تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 7 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس براى خدا دانش بياموزد و به آن عمل كند و به ديگران آموزش دهد، در ملكوت آسمانها ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1834630049




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

آدامس جویدن و تأثیرات آن بر سلامتى


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: آدامس، نوعى شیرینى است که تنها جویده مى شود و آن را نمى بلعند. گفته شده آدامس جویدن را یونانیان، به مردمان شناساندند. آنها صمغ یا رزین درخت masticیا mastiche را مى حویدند. این صمغ را بیشتر زنان یونانى مى جویدند. آنها براى تمیز کردن دندان ها و خوش بو کردن تنفس، از این صمغ ها استفاده مى کردند.

در حدود سال 50 بعد از میلاد، یک داروساز یونانى به نام DIOSCORIdes اولین کسى بود که پودر mastiche را به جهانیان شناساند. بعدها، انگلیسى ها از پوست نوعى درخت کاج به عنوان صمغ استفاده کردند.

در سال 1860، این صمغ ها به آمریکا برده شد و در آنجا یک تکنسین دندانساز به نام آلفرد آدامز، سعى در ساخت یک نوع ماده لاستیک مانند از این صمغ ها کرد و بدین وسیله بود که آدامس شناخته شد. ظاهرا نام آدامس هم از نام همین آقاى آلفرد آدامز گرفته شده است. دکتر آدامز براى بهتر کردن آدامس ها، خودش آنها را مى جوید و به اصطلاح آزمایش مى کرد و آنهایى که خوب بودند را در مغازه اى که به همین منظور باز کرده بود، مى فروخت.
مواد تشکیل دهنده آدامس

حدود 30 درصد از آدامس را موادى تشکیل مى دهد که هنگام جویدن حل نمى شوند. این مواد شامل صمغ هاى طبیعى، لاتکس ها، پلاستیک ها مثل پلى اتیلن، پارافین جامد یا موم زنبور عسل هستند.

شیرین کننده ها نیز بیشترین و حدود 59 درصد مواد آدامس را به خود اختصاص مى دهند.

مواد نگهدارنده، نرم کننده و طعم دهنده نیز بخش دیگرى از مواد تشکیل دهنده آدامس هستند. امروزه طعم هاى نعناع، دارچین، اوکالیپتوس، شیرین بیان، انواع میوه ها مثل لیمو، توت فرنگى، آناناس، سیب، مرکبات، هندوانه، انبه، زنجبیل و طعم کولا در آدامس ها بکار برده مى شود.

بهتر است کسانى که آدامس مى جوند توجه داشته باشند که:

ـ بزاق دهان تا ده برابر افزایش مى یابد.

ـ آدامس با تحریک معده و تسریع عمل هضم باعث افزایش حس گرسنگى مى شود.

ـ جویدن آدامس ضربان قلب را اندکى افزایش مى دهد (5 ضربان در دقیقه) که باعث افزایش جریان خون به مغز و دیگر اعضاى بدن مى گردد.

ـ جویدن آدامس در هر ساعت 12 کیلو کالرى انرژى مى سوزاند.

ـ جویدن طولانى مدت و با شدت آدامس مى تواند به مفصل گیجگاهى فکى آسیب رسانده و یا پر کردگى هاى دندان ها را از جاى خود خارج سازد.

با این حال اگر مى خواهید آدامس بجویید حتما:

1. از جویدن آدامس با دهان باز خوددارى کنید.

2. در کلاس هاى درس، محیط مدرسه و دانشگاه، مسجدها و محیط هاى دینى، میهمانى هاى رسمى، مراسم هاى رسمى (ازدواج، نامزدى و تدفین)، مطب دکتر و بیمارستان از جویدن آدامس خوددارى کنید.

3. از انداختن آدامس به روى زمین و یا به بیرون پرتاب کردن آن از پنجره خودرو اجتناب ورزید.

4. فویل بسته بندى و لفاف آدامس را نزد خود نگه دارید، و هنگام دور انداختن آدامس، آن را به دور آدامس پیچیده و درون سطل هاى زباله بیاندازید.

5. در جویدن آدامس افراط نکیند، محققان دریافتند جویدن و مصرف زیاد آدامس هاى بدون قند منجر به بروز اسهال و کاهش وزن ناشى از آن مى شود.

به گزارش خبرگزارى آلمان، به گفته متخصصان معده و روده شاریته آلمان، قند سوربیتول به میزان بسیار کم در روده باریک جذب مى شود و در روده بزرگ تأثیر مسهل گونه دارد و مصرف بیشتر از 20 گرم آن منجر به اسهال مى شود.

تأثیر آدامس بر دندان ها

عموم مردم براین باورند که جویدن آدامس براى سلامتى دندان ها مضر است. با این وجود برخى از دندانپزشکان به مردم توصیه مى کنند بعد از غذا، آدامس هاى بدون قند بجوند.

زیرا جویدن آدامس باعث تولید بزاق مى شود و بزاق عامل بیرون انداختن باکترى هاى درون دهان مى باشد. همچنین بزاق داراى کربنات هیدروژن مى باشد که باعث خنثى کردن باکترى هاى دندانى یا همان پلاک ها مى گردد. براى همین است که بعضى از خمیردندان ها داراى کربنات هیدروژن مى باشند.

چند نکته جالب توجه:

1. اگر آدامس تان را قورت دادید، نگران نباشید، زیرا تمامى ترکیبات آدامس طى مراحلى در دهان، معده، روده کوچک و روده بزرگ هضم مى شوند و در آخر از بدن دفع مى گردند، یعنى آدامس در معده تان باقى نمى ماند.

2. بهتر است بعد از هر وعده غذاى حاضریب و یا کلاً تمامى وعده هاى غذایى تان آدامس بجوید، ده دقیقه جویدن آدامس، بعد از صرف وعده هاى غذایى، به هضم بهتر آن کمک مى کند.

3. ترشح بزاق، معده را تحریک و آماده پذیرش غذا مى کند. پس اگر کسى در حال اجراى رژیم لاغرى است، باید بداند که جویدن آدامس موجب بروز احساس گرسنگى و میل بیشتر به خوردن غذا مى شود. از همین رو باید از جویدن آدامس پرهیز کند.

4. افرادى که رژیم لاغرى دارند، همچنین کسانى که دچار مشکل فک دهان، دندان قروچه، سایش دندان ها و درد فک هستند، باید از خوردن آدامس خوددارى کنند.

5. براى انتخاب آدامسى که مى جوید سه نکته را مدنظر قرار دهید: «جنس آدامس، اندازه آدامس، نوع قند آدامس.»

آدامسى که مى جوید باید نرم، کم حجم و بدون قند (SUGARFREE) باشد تا ضرر کمترى براى فک دهان و دندان هاى شما داشته باشد.

6. از آنجا که مواد قندى باعث پوسیدگى دندان ها مى شوند، دندانپزشکان مصرف آدامس هاى بدون قند (SUGARFREE) را به شما توصیه مى کنند. این نوع آدامس ها در اصل بدون قند نیستند، بلکه نوع قند بکار رفته در آنها در دهان غیر قابل متابولیسم است و از این رو نقشى در پوسیدگى دندان ها ندارند.





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 242]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن