واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: بانك كشاورزي ابزار مالي ويژه اي براي جذب سرمايه گذاران طراحي مي كند
تهران-خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): مديرعامل بانك كشاورزي از طراحي ابزار مالي اسلامي ويژه اي توسط اين بانك خبر داد كه براساس آن امكان سرمايه گذاري افراد در بخش كشاورزي به منظور احياي اراضي با توجه به ويژگي هاي جذاب اين ابزار فراهم مي شود.
به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، محمد طالبي روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگاران، ابراز اميدواري كرد: با تكميل اين طرح، اجراي آن در آينده نزديك آغاز شود.
به گفته وي، با اجراي اين طرح منابع اعتباري مناسبي در اختيار سرمايه گذاران بخش كشاورزي قرار خواهد گرفت.
وي طراحي الگوي مكانيزه نظارت بر طرحهاي بخش كشاورزي را از ديگر برنامه هاي بانك كشاورزي اعلام كرد و افزود: بانك كشاورزي درخصوص نظارت بر اجراي طرحها عملكرد موفق و دقيقي داشته است اما طراحي اين الگو، جايگاه بانك را در بخش نظارت بر طرحها ارتقا مي دهد.
مديرعامل بانك كشاورزي با اشاره به تعامل مناسب اين بانك با مجموعه وزارت جهاد كشاورزي
، اظهار داشت: اين بانك تلاش خود را براي انجام تمام خواسته ها و نيازهاي بخش كشاورزي به كار گرفته و اميد است تعامل موجود بين بانك و وزارت جهاد كشاورزي در آينده نيز تداوم يابد.
وي با بيان آنكه بانك كشاورزي در چهار ماهه نخست سال جاري 10 تريليون و 163 ميليارد ريال تسهيلات در اختيار بخش كشاورزي قرار داده است، گفت: از مجموع تسهيلات پرداختي، سه تريليون و 813 ميليارد ريال به زيربخش زراعت و باغداري، يك تريليون و 973 ميليارد ريال به زيربخش دامپروري و طيور، 148 ميليارد ريال به زيربخش شيلات، 2 تريليون و 493 ميليارد ريال به زير بخش صنايع و خدمات كشاورزي، 129 ميليارد ريال به زيربخش صنايع دستي و قاليبافي، يك تريليون و 362 ميليارد ريال به زيربخش بازرگاني و خدمات، 200 ميليارد ريال به زيربخش صنايع و 45 ميليارد ريال به ساير فعاليتهاي كشاورزي اختصاص يافته است.
وي تصريح كرد: نزديك به 90 درصد تسهيلات اعطايي بانك كشاورزي زير 50 ميليون ريال است كه از نظر بين المللي، اعتبار خرد محسوب مي شود.
طالبي همچنين مجموع طرحهاي معرفي شده توسط كارگروه اشتغال به بانك كشاورزي را از محل بنگاههاي زودبازده اشتغالزا (SME) تا پايان تيرماه امسال 270 هزار و 125 طرح به ارزش 61 تريليون و 587 ميليارد ريال اعلام كرد و افزود: از اين مجموع، 177 هزار و 136 طرح به ارزش 27 تريليون و 848 ميليارد ريال به تاييد بانك رسيده و براي 160 هزار و 369 طرح به ارزش 22 تريليون و 968 ميليارد ريال قرارداد منعقد شده است.
وي فرصتهاي شغلي ايجاد شده براساس قراردادهاي منعقد شده را 247 هزار و 246 نفر اعلام كرد.
مديرعامل بانك كشاورزي سپس گفت: به اعتقاد ما، اين بانك مي تواند از نگاه سرمايه گذاران
، منظر نگرش اقتصادي به بخش كشاورزي باشد.
وي يكي از ويژگي هاي بانك كشاورزي را بنيه تخصصي اين بانك دانست و اظهار داشت: ارتقا جايگاه بانك كشاورزي درعرصه بانكداري و ايفاي نقش موثر و مطلوب در بخش كشاورزي سرلوحه فعاليت همكاران اين بانك قرار دارد.
وي دراين خصوص به تدوين برنامه چشم انداز هفت ساله و نيز برنامه راهبردي بانك كشاورزي اشاره كرد و افزود: اين بانك زمان زيادي را صرف خواسته ها و نيازهاي مشتريان خود مي كند كه اميد است اين امر نتايج خوبي به همراه داشته باشد.
طالبي مهمترين چالش موجود در بخش كشاورزي را فاصله اركان اصلي بخش كشاورزي با يكديگر خواند و تصريح كرد: اركان اصلي اين بخش بايد نزديك به هم باشد و نقش تكاملي و تكميلي همديگر را ايفا كند كه در صورت تحقق اين امر، بخش كشاورزي به جايگاه واقعي خود دست خواهد يافت.
وي اين نگرش را كه يك بانك به نام بانك كشاورزي بايد وجود داشته باشد تا فقط به عده اي تسهيلات داده و افرادي از تسهيلات اين بانك برخوردار شوند، مردود دانست و گفت: آنچه كه مي تواند ضامن توسعه بخش كشاورزي باشد، مديريت ريسك است.
وي دراين خصوص بر لزوم جايگزيني مديريت ريسك در بخش كشاورزي به جاي بيمه محصولات كشاورزي تاكيد كرد و افزود: بيمه تنها حلقه ناچيز و كوچكي از مديريت ريسك محسوب مي شود.
مديرعامل بانك كشاورزي همچنين در مورد نحوه تعامل اين بانك با مشتريان بدهكار، گفت: بانك كشاورزي معمولا با مشتريان خود تعامل دارد و بازپرداخت تسهيلات را متناسب با شرايط آنان تعريف مي كند اما در صورتي كه در عين تعامل با مطالبات معوق مواجه شود، به ناچار از اقدامهاي اجرايي و حقوقي استفاده خواهد كرد كه مطابق ميل بانك نيست.
به گفته وي، تسهيلات بانك كشاورزي بايد به سمت بخش كشاورزي جهت داده شود و استفاده كنندگان از تسهيلات نيز بايد از مسئوليت خود در اين خصوص آگاه باشند.
وي بر لزوم شناسايي زنجيره ارزش در بخش كشاورزي تاكيد كرد و اظهار داشت: اگر اين زنجيره شناسايي و خوب هدايت شود، نه توليدكننده ضرر خواهد كرد و نه بانك به عنوان پرداخت كننده تسهيلات نگران خواهد بود.
طالبي سپس از بانك كشاورزي به عنوان يك بانك خوشنام در حوزه بانكداري الكترونيك نام برد و گفت: نزديك به يكهزار و 100 شعبه اين بانك زير پوشش سامانه مهر گستر است.
وي با بيان آنكه بانك كشاورزي، افزون بر فعاليت در جهان بانكداري، به عنوان بانك تخصصي بخش كشاورزي نيز محسوب مي شود، افزود: فعاليت در 2 حوزه بانكداري و كشاورزي، وظيفه و مسئوليت همكاران اين بانك را در مقايسه با ساير بانكها متفاوت و سنگين تر مي كند.
وي از بانكداري به عنوان مهمترين و سودآورترين صنعت موجود در جهان نام برد و اظهار داشت: در سال 2006 و در رتبه بندي سودآوري صنايع مختلف، صنعت بانكداري به 800 ميليارد دلار سود رتبه نخست را به خود اختصاص داده و پس از آن صنعت نفت و گاز و سپس معادن و فلزات با فاصله در رده هاي بعدي قرار گرفته اند.
به گفته مديرعامل بانك كشاورزي، پيش بيني مي شود رشد سودآوري صنعت بانكداري در يك دهه آينده معادل 2 برابر رشد توليد ناخالص داخلي (GDP) در جهان باشد ضمن آنكه سرعت تحول در اين بانك بي نظير است.
وي از حرفه بانكداري در جهان به عنوان يك حرفه مقدس ياد كرد و افزود: كار كردن در اين هويت
، شرايط و الزامات خاص خود را دارد و همكاران بانك كشاورزي خود را براي فعاليت در اين محيط و پيشرو بودن آماده كرده اند.
وي در ادامه يكي از رويدادهاي اقتصادي جهان در چند سال اخير را رشد قيمت كالاها و بويژه افزايش قيمت محصولات كشاورزي در 2 سال گذشته عنوان كرد و با بيان آنكه تقريبا تمام كشورهاي جهان خودكفايي در محصولات كشاورزي را به عنوان راهبرد اصلي مورد توجه قرار داده اند، تصريح كرد: مسايل مربوط به سطح اشتغال و توليد در بخش كشاورزي اهميت اين بخش را دو چندان مي سازد.
طالبي در پايان از نوسان قيمت محصولات كشاورزي به دليل عدم اطمينان به مسايل آب و هوايي و كشش ناپذيري تقاضا بر قيمت اين محصولات به عنوان 2 ويژگي محصولات كشاورزي نام برد و گفت: مطالعات نشان مي دهد بين عرضه محصولات و قيمت آن يك رابطه اهرمي وجود دارد به اين معنا كه به ازاي 10 درصد كاهش عرضه محصولات، قيمتها 30 درصد افزايش، به ازاي 20 درصد كاهش عرضه قيمتها 80 درصد افزايش و به ازاي 30 درصد كاهش عرضه قيمتها 160 درصد افزايش مي يابد.
اقتصام ** 9134 ** 1558
سه شنبه 22 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 196]