واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: خیلیها این روزها سیر نمی خورند، چون فکر می کنند فردا صبح که به محل کارشان یا کلاس درس می روند، دیگران چپچپ به آنها نگاه می کنند، ولی بعضیها هم سلامت خود را بر هر چیزی مقدم می شمارند، دل به دریا می زنند و حبههای این سبزی شفابخش را نوشجان می کنند. شاید آنها بیش از دیگران خواص دارویی سیر را بشناسند.
محققان علوم پزشکی اعلام کردهاند که طب جایگزین، سالها از فواید سیر صحبت کرده است و هم اکنون همه این فواید از جمله خواص ضد باکتری، خواص ضد قارچی و تأثیرات مثبت آن بر دستگاه قلبی-عروقی مورد تأیید دانشمندان است.
به تازگی گروهی از محققان آمریکایی اعلام کردهاند که سیر می تواند، با افزایش تولید ترکیبی خاص سبب شل شدن عروق شود و با این روش، فشار خون را کاهش دهد و نیز از ایجاد لختههای خونی و تخریب اکسیداتیو جلوگیری کند.
سیر، رگها را شل می کند
دکتر دیوید کراوس، متخصص فیزیولوژی از دانشگاه آلاباما در بیرمنگام می گوید: "این یافته جدید به پزشکان کمک می کند که مکملهای حاوی سیر را بدون نسخه به بیماران خود توصیه کنند." استفاده از این مکملها دیگر مشکلات بوی بد دهان را نیز برای افراد در پی ندارد. بسیاری از تحقیقات درباره فواید دارویی سیر بر وجود مولکولهای پلیسولفید موجود در آن متمرکز است که به نام الیسین معروف است. ولی بررسیها نشان می دهد که الیسین و دیگر ترکیبات شبیه آن فقط بخشی از این پازل هستند و بخش دیگر آن نیز پیامی شیمیایی است که هنگام سوخت و ساز این ترکیبات تولید می شود.
محققان دانشگاه آلاباما در بررسیهای آزمایشگاهی دریافتند که ترکیب هیدروژن سولفید، نوعی پیام شیمیایی است که برای پیام رسانی در سطح سلولی لازم است و سبب شل شدن عروق خونی و کاهش خون می شود.
این گروه تحقیقاتی، آزمایشهای زیادی انجام داد و در مرحله نخست، عصاره سیر را به دست آورد و آن را به بخشهای کوچکی از گلبولهای سرخ افزود. این گلبولها بلافاصله ترکیب هیدروژن سولفید را تولید کردند. هنگامی که این محققان این ترکیب را به آئورت موش تزریق کردند، این رگ بزرگ شل شد و فشار خون موش کاهش یافت.
دیابت دارید؟
نتایج مطالعه دیگری نشان می دهد که افرادی که دیابت نوع دو یا مرض قند دارند، با مصرف قرص سیر، چربی خونشان کاهش می یابد.
دیابت، افزایش کلسترول خون و افزایش فشار خون، سه عامل خطرساز اصلی برای بیماریهای قلبی و عروقی هستند. در این مطالعه، محققان کشور خودمان تلاش کردند که ببینند قرص سیر بر بیمارانی که مرض قند دارند و در عین حال چربی خون شان نیز بالا است، چه اثرهای درمانی در پی خواهد داشت. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اگر این افراد قرص سیر را به مدت شش هفته استفاده کنند، کلسترول تام و LDL (چربی بد خون) آنها کاهش خواهد یافت. اگر این بیماران شش هفته هر روز قرص سیر استفاده کنند، فشار خون شان کاهش و کلسترول HDL (چربی خوب) آنها افزایش خواهد یافت.
سیر تازه، بهترین دارو
اگر به بازارهای دارویی سری بزنید، خواهید دید که سیر به اشکال گوناگونی به عنوان دارو استفاده می شود. تنتور، قرص یا پرلهای حاوی روغن، اشکال اصلی دارویی سیر هستند:
• تنتور سیر:
تنتور سیر شامل عصاره آبکی الکلی مواد موجود در سیر است که به طور تقریبی همان خاصیت سیر را دارد، ولی دارای بوی شدید است و به همین دلیل کمتر استفاده می شود.
• قرص سیر:
قرص سیر حاوی پودر سیر خشک شده است که بهترین شکل دارویی آن است و خواص آن تا حدودی شبیه سیر تازه است و مواد موجود در آن نیز حاوی بیشتر موادی است که در سیر تازه وجود دارد. بیشترین فرآوردههای سیر در جهان به این شکل است. از آنجایی که این قرصها روکش دارند، تنها بعد از خوردن کمی بوی سیر از دهان به مشام می رسد.
• پرلهای کروی یا تخم مرغی شکل سیر:
پرلهای کروی یا تخم مرغی شکل سیر حاوی روغن هستند. برای تهیه این محصولات، سیر را له کرده، به آن روغن گیاهی از جمله روغن مایع ذرت و یا روغن مایع دانه گندم اضافه می کنند تا ترکیبات محلول در سیر، در آن حل شوند. پس از مدتی روغن را جدا کرده و به صورت پرل بسته بندی می کنند. این محصولات دارای تعدادی از خواص سیر هستند و خواص کامل سیر تازه را ندارند.
رفاقت با قلب و عروق
بسیاری از پزشکان استفاده از سیر را برای کاهش فشار خون و بهبود بیماریهای قلب و عروق توصیه می کنند.
سیر، چربی خون را کاهش می دهد که خود موجب جلوگیری از تنگ شدن عروق قلبی شده و از سکته و بیماریهای قلبی پیشگیری می کند.
سیر، کلسترول خون را کاهش می دهد که باز هم از تنگی عروق و مشکلات عروقی پیشگیری خواهد کرد.
فراموش نکنید که سیر در مهار فشار خونهای خیلی بالا بی تأثیر است ولی در صورت مصرف مداوم به ویژه فرآوردههای دارویی آن، تا حدی فشار خون کاهش می یابد.
ترکیبات سیر از چسبندگی پلاکتها جلوگیری کرده و به اصطلاح غلظت خون را کاهش می دهند
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 294]