واضح آرشیو وب فارسی:فارس: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان شرقي: مطبوعات محلي از مردم غافل شدهاند
خبرگزاري فارس: مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان شرقي گفت: مطبوعات محلي استاني از مردم غافل شدهاند.
به گزارش خبرگزاري فارس از تبريز، احمد احمديمنش امروز در نخستين سمينار آسيبشناسي مطبوعات محلي افزود: يكي از اصليترين دلايل رغبت كم مردم به خريد و مطالعه نشريات محلي استان دور شدن مطبوعات از مردم است.
وي ادامه داد: مطبوعات به دنبال توليد و پردازش خبرها نيستند و در اكثر موارد خبرهاي خبرگزاريها را منعكس ميكنند و زحمت تحليل و پردازش اين خبرها را به خود نميدهند.
احمديمنش اضافه كرد: متأسفانه در برخي از نشريات محلي نيز سرقت ادبي رخ ميدهد كه مايه تأسف است.
وي با بيان اينكه خبرنگاران جايگاه خود را در مطبوعات خود را در مطبوعات پيدا نكردهاند، افزود: به حتم مديران مسئول هر قدر بيشتر در راستاي تقويت هيئتهاي تحريريه و خبرنگاران سرمايهگذاري كنند، سود بيشتري ميبرند.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان آذربايجان شرقي اظهار داشت: تا زماني كه مديران مطبوعات استان چشم به حمايتهاي وزارت ارشاد و دولت داشته باشند ره به جايي نخواهند برد.
احمديمنش بيتوجهي به فنون روزنامهنگاري را از ديگر دلايل كم جاذبه بودن مطبوعات محلي خواند و افزود: مطبوعات استان آذربايجان شرقي از لحاظ كمي دومين استان كشور است، اين در حالي است كه برخي از استانها با تعداد كمتر نشريه، استقبال بيشتري از سوي مردم دارند.
وي برگزاري همايش آسيبشناسي مطبوعات محلي را سرآغاز تحقيقي و برطرف كردن مشكلات فراروي اين رسانهها خواند.
مدير گروه روزنامهنگاري دانشگاه علامه طباطبايي تهران و داور همايش آسيبشناسي مطبوعات محلي آذربايجانشرقي در حاشيه اين همايش در گفتگو با خبرنگار فارس در تبريز گفت: شش مقاله برگزيده از 25مقاله رسيده به دبيرخانه، امروز در همايش آسيبشناسي مطبوعات محلي اين استان در تبريز ارائه شد.
حسين افخمي با اشاره به ارزشمند بودن برگزاري همايشهايي از اين دست اظهار داشت: مطبوعات ايران همواره داراي كش و قوس و صعود و نزولهاي فرواني بوده و راه پيموده را دوباره طي كرده و برگزاري اين سمينارها وضعيت كنوني مطبوعات را نسبت به گذشته بيش از پيش روشن و از تكرار اشتباهات جلوگيري ميكند.
وي اضافه كرد: در طول تاريخ روزنامهنگاري ايران، تاريخ مطبوعات آذربايجان درخشان بوده و با همين مشكل روبهرو بوده است .
افخمي خاطرنشان كرد: مطبوعات آذربايجان در دورهاي بسيار تأثيرگذار و در دوران معاصر كم تأثير بوده و در حال حاضر مسير توسعه را دوباره ميپيمايد ولي نسبت به گذشته خود خيلي فاصله دارد.
وي تأكيد كرد: برگزاري اين همايش از آن جهت بسيار مفيد است كه بايد مسير توسعه شناسايي و آسيب شناسي شود تا مطبوعات محلي راه پس رفت را پينگيرند .
افخمي همچنين اظهار داشت: مدون كردن نتايج همايش آسيبشناسي و بهكار بردن نتايج آن بسيار مهمتر از برگزاري آن است .
وي گفت : اميدوارم استانهاي ديگر نيز از اين حركت الگو گرفته و همايشهاي مشابه علمي در ارتباط با مطبوعات محلي برگزار كنند.
دبير علمي همايش آسيبشناسي مطبوعات محلي نيز در ارتباط با سطح مقالات رسيده به دبيرخانه اظهار داشت: مقالات رسيده به دبيرخانه از سطح علمي خوبي برخوردار بود و بيشتر مقالههاي برگزيده براي ارائه در همايش داراي درجه كارشناسي ارشد بودند.
پيمان پاكزاد گفت: اين روند نشان دهنده آن است كه ارتباط مطبوعات محلي آذربايجان شرقي با قشر تحصيل كرده افزايش يافته و نويد آينده روشني را ميدهد.
وي خاطر نشان كرد: مقالات بينام و با كدگذاري به تهران ارسال شد كه در نهايت سه مقاله برتر كه امروز اعلام ميشود، معرفي شد.
پاكزاد اضافه كرد: نوآوري در مطبوعات محلي و نقش آن در شكوفايي فرهنگ ملي و بومي، استقلال حرفهاي و امنيت شغلي خبرنگاران، بازشناسي اهداف انتشار مطبوعات، خبرنگاري تخصصي، تجربه يا استعداد و مشكلات و چالشهاي پيشروي مطبوعات محلي همچنين راهكارهاي مقابله با آن از محورهاي اين همايش بود.
انتهاي پيام:/ف
پنجشنبه 17 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 51]