واضح آرشیو وب فارسی:هموطن سلام: واژه اي به نام آموزش الكترونيكي
يكي از بسترهايي كه سهم عمده اي از اين تغييرات را به خود اختصاص داده است، آموزش است.
رضا جوالچي : فناوري ارتباطات و اطلاعات در مدت زمان كوتاهي كه از پيدايش آن مي گذرد، توانسته تغييرات فراواني را در نحوه زندگي بشر به وجود آورد. يكي از بسترهايي كه سهم عمده اي از اين تغييرات را به خود اختصاص داده است، آموزش است. آموزش هاي مبتني بر تكنولوژي نوين اينترنت، با تغييرات بنياديني كه در مفاهيم آموزش سنتي ايجاد كرده، توانسته بسياري از ناكارآمدي هاي سيستم هاي سنتي آموزشي را رفع كرده و دگرگوني هاي اساسي را در آموزش به وجود آورد. محور تغييرات ايجاد شده، حذف زمان، مكان و محدوديت هاي منابع آموزشي از سيستم هاي سنتي است. اين امر سبب تغيير روش ها و رويكردها در امر آموزش شده است. فناوري اطلاعات امكانات زيادي را در اختيار افراد قرار مي دهد. با استفاده از دنياي مجازي در آموزش، مي توان به روش هاي نوين و كارآمدي از آموزش دست يافت. استفاده از چنين سيستم هايي كه از امكانات دنياي مجازي استفاده مي كنند، مي توانند سبب افزايش بهره وري آموزش، انعطاف پذيري در زمان و مكان، كاهش ترافيك و آلودگي ناشي از رفت و آمد در شهرهاي بزرگ شوند. - از آموزش كلاسيك تا الكترونيك
تكنولوژي ارتباطات و اطلاعات بخش آموزش را نيز متاثر ساخته و به شكلي پيوسته و فزاينده در حال تغيير محيط متعارف آموزشي يا ارائه بسترهاي مختلف يادگيري است. اين تغييرات به هيچ وجه در اضافه كردن چند رسانه ديگر به جمع رسانه هاي آموزشي قبلي در آ موزش متعارف و معمولي و به عبارت ديگر «حضوري» خلاصه نمي شود بلكه نوع جديدي از آموزش را امكان پذير ساخته است. نتيجه چنين تغييري روبه رو شدن با موقعيت متفاوت متعلم و نقش جديد معلم است. بخش آموزش در يك نگاه تقابلي با سه نوع بستر در قالب هاي آموزش كلاسيك، آموزش الكترونيكي و آموزش نوين حضوري روبه رو است و در هر كدام نوع ديگري از ارتباط طرفين آموزش (معلم و متعلم) مطرح است. تدريس و تحصيل در هر كدام از اين بسترها، تغيير نگرش در رفتار آموزشي، ساختار تحصيلي و ارائه محتوا را مي طلبد و استفاده بجا از هركدام از بسترها، نيازمند بررسي عميق تري است. تغيير در رفتار آموزشي و همچنين در تصوري كه از سيستم آموزشي وجود دارد با نياز به استفاده از محتواي آموزش و بدون وابستگي به زمان و مكان (و فرد مدرس) همراه شده است و نياز به دسترسي با محدوديت كمتر به اطلاعاتي كه در شبكه هاي مختلف وجود دارد و همچنين يادگيري سريع تر (بهتر) عجين شده است.
مقايسه انواع آموزش و مقايسه اجباري و دائمي آن با آموزش متعارف، از يك طرف زمينه را براي به چالش كشيدن و نشان دادن اقليت ها يا عدم توانايي هاي هريك مهيا ساخته و از طرفي ديگر خصيصه مثبت آموزش هاي نوين با امكانات چندرسانه اي خود و عدم وابستگي به حالات روحي موضعي يا دوره اي (مدرس و فراگير) و با ادعاي كيفيت بالاتر و ارائه بهتر دانش (با شعار در اختيارداشتن خصيصه هاي مثبت آموزش حضوري)، متعلم را در شرايطي بهتر قرار داده و معلم را وادار كرده در ارائه تدريس خويش (قدري) فكورانه تر حركت كند.
شنبه 19 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: هموطن سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 164]