خودکشی در استانهایی مثل کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه و کردستان بسیار بالاتر از میزان کشوری آن است و در حالی که رقم خودکشی زنان در استان هایی مثل تهران و سیستان و بلوچستان به زیر ۱۰درصد می رسد، اما در این سه استان ، میزان خودکشی زنان به ۳۶ تا۳۸درصد می رسد و بعد از آن، رقم خودکشی در بوشهر و خوزستان بالاست.

وی افزود: این آمار بسیار نزدیک به نتایج تحقیق خشونت خانگی است که توسط وزارت کشور در سال ۱۳۸۳ انجام شد. در نتایج این مطالعه نشان داده شد که میزان خشونت خانگی در استان هایی که میزان خودکشی زنان در آن بالاست، از سایر استان ها بیشتر است. همچنین در برخی استان هایی که با شاخص مناسب و بالاتری از توسعه انسانی روبرو هستیم باز هم میزان خودکشی بالاست؛ یعنی در استان هایی مثل کردستان و کرمانشاه که میزان خودکشی بالاست با فقر شدید روبرو نیستیم ولی در بسیاری از استان ها میزان فقر بسیار بیشتر است هرچند میزان خودکشی کمتر است.

این موضوع به عامل بسیار مهم و ندیده شده در شاخص های توسعه انسانی، یعنی عامل فرهنگ بستگی دارد. هرچند عامل باورها و ارزش ها و نگرش های قومی در شاخص های توسعه انسانی در سطح جهانی در نظر گرفته نمی شود ولی عاملی است که وجود دارد و دارای تاثیر بسیار مهمی نیز است . حتی در مقایسه دو استان که شاخص های توسعه انسانی برابربه لحاظ جنسیتی دارند، میزان خودکشی زنان در استان عشایرنشین و سنتی نشین بالاتر است آن هم به دلیل سنت های قومی و بسیاری محدودیت های غیرضروری که برای زنان و دختران وجود دارد و همین موضوع نشان می دهد یک عامل اساسی در خودکشی زنان، باورهایی است که در ذهن زنان و مردان ما وجود دارد و هر چه جامعه ای سنتی تر وبدور از تعاملات باشد، میزان خودکشی زنان بالاتر است.

ضیایی ادامه داد: میزان حمایت های اجتماعی از زنان عامل بازدارنده و مهمی در کاهش میزان خودکشی زنان است. وقتی زنان علاوه بر حمایت خانواده از حمایت های اجتماعی برخوردار باشند و بتوانند در جامعه، نقش های اجتماعی ایفا کنند، میزان خودکشی آنان کاهش می یابد. اما در جوامعی که زنان نقش اجتماعی ندارند و خانه دار هستند، میزان خودکشی زنان بالاست. پس باید در سیاست های کلان جامعه، در قوانین، مسائل حمایتی، مسائل آموزشی، در دادگاهها و ….میزان حمایت از زنان افزایش یابد و سیاست های موجود مورد تجدید نظر قرار گیرند. از این منظر است که پرداختن به خودکشی یک امر همه جانبه است .

در این کارگاه آموزشی، دکتر حسن زاده در مورد وضعیت خودکشی در ایران، دکتر یوسفی در مورد بیماری های روانی و خودکشی و دکتر بوالهری در مورد تاثیر عوامل اجتماعی، فرهنگی و مذهبی در میزان خودکشی صحبت کردند





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 254]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن