واضح آرشیو وب فارسی:دنياي اقتصاد: مقايسه اينترنت در ايران و پاكستاناينترنت، پنج برابر گرانتر از همسايه
بازار اينترنت پرسرعت در كشور پاكستان تاكنون چندان پررونق نبوده و اين در حالي است كه خدماتADSL از 5سال پيش تاكنون در اين كشور در دسترس است.
به گزارش فارس در حال حاضر تعداد كل مشتركان حقيقي و حقوقي اينترنت پرسرعت در اين كشور از 132هزار نفر فراتر نميرود كه رقم قابلقبولي محسوب نميشود. با اين حال دولت اين كشور براي حل اين مشكل طي يك سال اخير تلاشهاي جدي به عمل آورده و با شناسايي موانع پيش رو براي استفاده مردم از فناوريADSL تلاش كرده تا استفاده از خدمات اينترنت پرسرعت را همهگير كند. از جمله مهمترين موانع بر سر راه استفاده از اينترنت پرسرعت در پاكستان تعرفههاي بالاي دسترسي به خدمات مذكور در اين كشور است. شركت مخابرات پاكستان موسوم به PTCL به منظور حل اين مشكل خود راسا وارد عمل شد و از تابستان سال قبل ارائه سرويسهاي پرسرعت و باكيفيت ADSL را در اين كشور آغاز كرده است. سرويسهاي اين شركت هماكنون در شهرهاي اسلام آباد، پيشاور، لاهور، كراچي و 9 شهر ديگر مهم پاكستان به سادگي و با قيمت مناسب در دسترس است. شركت مخابرات پاكستان براي ارائه اين خدمات هيچ هزينهاي بابت نصب مودم و ديگر تجهيزات دريافت نميكند و هيچ محدوديتترافيكي نيز براي كاربران خود وضع نميكند. سرويسهاي ADSL شركت مخابرات پاكستان در سه نوع 512 كيلوبايتي، يك و دو مگابيتي عرضه ميشود. به عبارت بهتر اين شركت سرعت اتصال كمتر از 512كيلوبيت به اينترنت را پرسرعت محسوب نميكند!
اما تعرفه اين خدمات به شرح زير است:
* اينترنت 512كيلوبيت نامحدود همراه با نصب رايگان، هر ماه 1199 روپيه (معادل حدودا 17هزار تومان)
* اينترنت يك مگابيت نامحدود همراه با نصب رايگان، هر ماه 1999 روپيه (معادل حدودا 28هزار تومان)
* اينترنت دومگابيت نامحدود همراه با نصب رايگان، هر ماه 4999 روپيه (معادل حدودا 72هزار تومان)
* كاهش تعرفههاي ISPها و چهار برابر شدن مشتركان ADSL در يك سال
اين ابتكار عمل شركت دولتي مخابرات پاكستان باعث شده تا ديگر ISPهاي پاكستان كه تعداد آنها از 35 شركت فراتر ميرود، مجبور به كاهش تعرفههاي خدمات خود شده و از دريافت هزينههاي اضافي به بهانه نصب مودم و تجهيزات نيز خودداري كنند. در حال حاضر هزينه استفاده از خدمات اينترنت پرسرعت ديگر ISPهاي اين كشور نيز تقريبا برابر با تعرفههاي شركت مخابرات اين كشور است
افزايش نقاط تحت پوشش
در كنار هزينههاي بالاي دسترسي به اينترنت، پوشش محدود سرويسدهندگان اينترنت پرسرعت مشكل ديگري بود كه باعث شده بود تنها ساكنان مناطق شهري و به ويژه شهرهاي بزرگ بتوانند به اينترنت دسترسي پيدا كنند و در مقابل، ساكنان شهرهاي كوچك و روستاها از اين خدمات بيبهره مانده بودند. شركت دولتي مخابرات پاكستان براي حل اين مشكل نيز وارد عمل شده و با صرف هزينههاي كلان در حال ايجاد شبكههاي ديتا در سرتاسر پاكستان است. استفاده از تجهيزات بيسيم راهحل ديگري است كه دولت اين كشور به آن روي آورده است. به همين منظور نصب تجهيزات WiMax براي تسهيل دسترسي بيسيم به اينترنت در نواحي روستايي در دستور كار دولت پاكستان قرار دارد. اولين بار شركت خصوصي وطن تلكام در دسامبر سال 2007 خدمات WiMax را در پاكستان معرفي كرد و تنها در عرض 4 ماه 10هزار مشترك حقيقي و حقوقي از اين خدمات بهرهمند شدند. سايبر نت يكي از مشهورترين ISPهاي كشور پاكستان است كه طيف گستردهاي از خدمات اينترنتي و تحت وب را به مشتريان خود ارائه ميدهد. خدمات اينترنت پرسرعت اين شركت طيف گستردهاي از سرعت 64كيلوبيت در ثانيه تا 8مگابيت در ثانيه را شامل ميشود كه البته سرعتهاي بسيار بالا به علت كاركردهاي خاص و مشتريان محدودتر تنها به شركتهاي تجاري ارائه ميشود. هزينه ماهانه بهرهمندي از سرويس 256 كيلوبيتي اين شركت معادل 1500 روپيه، (حدود 21هزار تومان) است. Cube XS ديگر ISP پاكستاني است كه سرويسهاي 512، 768 و 1024 (يك مگابيت)كيلوبيت در ثانيه ارائه ميدهد. هزينه ماهانه استفاده از اين خدمات براي كاربران خانگي بهترتيب حدودا 28، 108 و 287هزار تومان در ماه است. حداقل حجمترافيك هر يك از اين سرويسها نيز بهترتيب 6، 24 و 72 گيگابايت در ماه در نظر گرفته شده است.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دنياي اقتصاد]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]