واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک:
وی افزود: آزمايشهای انجام شده روی خاويار ماهی بسيار موفقيت آميز بوده و ما اميدواريم با کمک دانشگاه علوم پزشکی شهيد بهشتی و به کار گيری «سينا 101» در سه مرکز ناباروری، ميزان موفقيت عمليات آی وی اف را افزايش دهيم...
پژوهشگران دانشگاه صنعتی امیرکبیر با دستیابی به فناوری ساخت دستگاه لقاح مصنوعی، موفق شدند برای اولین بار در دنیا، فرایند عملیات تزریق داخل سلولی رحم با پسخوراند (فیدبک) نیرو را وارد مرحله نیمه صنعتی كنند
به گزارش ایسنا، این دستگاه با نام «سینا 101» سال آینده با همکاری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی وارد مرحله آزمون با سلول انسانی خواهد شد.
هم اکنون در درمان برخی از انواع ناباروریها، با استفاده از امکانات آزمایشگاهی و زیر میکروسکوپ، لقاح مصنوعی تخمک انجام میشود که بین 80 تا 90 درصد موفقیت در این مرحله و 30 درصد در مرحله کاشت در رحم مادر انتظار میرود.
محققان دانشکده مکانیک دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با استفاده از ایجاد حس حرکت در مقیاس میکروسکوپی و کنترل از راه دور علاوه بر افزایش موفقیت در مرحله نخست، احتمال کاشت موفقیت آمیز جنین در رحم مادر را نیز به علت جلوگیری از تغییر شکل سلول در هنگام بارورسازی بالا ببرند.
دکتر سید مهدی رضاعی، استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر و رییس پژوهشکده فناوریهای نوین این دانشگاه، با اشاره به سابقه این طرح از جمله پایاننامه مقطع دکتری زارعی نژاد به مدت چهار سال، کارشناسی ارشد حامد غفاری و نیز مقالات متعدد بینالمللی از این تحقیق گفت:
برای اولین بار در دنیا موفق به انجام عملیات تزریق داخل سلولی با پسخوراند (فیدبک) نیرو و ورود به مرحله نیمه صنعتی این فرایند شدیم و این در حالی است که در دیگر مراکز تحقیقاتی دنیا، چنین فرآیندی هنوز وارد مرحله نیمه صنعتی نشده است.
وی افزود: خوشبختانه طرح "سینا 101" هم اکنون در مرحله نیمه صنعتی به صورت مشترک با دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در حال پیشرفت بوده و قرار است سه دستگاه برای مراکز ناباروری این دانشگاه ساخته شده و پس از کارآزمایی ساخت دستگاه وارد مرحله صنعتی شود.
رضاعی، مهمترین بخش این دستگاه را احساس برخورد سوزن با سلول در دست کاربر ذکر کرد و گفت: در این دستگاه، نیروی برخورد که بسیار جزئی (چند میلی نیوتن) است، بزرگنمایی میشود و به این ترتیب کاربر میتواند کاملا لحظه برخورد سوزن با جدار تخمک را احساس کند و کنترل بیشتری داشته باشد.
وی افزود: آزمایشهای انجام شده روی خاویار ماهی بسیار موفقیت آمیز بوده و ما امیدواریم با کمک دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و به کار گیری «سینا 101» در سه مرکز ناباروری، میزان موفقیت عملیات آی وی اف را افزایش دهیم.
حامد غفاری، پژوهشگر طرح نیز با اشاره به آمار 30 درصدی موفقیت بارداری پس از کاشت جنین در رحم مادر گفت: علت این که 70 درصد جنین کاشته شده رشد نمیکند معلوم نیست ولی از آنجا که در هنگام بارورسازی تخمک به روش متداول، تخمک با فشار سوزن تغییر شکل پیدا میکند، این امر میتواند توجیهی برای این میزان عدم موفقیت باشد.
وی افزود: با استفاده از این دستگاه و ایجاد حس لامسه میکروسکوپی، کاربر میتواند با دقت بیشتری عمل لقاح مصنوعی را انجام دهد.
به گفته این محققان، امکان بررسی کیفیت سلول از نظر مقامت غشای سلولی نیز فراهم میشود که میتواند برای تحقیقات آینده در زمینه افزایش میزان موفقیت لقاح مصنوعی موثر باشد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]