واضح آرشیو وب فارسی:فارس: ستاره اقبال رو به افول كرزي
«پيشتر از حامد كرزي به عنوان بهترين اميد مجامع بين المللي براي «تجديد حيات» در افغانستان پس از سال ها جنگ و حكومت افراطي طالبان دراين كشور ياد مي شد اما هم اكنون براساس گزارشات منتشره مشخص شده كه صبر مجامع بين المللي در قبال رئيس جمهور افغانستان لبريز شده است.»
«دولت حامد كرزي رئيس جمهور افغانستان ضعيف است، فساد سراسر اين كشور را فرا گرفته است، تجارت مواد مخدر در افغانستان غوغا مي كند و توسعه يافته است و شبه نظاميان طالبان و القاعده به طور فزاينده اي براي نيروهاي نظامي ملي و ائتلافي در اين كشور مشكل ساز شده اند.
حاميان مالي كرزي احساس مي كنند كه آنها هيچ گزينه اي به جز حمايت از رئيس جمهور افغانستان ندارند و بدين سان بود كه حاميان مالي افغانستان اخيراً در پاريس در اجلاسي قول دادند كه 20 ميليارد دلار به اين كشور اختصاص بدهند.
كشورهاي ثروتمند آماده هستند براي اينكه افغانستان عاري از بي قانوني شود و به مكاني امن براي تروريست ها تبديل نشود هر مقدار پول كه نياز باشد به اين كشور آسيايي اختصاص بدهند.
كريم پاكزاد از موسسه روابط استراتژيك و بين الملل مي گويد: مجامع بين المللي از عملكرد كرزي نااميد شده اند اما به خاطر نبود گزينه اي ديگر آنها طبيعتاً مجبور هستند به حمايت هايشان از رئيس جمهور افغانستان ادامه بدهند.»
«كرزي در اظهار نظرهاي خود به طورغيرمستقيم به اين موضوع اشاره كرده كه وي قصد دارد در انتخابات رياست جمهوري سال آينده افغانستان بار ديگر كانديدا شود و از هم اكنون گمانه زني ها در مورد اينكه چه فردي رقيب جدي براي كرزي در انتخابات سال آينده افغانستان خواهد بود، به وجود آمده است.
در ميان حاميان مالي افغانستان، آمريكا قول داده كه بيشتر از هر كشور ديگر به كابل كمك كند.
حتي اگر مجامع بين المللي از عملكرد كرزي رضايت نداشته باشند باز هم آمريكا بزرگ ترين حامي مالي افغانستان خواهد بود. اكثر كارشناسان و ديپلمات ها انتظار دارند كه حمايت واشنگتن از كرزي تا پايان دوره رياست جمهوري جورج بوش رئيس جمهور آمريكا ادامه خواهد داشت. يكي از اهداف سفر اخير بوش به اروپا متقاعد كردن كشورهاي اروپايي براي اختصاص پول و نيروي مازاد به افغانستان بوده است.
مقامات آمريكايي كرزي را يك رهبر مقتدر توصيف كرده اند اما اخيراً اين مقامات از تحسين عملكرد كرزي كاسته اند چون معتقدند كه رئيس جمهور افغانستان كارايي لازم را در اين كشور ندارد و از عزم و اراده لازم براي هدايت كشورش برخوردار نيست.
ريچارد بوچر معاون وزيرخارجه آمريكا مي گويد: تاكيد اكثر حاضران در كنفرانس كمك كنندگان مالي به افغانستان بر برگزاري انتخابات رياست جمهوري افغانستان بدين معنا نيست كه اين كشورها از كرزي خسته شده اند و به دنبال جايگزين براي وي هستند.
وي مي افزايد: اين احساس وجود دارد كه هر كس مي خواهد انتخابات رياست جمهوري آتي افغانستان به خوبي برگزار شود. درست است كه ما راي دهنده در اين انتخابات نيستيم اما از روند برگزاري انتخابات در اين كشور حمايت مي كنيم، تاكيد مي كنم اين مردم افغانستان هستند كه سرنوشت آينده شان را تعيين مي كنند نه ما.
در حالي كه آمريكا اكثر اقداماتش در افغانستان را بر شكست كامل نيروهاي طالبان متمركز كرده است، اروپا پول هاي اختصاص داده به افغانستان را به مبارزه با فقر، بهبود اوضاع، آموزش و ترميم امور زير بنايي اين كشور متمركز كرده است.
بنيتا فررو والدنر كميسيونر روابط خارجي اتحاديه اروپا مي گويد: البته رئيس جمهور افغانستان از طرف مجامع بين المللي با حمايت هايي روبه رو مي شود. در آينده نيز ممكن است كسي ديگر جاي او را بگيرد به هر حال ما از رئيس جمهور دموكرات در افغانستان حمايت مي كنيم. در حال حاضر كسي به جز كرزي در سمت رياست جمهوري اين كشور حضور ندارد بنابراين از او حمايت مي كنيم.»
اقدامات كرزي در ايجاد اصلاحات در افغانستان به خوبي انجام نشده و تلاش هاي وي براي ايجاد اصلاحات در اين كشور انتظارات كشورهاي حامي كابل را برآورده نكرده است.
كرزي براي ايجاد ارتش ملي، قوي و مبارزه تمام عيار با نيروهاي طالبان و القاعده بسيار تحت فشار قرار دارد و تلاش دارد با استفاده از كمك هاي مالي و لجستيكي كشورهاي غربي اين كار را به طور كامل انجام بدهد. عده اندكي نسبت به اين موضوع ترديد دارند كه از زمان حمله به افغانستان پيشرفت هاي خوبي در اين كشور حاصل شده است. كرزي كه تنها رهبر پس از حمله آمريكا به افغانستان بوده است با فشارهاي بين المللي نتوانسته انتظارات آمريكا و غرب را برآورده كند. نمايندگان حاضر در كنفرانس كمك به افغانستان در پاريس علاوه بر انتقاد از كرزي به دستاوردهايي كه در امور آموزش، بهداشت، دموكراسي و حقوق زنان تحت رهبري وي در افغانستان ايجاد شده است نيز اشاره كردند اما به اين موضوع اذعان داشتند كه مناقشاتي كه وي براي بازسازي و ايجاد ثبات در افغانستان با آن روبه رو است، جدي است. اين شركت كنندگان همچنين در مورد موضوع فساد در افغانستان نيز ابراز نگراني كردند.
رئيس جمهور افغانستان خود نيز در كنفرانس پاريس به پيشرفت هاي حاصل شده در كشورش اشاره كرد اما اذعان داشت كه راه طولاني براي ايجاد صلح پايدار، بازسازي كامل افغانستان و توسعه ماندگار در پيش است.
در ميان رهبران جهان نيكلا ساركوزي رئيس جمهور فرانسه بسيار از كرزي تقدير كرد و گفت: كشور شما بسيار خوش شانس بوده كه شما را به عنوان رهبرخود مي بيند.
رئيس جمهور افغانستان با اينكه از طرف آمريكا به شدت حمايت مي شود اغلب از واشنگتن به خاطر نحوه اداره امور نظامي در افغانستان انتقاد كرده است.
كرزي در انتقادي علني، آمريكا و انگليس را به صدمه زدن به امنيت در استان هلمند با عزل فرماندار اين استان بدون قرار دادن جايگزين متهم كرد.
كريستوفر لانگتون از موسسه بين المللي مطالعات استراتژيك در لندن مي گويد:«كرزي بعضي از هم پيمانان خود را نااميد كرده است اما با اين حال مشخص نيست كه چرا آمريكا تا اين حد از كرزي حمايت مي كند.»
منبع: ايسنا به نقل از خبرگزاري آسوشيتدپرس
دوشنبه 21 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 165]