واضح آرشیو وب فارسی:مهر: ساعي ور به مهر عنوان كرد:پرداخت نقدي يارانه ها پيشنهاد مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جهوري
رئيس كميسيون انرژي مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري با اعلام اينكه پيشنهاد نقدي كردن يارانه ها را اين مركز به دولت ارائه كرده است، تاكيد كرد: اگر پرداخت يارانه ها هدفمند نشود در 10 سال آينده كشور دچار بحران خواهد شد.
اسماعيل ساعي ور در گفتگو با مهر با اشاره به ارائه چهار پيشنهاد مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري به دولت، گفت: پيشنهاد اول ايجاد سازمان مديريت انرژي كشور است، منتهي برخي از افراد بر اين تصور بودند كه با اجراي اين طرح دولت بزرگ مي شود، اما در اين طرح تمام ارگانهاي داراي فعاليت و ماموريت موازي ادغام مي شوند و به زير مجموعه سازمان در مي آيند، بنابراين عملا دولت را كوچك كرده ايم.
رئيس كميسيون انرژي مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري پيشنهاد دوم را در مورد فرهنگ سازي مصرف بهينه در كشور عنوان كرد و افزود: بر اساس پيشنهاد دوم انرژي به قيمت تمام شده در اختيار مردم قرار گيرد و اين پيشنهاد از سال 86 بر اساس مصوبه دولت عملياتي شده است.
وي پيشنهاد سوم را مربوط به سهميه بندي بنزين و تصويب آن در مجلس عنوان و تصريح كرد: پيشنهاد چهارم مربوط به به نقدي كردن يارانه ها است كه اين پيشنهاد در اواخر سال گذشته به دولت ارائه شد.
ساعي ور با اشاره به اينكه بر اساس برخي پيش بيني ها ميزان يارانه امسال به حدود 155 ميليارد دلار خواهد رسيد، هدف از ارائه پيشنهاد چهارم به دولت را نقدي كردن يارانه ها به جاي وضعيت فعلي پرداخت يارانه ها اعلام كرد و افزود: ضمن اينكه پرداخت نقدي يارانه ها نيز بر اساس استانداردهاي جهاني و با در نظر گرفتن مسائل فرهنگي كشور انجام خواهد شد.
وي يكي از اقدامات اساسي در اين زمينه را تشكيل صندوق توسعه ملي و ضرورت ايجاد آن دانست و گفت: ايجاد اين صندوق براي توسعه كشور به خصوص با توجه به توسعه ناوگان حمل و نقل كشور، توسعه صنايع اشتغال زا و ساير مسائل بساير ضروري است.
رئيس كميسيون انرژي مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري همچنين در بخش ديگري از سخنان خود اجراي طرح تحول اقتصادي را به نفع كشور دانست و در بيان دلايل آن گفت: هم اكنون ميانگين رشد مصرف سالانه انرژي در كشور حدود 9 تا 9.5 درصد است، بنابراين اگر با روند فعلي به پيش برويم و اصلاحي در آن صورت نگيرد، در 10 سال آينده از كشور صادر كننده نفت به كشور وارد كننده نفت تبديل خواهيم شد.
ساعي ور با تاكيد بر اينكه اگر سيستم فعلي پرداخت يارانه ها اصلاح و سازمان مديريت انرژي تشكيل نشود با بحران بزرگي مواجه خواهيم شد، بر برنامه ريزي براي هدفمندكردن يارانه به منظور توسعه عدالت اجتماعي در جامعه تاكيد كرد.
وي با اشاره به استفاده دهك ثروتمند جامعه از يارانه بنزين به ميزان 29 برابر از دهك پائين و 120 برابر در بخش گازوئيل، اين امر را ناعادلانه ترين نوع توزيع يارانه عنوان كرد و اظهارداشت: با نقدي كردن يارانه تمام افراد از يارانها ها بهره مند خواهند شد.
رئيس كميسيون انرژي مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري هدفمند كردن يارانه ها را باعث گسترش عدالت اجتماعي، كمك به اقشار محروم جامعه، ايجاد يك الگوي مصرف در جامعه، فرهنگ سازي، جلوگيري از مصرف بي رويه انرژي و بحران و توسعه كشور اعلام كرد و گفت: اگر پرداخت يارانه ها هدفمند نشود در10 سال آينده كشور با بحران عظيمي روبرو خواهد شد.
به گفته وي، ايران كشوري است كه 80 درصد بودجه آن را نفت و درآمدهاي حاصل از آن تشكيل مي دهد، با روند فعلي نيز در 10 سال آينده ايران فقط قادر به تامين نفت داخلي خواهد بود كه در اين صورت فقط نفت توليدي براي مصرف داخلي مورد استفاده قرار مي گيرد، بنابراين براي تامين بودجه نيز دچار مشكل خواهد شد.
ساعي ور ادامه داد: اين در حالي است كه براي تامين نفت در 10 سال آينده بايد بودجه داشته باشيم، به عبارت ديگر ايران هم اكنون صادر كننده نفت و وارد كننده گازوئيل و بنزين است.
وي با تاكيد بر اينكه ما وقت داريم كه كشور را از يك كشور تك محصولي به كشوري توسعه يافته تبديل كنيم؛ در غير اين صورت دچار بحران خواهيم شد، افزود: در آن زمان اگر ما نفتي براي صادرات نداشته باشيم، در نتيجه در بازارهاي بين المللي همچون اوپك نيز جايگاهي نخواهيم داشت.
وي در بيان مطلب فوق به كشور اندونزي كه دچار چنين سرنوشتي شده، اشاره كرد و گفت: هم اكنون اين كشور كه زماني جزو كشورهاي اوپك و صادر كننده نفت بوده به كشور وارد كننده نفت تبديل شده است كه با روند فعلي اين بحران 10 سال ديگر به گريبانگير ما خواهد شد.
رئيس كميسيون انرژي مركز بررسيهاي استراتژيك رياست جمهوري ايجاد صندوق توسعه ملي براي كمك به اين وضعيت را كه صندوقي جدا از حساب ذخيره ارزي است، ضروري دانست و افزود: اين صندوق صرفا براي توسعه كشور است.
وي از تدوين راهكار براي ذخيره كردن يارانه انرژي خبرداد و گفت: با ذخيره شدن يارانه ها حدود 15 ميليون شغل ايجاد مي شود، يعني نرخ بيكاري تا حدودي قابليت نزديك شدن به صفر را مي يابد كه اين امر براي توليد كشور، ايجاد امنيت شغلي و اجتماعي و جلوگيري از ايجاد مفاسد در جامعه مطلوب است، با اين وجود در اجراي آن بايد دقت شود، زيرا در غير اين صورت مشكلاتي را فراهم مي كند.
چهارشنبه 16 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 224]