تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 9 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):سپاسگزارى منافق از زبانش فراتر نمى رود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1835269579




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سرمقاله


واضح آرشیو وب فارسی:آفرينش: سرمقاله
جنگ قفقاز در روزهاي صلح

بازي هاي جهاني المپيك با اهداف اصلي آن يعني صلح جهاني و همزيستي مسالمت آميز جوامع انساني در كنار يكديگر در حالي به صورت رسمي آغار شد كه قفقاز شاهد جنگي محدود اما خطرناك است. بر اساس اخبار منتشره، اواخر بعدازظهر شنبه نيروهاي دولت خودمختار آبخازيا به مواضع ارتش گرجستان در خاك اين استان استقلال طلب حمله كرده و كوشيدند آنها را عقب برانند.
اين درگيري ها دنباله يك دوره تبادل اتهامات ميان گرجستان و روسيه طي روزها و ماه هاي گذشته و نيز رويارويي هاي محدود دو كشور و يا مواجهه استقلال طلبان و نيروهاي گرجي است. اما در درگيري هاي روز جمعه، تسخينوالي مركز جمهوري استقلال طلب اوستياي جنوبي در حد اعلا ويران شد و نيروهاي ارتش گرجستان هر چه در توان داشتند، به كار بستند تا زيرساخت هاي اين منطقه را هدف قرار دهند تا استقلال طلبان را فلج كرده و آن ها را در همان ابتداي كار زمين گير سازند. روسيه نيز با بمباران مواضع ارتش گرجستان و يكي دو منطقه در داخل خاك گرجستان ابعاد جديدي به اين بحران افزود. . از مدت ها پيش روابط روسيه و گرجستان بحراني و نامطلوب بود و اين ناهماهنگي حتي ريشه در گذشته هاي دور دارد، چنانچه پس از فروپاشي شوروي، گرجستان به تدريج ازروسيه فاصله گرفته و چندي بعداوستياي جنوبي كه ناحيه اي خودمختار در تركيب گرجستان بود استقلال خود را مطالبه كرد.درخواستي كه ازسوي گرجستان با مخالفت جدي مواجه شد. در آن زمان ازوياد گامساخورديا رئيس جمهور وقت گرجستان تلا ش نمود از اختيارات اين منطقه بكاهد و آن را به گرجستان ملحق سازد اما اوستياي جنوبي و آبخازيا از حمايت روسيه برخوردار بودند. لذا تا سال 1992 درگيري هايي بين دو منطقه وجود داشت و سرانجام گرجستان كنترل اين منطقه را از دست داد. بعد ازگامساخوردي ميخائيل ساكاشويلي رييس جمهور منتخب گرجستان كه از ارتباطات مطلوبي با غرب و ايالا ت متحده برخوردار است، تلا ش نمود تا اوستيا را به گرجستان برگرداند. اين موضوع مورد مخالفت روسيه قرار داشته، آن را در راستاي سياست تحريك و انحراف منافع روسيه ارزيابي مي كرد.
اما آهنگ استقلال طلبي ساكنان اوستياي جنوبي و نيز ابخازيا زماني شدت گرفت كه كوزوويي ها توانستند با حمايت جبهه غربي و در صدر آن ايالات متحده آمريكا، از صربستان استقلال يابند. ايالات متحده و همراهان غربي اش باژستي خيرخواهانه وباطنا با هدف محدود سازي حوزه نفوذ روسيه به عنوان رقيب كلاسيك و سنتي خود در دوران جنگ سرد، از اين مسلمانان كوزوويي حمايت كردند.روسيه در واكنش به اين اقدام و از دست دادن بخش ديگري از حوزه نفوذ خود، آتش زير خاكستر استقلال طلبي ساكنان اوسيتياي جنوبي و ابخازيا را برافروخت و حمايت هاي خود را تحت عناوين مختلف از اين دو منطقه اعلام كرد تا اينكه روز جمعه اين حمايت ها در هيئت اقدام نظامي تجلي يافته و نيروهاي ارتش روسيه به صورت علني با نيروهاي گرجستان درگير شدند. روسيه به عنوان نماينده و ابرقدرت شرق از همان ابتدا، كوشيد تا از رهگذر آن، تحرك نظامي و حركت به سوي اوستياي جنوبي را توجيه كند و در عين حال، به منظور ابراز نيت خيرخواهانه خود، خواستار نشستن بر سر ميز مذاكره و اتخاذ رويكرد گفت وگو به جاي درگيري و خونريزي در اين باره شد.مسكو در عين حال و به زبان ولاديمير پوتين نخست وزير كه در مراسم افتتاح بازي هاي المپيك پكن حضور داشت، گرجستان را كه زماني نه چندان دور بخشي از شوروي بود، به واكنشي تلافي جويانه نسبت به اقدام آن كشور در كشتن بيش از 10 نظامي روس حافظ صلح در اوسيتياي جنوبي تهديد كرد. در مقابل، ساكاشويلي رئيس جمهور جوان گرجستان نيز كه با حمايت كاخ سفيد واتحاديه اروپا به قدرت رسيده بود، از جامعه جهاني خواست تا روسيه را مجازات كنند، زيرا معتقد بود كه عدم مجازات آن به صلح جهاني آسيب مي رساند.تمامي اين اقدامات و تصميمات در واقع به نوعي انتقام روسيه براي از دست دادن كوزوو و به دست آوردن منطقه نفوذ جديد به جاي آن منطقه از دست رفته است. خاصه اينكه گرجستان يكي از كشورهاي غرب گراي مجاور روسيه است و هرگونه رويكرد غرب گرايانه و در پي آن، حضور نظامي غربي و به ويژه آمريكايي در اين كشور، نوعي تهديد براي امنيت ملي روسيه به شمار مي رود و از اين رو، مسكو با به دست گرفتن اين منطقه مي كوشد تا امتياز از دست رفته خود در مقابل جبهه غربي را بازگردانده و ضربه وارد شده به خود را جبران نمايد.پيش از اين، روسيه با حمايت از معترضين پيروزي ساكاشويلي اين كشور را به تعطيلي كشاند، به طوري كه رئيس جمهور مجبور به اعلام حالت فوق العاده در تفليس گرديد و در واقع روسيه هشدار شديد خود به ساكاشويلي را ابلاغ كرد.اما به نظر مي رسد، اقدام نظامي گرجستان و پيش دستي اش در حمله به اين جمهوري استقلال طلب نه با هدف "سيطره و استيلاي كامل بر آن" و در نتيجه حفظ آن صورت مي گيرد، بلكه به نظر مي رسد گرجي ها ديگر چندان به حفظ اين منطقه اميدي ندارند. خاصه اينكه ساكنان اين مناطق هم تمايلي به ماندن در زير لواي گرجستان ندارند. در نظر گرجي ها آغاز بازي هاي المپيك شايد بهانه اي بود تا طرف روسي دست به واكنش نزند. حال به نظر مي رسد محاسبات گرجستان غلط از آب در آمده است. اينك روسيه كنترل اوستيا را در دست گرفته و حاضر نيست شاهد به چالش كشيدن هرروزه اقتدار خويش باشد. روسيه مي داند چنانچه در اين ماجرا كوتاه بيايد، دير يازود بايستي منتظر نيروهاي ناتو در كنار مرزهاي خود باشد.
 يکشنبه 20 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: آفرينش]
[مشاهده در: www.afarineshdaily.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 129]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن