تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):خداوند نماز بنده‏اى را كه دلش همراه بدنش نيست نمى‏پذيرد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837033204




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

با اين وضع حمل و نقل ،سفر ها زهر مي شود


واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: شفاف-سحررستمي:وقتی خسته می شوی از روزمرگیهای زندگی و دلت می گیرد از بدی روزگار ،هیچ چیز به اندازه سفر روحت را تسکین نمی دهد و ذهنت را آرام نمی کند.فرض كن تصميم گرفته اي با خانوادات سفري كوتاه به يكي از شهرهاي باستاني كشور بروي يا اينكه دلت هواي زيارت كرده است و مي خواهي بروي پابوس امام رضا (ع) يا اصلا نه، مي خواهي دل بسپاري به طبيعت زيباي جاده چالوس و بزني به قلب درياي خزر. شايد هم دلت براي هواي داغ و مرطوب جزيره و مركز خريدهاي باشكوهش لك زده باشد و بخواهی برای تمدد اعصاب به جزیره زیبای کیش بروی و در سواحل زیبای خلیج همیشگی فارس ،آرام بگیری. براي سفر به شهر مورد نظرت كدام وسيله نقليه را مي پسندي؟ خودروي شخصي؟ قطار؟ اتوبوس يا هواپيما؟

سفر با خودروي شخصي و اتوبوس:

كارت سوختت را برمي داري و وسايلت را هر طور شده در صندوق عقب ماشين و باربند روي سقف جا مي دهي و حركت مي كني. وضعيت در داخل شهر بسيار رويايي است!اتوبانها و خيابانهاي خلوت باعث خوشحاليت مي شود كه راه درستي را براي سفر انتخاب كرده اي اما همين كه به اوايل جاده هاي برون شهري مي رسي جاده قفل مي شود و هر 10 دقيقه يك ميليمتر حركت مي كني!و بنزين مي سوزاني و بنزين مي سوزاني و با يك حساب سرانگشتي هزينه حمل و نقل سفرت دو برابر سفر هوايي مي شود !تازه اگر از دست اندازهاي جاده و تصادفات بين راهي جان سالم به در ببر، خستگي راه هم به تنت مي ماند و بعد از رسيدن به مقصد يك روز تمام را بايد استراحت كني! از جاده هاي پر ترافيك و غير استاندارد كه بگذريم تصادفاتي كه بر اثر بي احتياطي و يا خستگي راننده گان اتفاق مي افتد نيز هست و خطر هر لحظه تورا تهديد مي كند.سفر با اتوبوس هم تقريبا همين مشكلات را دارد البته در سفر با اتوبوس تو راننده نيستي اما از مشكلات تهيه بليط كه بگذريم! مشكلات جاده اي و ترافيك در سفر با اتوبوس همچنان وجود دارد و علاوه بر آن بايد يك راه طولاني شده بر اثر ترافيك را روي يك صندلي و بدون حركت سر كني! و هر لحظه نگران اين باشي كه مبادا راننده بي احتاطي كند و اتفاقي رخ دهد!
سفر با قطار :

سفربا قطار اما وضعيت بهتري دارد.البته مشكل اساسي اين است كه شبكه ريلي در كشور آنقدر گسترده نيست كه براي سفر حق انتخاب زيادي داشته باشي اما اگر بخواهي به شهري سفر كني كه در مسير شبكه ريلي است مشكلاتت بسيار كم مي شود.اگر شانس بياوري و بتواني بليط تهيه كني تنها مشكلت قطارهاي كهنه و گاهي كثيف است و ريلهاي فرسوده كه گاهي تكانهاي قطار را چند برابر مي كند.خوشبختانه در سفر با قطار كمتر از فكر وقوع حادثه آزرده مي شوي زيرا كمتر پيش مي آيد كه قطار از ريل خارج شود اما با وجود بافت قديمي شبكه ريلي در كشور حادثه هر لحظه در كمين است.

سفر با هواپيما:

بعد از زحمت فراوان براي تهيه بليط بالاخره روز سفر مي رسد و در فرودگاه در انتظار پرواز هستي.يك ساعت از زمان نوشته شده بر روي بليطت گذشته و هنوز در سالن انتظاري! بغل دستيت اما بر عكس شما در آرامش كامل انتظار مي كشد و وقتي از او سوال مي كني كه چرا عصباني نيست در جوابت مي گويد:يك ساعت تاخير كه چيزي نيست كاملا عادي است! دعا كن پرواز لغو نشود! ساعتهاست كه در انتظاري. ناگهان بلندگوي فرودگاه مي گويد كه هواپيما به علت نقص فني نمي تواند پرواز كند و بايد يا بليطها را لغو كنيد يا منتظر بمانيد كه در پروازهاي ديگر جا داده شويد! چهره تان ديدني است! بالاخره بعد از كش و قوسهاي فروان به پله هاي هواپيما نزديك مي شويد و باديدن توپولوف قديمي رنگ از چهرتان مي پرد و مي خواهيد از همانجا برگرديد كه ديگر دير شده است! سوار هواپيما مي شوید و هر لحظه سفر دعا مي كنيد كه پايان اين پرواز فرود باشد و نه سقوط!

موانع و مشكلات راه هاي كشور

ماجراي پروازهاي بي‌فرود و تاخيرهاي هميشگي در حمل‌ونقل هوايي، راه‌هاي غيراستاندارد و تصادف‌هاي جاده‌اي و همچنين شبكه فرسوده ريلي در ايران از عمده دلايلي هستند كه شيريني بازديد از اماكن فرهنگي و تاريخي و زيارتي ايران را به كام گردشگران داخلي وخارجي تلخ مي‌كنند و از اين‌رو مي‌توان گفت كه حمل‌ونقل يكي از دلايل اصلي براي انصراف گردشگران از سفر است. كامران سربخشي، كارشناس ارشد مديريت و مدرس گردشگري درباره تعريف اقتصادي واژه حمل‌ونقل مي گويد: «تغيير مكاني اشخاص (حمل‌ونقل مسافر) و حمل‌ونقل كالا، بين دو نقطه جغرافيايي همچنين صنعت حمل‌ونقل حاصل مسافرت و اقامت مردم در خارج از مناطق بومي خود است.» وي ادامه مي دهد: « توسعه حمل‌ونقل در بخش دولتي و خصوصي تأثير عمده‌اي بر رشد و هدايت اين صنعت داشته است. فراهم بودن امكانات حمل‌ونقل مناسب، مطمئن، راحت و سريع و ارزان پيش‌شرط توسعه گردشگري جمعي است، زيرا گردشگران در تصميمات خود دو عامل هزينه و زمان را مد نظر دارند و براي دسترسي به مقاصد گردشگري انتخاب نوع سيستم حمل‌ونقل يا فراهم بودن سيستم مناسب بر اين دو عامل تأثير مي‌گذارد.به همين دليل در 50 سال گذشته سفرهاي هوايي رونق بيشتري يافته زيرا در سفرهاي طولاني استفاده از هواپيما از نظر زمان و همچنين هزينه مقرون به صرفه‌تر است. به اين ترتيب توسعه حمل‌ونقل هوايي به گسترش گردشگري جمعي در قرن بيستم كمك شاياني كرده است.» متاسفانه در كشور ما به دليل عدم احساس امنيت و تاخيرهاي هميشگي و پروازهاي بي فرود ,سفر هاي هوايي چندان پررونق نيست.

منصوره لواساني، مدير يكي از آژانس‌هاي هواپيمايي در اين باره مي‌گويد: «موضوع اصلي، كم بودن تعداد پروازها و حجم فراوان مسافر است به شكلي كه بيشتر ليست پروازهاي داخلي (به‌عنوان مثال تهران-يزد) دو تا سه روز قبل از پرواز بسته مي‌شود. همچنين در تعداد محدودي از فرودگاه‌هاي كشور پروازهاي بين‌المللي انجام مي‌شود. بسياري از پروازها نيز از مراكز استان‌ها به پايتخت و بالعكس است و پروازهاي محدودي از يك مركز استان به مركز ديگر صورت مي‌گيرد. از مشكلات ديگري كه پيرامون حمل‌ونقل هوايي مي‌توان به آن اشاره كرد كم بودن بليت هواپيما در ايام عيد نوروز است. زيرا در اين ايام بسياري از دفاتر مسافرتي ظرفيت هواپيماها را چارتر كرده و بليت را فقط در قالب تور‌هاي گردشگري مي‌فروشند.»وي در ادامه مي‌افزايد: « در قسمت حمل‌ونقل ريلي خوشبختانه شرايط بهتري حاكم است اما آنچه به‌عنوان نقطه ضعف مي‌توان به آن اشاره كرد بالا بودن عمر قطارها و پايين بودن كيفيت آنها در بعضي از مسيرهاست.»

لواسانی معتقد است: « در بخش حمل‌ونقل هنوز تكيه اصلي روي امكانات حمل‌ونقل جاده‌اي است كه به‌صورت سنتي اداره مي‌شود و در دو دهه اخير تغيير چنداني در روش‌هاي مديريتي آن رخ نداده است.»

درحال حاضرمهم‌ترين معضل حمل‌ونقل جاده‌اي، فرسودگي ناوگان‌ها از يك سو و رشد روزافزون تصادفات رانندگي است و چون حمل‌ونقل جاده‌اي بيش از ۹۰ درصد مسئوليت جابه‌جايي بار و مسافر را بر عهده دارد و استفاده بيش از اندازه از ماشين‌هاي شخصي براي سفرهاي بين شهري، هر روز عرصه جاده‌ها را تنگ‌تر مي‌كند بنابراين، درصورتي كه اقدامات سريعي براي بهبود اين وضعيت انجام نگيرد، بايد در انتظار بدتر شدن وضعيت اين بخش باشيم.البته تصادفات به عنوان يک دغدغه عمومي در جهان است واز سوي سازمان ملل متحد و سازمان بهداشت جهاني به عنوان يکي از چهار عامل اصلي تهديد کننده سلامت و جان انسانها تعيين شده است. سرهنگ دکتر عليرضا اسماعيلي، فرمانده سابق پليس‌راه كشور و مدرس دانشگاه شهيد بهشتي در اين مورد مي گويد: «حوادث ترافيکي يکي از عوامل اصلي مرگ و مير در جهان است، به طوري که سالانه جان 102 ميليون نفر را در جهان مي‌گيرد و اين عدد در ايران سالانه حدود 23 هزار نفر کشته و تعداد حدود 200 هزار نفر مجروح و مصدوم مي‌رسد که يکي از راه‌هاي موثر در کاهش حوادث رانندگي تقويت فرهنگ ترافيک 80 درصد آن در آسيا، افريقا و امريکاي لاتين و 12 درصد در اروپا رخ مي‌دهد. »
دكتر اسماعيلي معتقد است كه نداشتن شناخت كافي باعث افزايش تصادفت است: «پيش‌بيني مي شود ظرف 10 سال آينده تعداد متوفيان ناشي از آن در کشورهاي درحال توسعه با افرايش 83 درصدي روبرو باشد كه مهمترين دلايل عدم موفقيت بسياري از کشورها در مواجهه با اين پديده عدم شناخت کافي و مناسب از اين معضل اجتماع و پيچيده است»
اسماعيلي به مطالعه اي كه در سوئد انجام شده اشاره مي كند و مي گويد: «درصد از افرادي که شاغل بوده‌اند نتوانسته‌اند پس از حادثه به کار خود بازگردند. نتايج به دست آمده از يک تحقيق در اروپا نيز نشان مي‌دهد که 90 درصد خانواده‌هاي افرادي که در تصادفات کشته شده‌اند و 85 درصد خانواده‌هاي افرادي که معلول شده‌اند افت طولاني مدت کيفيت زندگي داشته و در نيمي از موارد اين پيامدها شديد بوده‌اند» طبق اعلام سازمان جهاني بهداشت و ملل متحد دهه آينده به نام دهه ايمني رانندگي در جهان نامگذاري شده است که با سرمايه‌گذاري مناسب مي‌توان تا 50 درصد از هزينه‌هاي بعدي جلوگيري کرد. در بسياري از جوامع با درآمد کم خانواده پس از تصادف بر دلايلي از جمله از دست دادن نان آور خانواده و هزينه‌هاي درمان به سمت فقر سوق مي‌يابد. اسماعيلي با تاکيد بر اينکه يکي از راه هاي مهم و اساسي عبور از بحران ترافيک و تصادفات در ايران آگاهي وشناخت همه مسوولان و تصميم گيران حوزه مديريت در ايران است مي گويد: «در حال حاضر بيش از 30 سازمان به نوعي بازيگران اصلي ترافيک هستند و تنها زماني مي توان به حل مشکلات ترافيک اميدوار بود که همه اين سازمان ها با هم همراه شده و در وارد عرصه شوند. انسان را بايد به عنوان بزرگترين و مهم ترين ثروت يک جامعه بدانيم و همه افراد تصميم گير با چنين نگاهي که انسان ها مهم ترين ارزش هاي جامعه هستند وارد عرصه مي شوند چرا که مرگ سالانه 22 هزار انسان در ايران در سال بزرگترين تهديد داخلي به شمار مي رود.»





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 332]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن