واضح آرشیو وب فارسی:کيهان: در كنفرانس خبري به مناسبت روز پاسدار فرمانده كل سپاه : اراده كنيم تنگه هرمز را مي بنديم
فرمانده كل سپاه پاسداران با اشاره به بحث بستن تنگه هرمز در صورت جنگ احتمالي تأكيد كرد كه ايران اراده كند مي تواند تنگه هرمز را به راحتي و براي مدت نامحدود ببندد.
به گزارش خبرگزاري ها، سرلشگر پاسدار محمدعلي جعفري فرمانده سپاه ديروز در نشستي خبري در آستانه روز پاسدار درباره بحث بسته شدن تنگه هرمز در صورت جنگ احتمالي گفت: تنگه هرمز يك تنگه بسيار مهم و استراتژيك است به طوري كه طول ساحلي كه ما در اين تنگه داريم بسيار با ارزش است و از سوي ديگر وضعيت خاص آن و ارتفاعاتي كه در طول ساحل وجود دارد همگي امكانات طبيعي و خدادادي است كه در اختيار ما قرار دارد. جعفري ادامه داد: با توجه به فاصله آبراه تنگه هرمز تا ساحل اين تنگه، كل تنگه در برد سلاح هاي ماست و بستن اين تنگه به راحتي براي ما امكان پذير است و از نظر زماني هم محدوديتي ندارد.
وي همچنين از آزمايش موشك جديدي براي انهدام ناو و شناورهاي دشمن در آب هاي خليج فارس خبر داد و گفت: سپاه اخيراً سلاحي را آزمايش كرده كه با داشتن آن با اطمينان مي توانيم بگوييم هيچ ناو يا شناوري از دشمن در شعاع بيش از 300 كيلومتر اطراف مرزهاي ايران در امان نيست و بدون ترديد به قعر آب هاي منطقه فرستاده خواهد شد.
فرمانده كل سپاه وضعيت امروز اين نيرو را با گذشته بسيار متفاوت و آن را داراي كوله بار عظيمي از تجربيات مختلف دانست و افزود: امروز سپاه از نيروهاي مؤمن، انقلابي و مجرب برخوردار است و با گذشته تفاوت زيادي دارد. سپاه امروز به سلاح انبوه پيشرفته ساخت داخل مجهز است كه با سال هاي گذشته از اين نظر قابل مقايسه نيست.
جعفري ادامه داد: سپاه امروز به صورت سازماني و تشكيلاتي به درياي بيكران بسيجي متصل است كه آماده دفاع از انقلاب است و اين جنبه ها آمادگي سپاه را نسبت به گذشته خود بيشتر مي كند كه اين از افتخارات امروز سپاه است.
وي همچنين با تأكيد بر اين كه امروز دفاع از كشور و نظام جمهوري اسلامي از مرزهاي جغرافيايي ايران فراتر رفته است تصريح كرد: امروز خوشبختانه عمق استراتژيك دفاعي ايران در واقع كل جغرافياي حضور حق طلبان و سلطه ستيزان جهان است. ما ديگر براي دفاع از ايران اسلامي تنها به دفاع در مناطق مرزي متكي نيستيم و اين توسعه انقلاب در خارج از مرزها يك پيروزي و موفقيت بسيار بزرگ است كه با اتكا به قدرت لايزال الهي و به بركت خون شهيدان به دست آمده است.
سردار جعفري با بيان اين كه امروز سپاه، پاسدار اين ارزش ها و دستاوردهاي انقلاب اسلامي است، افزود: علاوه بر اين توانمندي ها، همانطور كه در مانور اخير پيامبر اعظم(ص) نيز شاهد بوديم، سپاه آن چنان اقتداري داشت كه به دل هاي همه مستضعفان آرامش داد و دل هاي دشمنان اسلام و عدالت را به لرزه درآورد.
تهديدات خارجي
كارساز نيست
وي در ادامه در پاسخ به پرسشي درباره تهديدات داخلي به پيام امام(ره) در وصيت نامه ايشان اشاره و اظهار كرد: دغدغه اي كه امام خميني(ره) در مورد انقلاب اسلامي داشتند، از ناحيه خارج نبود، هر چند اين كه امروز ما در شرايط تهديد خارجي به واسطه حضور دشمن در اطراف مرزهاي مان قرار داريم، يك تهديد محسوب مي شود ولي اين كه آيا جرأت مي كنند به ما حمله كنند يا خير، جاي بحث و سؤال دارد.
جعفري تأكيد كرد: اگر دشمن عليه ايران اسلامي و نظام جمهوري اسلامي اقدام كند، قطعاً نتيجه آن عكس چيزي است كه انتظار دارد؛ همان طور كه نتايج جنگ تحميلي نيز عكس انتظار آنها شد و ما انقلاب خود را در جنگ به دنيا صادر كرديم.
وي در عين حال با بيان اين كه در دهه گذشته شاهد عملي شدن اين تهديد داخلي عليه انقلاب بوديم، افزود: حتي مخالفان راه امام(ره) و انقلاب، توقف انقلاب را اعلام كردند، ولي ايستادگي مردم موجب شد انقلاب راه خود را ادامه دهد و امروز هم بيش از گذشته به دنبال اهداف خود است.
سردار جعفري خاطرنشان كرد: هرچند امروز انقلاب اسلامي جهاني شده و كسي در داخل نمي تواند جلودار ما باشد ولي اين تهديدات به صورت بالقوه وجود دارد.
فرمانده كل سپاه در ادامه اخبار منتشر شده در رسانه هاي خارجي مبني بر احتمال انجام رزمايش مشترك يگان هاي موشكي ايران با ونزوئلا را رد كرد و گفت: فعلا قصد انجام مانور مشترك با هيچ كشوري را نداريم.
ضرورت تحولات ساختاري سپاه
وي همچنين در پاسخ به پرسشي درباره تحولات ساختاري سپاه اظهار كرد: سپاه يك سازمان گسترده و بزرگ است و از آنجا كه ساختار و سازمان ابزارهايي براي رسيدن به اهداف و انجام ماموريت هاي يك تشكيلات است، بايد متناسب با زمان و تهديدات متحول و پويا باشد؛ به ويژه براي سپاه پاسداران كه ماموريت هاي مختلفي دارد، بايد يك انعطاف سازماني وجود داشته باشد.
جعفري افزود: اين ضرورت ها ايجاب مي كرد اين اصلاحات ساختاري در سپاه و نيروي مقاومت بسيج انجام بگيرد و نوعي وحدت تشكيلاتي در سطح استان ها انجام شود تا از قدرت بيشتري برخوردار باشيم.
فرمانده سپاه در پاسخ به پرسشي درباره تحركات رژيم صهيونيستي در افغانستان و عراق در زمينه هاي اطلاعاتي تصريح كرد: طبيعي است كه دشمنان كشور ما براي كسب اطلاعات از وضعيت داخل كشور اقداماتي را انجام دهند. اين امري طبيعي است كه هم ما در حال انجام آن هستيم و آنها هم كار اطلاعاتي را درباره ما انجام مي دهند.
وي تاكيد كرد: سپاه بايد اشراف اطلاعاتي خوب و كاملي در همه ابعاد داشته باشد تا بتواند ماموريت هايش را انجام دهد. جنگ اطلاعاتي بين ما و دشمن در حال انجام است كه امري طبيعي است.
فرمانده كل سپاه با اشاره به تغييرات ساختاري صورت گرفته درباره سرنوشت بخش هاي مختلف بسيج از جمله بسيج دانشجويي اظهار كرد: نگاه جديد سپاه به اقشار مختلف اين است كه سپاه، بسيج دانشجويي را تشكيلات وابسته به سپاه صرفا از بعد نظامي نمي داند، بلكه بسيج و به خصوص اقشار مختلف آن مثل بسيج دانشجويي نوعي ارتباط سازماني و تعريف شده با سپاه دارند.
وي افزود: بسيج دانشجويي در انجام فعاليت هاي خود در دانشگاه ها آزادي بيشتري نسبت به گذشته دارد و آن كه امروز تصويب شده، عمل به نيمه مستقل آن است. ضرورتي ندارد كه اقشار مختلف بسيج در فعاليت هاي خود لزوما با سپاه هماهنگ عمل كنند و اين تغييرات، آزادي عمل بيشتري به آنها مي دهد.
وي همچنين گفت: طرح جامع نيروهاي دريايي و هوايي سپاه نيز بررسي و براي تصويب، به ستاد كل نيروهاي مسلح ارائه شده است، ولي هنوز به تصويب نرسيده، البته دامنه آن نيز محدودتر از تغييرات نيروي زميني سپاه و نيروي مقاومت بسيج است.
ادعاي دشمنان درباره
رزمايش پيامبر اعظم3
وي در پاسخ به سؤالي درباره تحليل هاي دشمنان مبني بر شليك ناموفق برخي موشك ها در رزمايش اخير پيامبر اعظم(ص) تاكيد كرد: سپاه دقيقا بنا داشت 8 موشك را به طور همزمان شليك كند كه تنها با چند لحظه تفاوت نسبت به يكديگر به خوبي شليك شدند، ولي چون خوب تصويربرداري نشده بود اين ادعاها پيش آمد. حتي يك موشك هم نداشتيم كه در اين رزمايش شليك نشود و آزمايش ها موفقيت آميز بود.
فرمانده كل سپاه به آزمايش موشك ارتقاء يافته شهاب3 نيز اشاره كرد و گفت: اصلاحاتي در موشك شهاب 3 انجام داده بوديم كه دقت آن افزايش پيدا كند. فعلا نياز و ضرورتي ندارد كه برد موشك هاي خود را افزايش دهيم و در حال حاضر بيشتر به دنبال توليد انبوه موشك ها هستيم.
جعفري همچنين در پاسخ به سؤالي مبني بر اينكه آمريكا اجازه استفاده از آسمان عراق براي حمله به ايران را به اسرائيل نمي دهد، گفت: اينكه آنها به چنين چيزي رسيده اند، جاي اميدواري دارد كه تا حدودي منطقي و عاقلانه تر فكر مي كند و به نظر مي رسد به برخي واقعيت ها و حقايق دست پيدا كرده اند.
وي ادامه داد: به هرحال آنها مي دانند كه دشمن اصلي انقلاب هستند و اگر وضعيت فعلي فلسطين ادامه پيدا كند، رژيم اشغالگر قدس نيز هست و در چنين شرايطي تعارف وجود ندارد. قطعا اسرائيلي ها به دنبال ضربه زدن به انقلاب ما هستند و موجوديت خود را با وجود انقلاب در خطر مي بينند و مترصد ضربه زدن به آن هستند.
وي خاطرنشان كرد: از آنجايي كه استفاده از فضاي عراق براي اسرائيل به منزله همكاري با اسرائيل است، طبيعي است كه آنها چنين اجازه اي به اسرائيل ندهند؛ چرا كه شرايط حاكم بر عراق به دست آمريكايي هاست و اگر چنين اجازه اي به آنها بدهند، بدون ترديد نيروهاي آمريكايي هم در عراق به خطر مي افتند و آنها براي تامين امنيت نيروهاي خود چنين تصميمي را اتخاذ كرده اند.
توان سپاه در جنگ الكترونيك
وي در پاسخ به پرسشي درباره توان سپاه در جنگ الكترونيك نيز گفت: يكي از ابعادي كه سپاه بر آن تاكيد دارد تحقيقات الكترونيك و مخابراتي بوده و توليدات خوبي در اين زمينه داشته است. نمي توانيم ادعا كنيم كه در اين زمينه به سطح فناوري دشمن رسيده ايم ولي از آنجا كه شيوه هاي به كارگيري تجهيزات را با نوع فناوري تلفيق مي كنيم، مشكلي نخواهيم داشت.
در ادامه جلسه پرسشي درباره تعامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي با دولت نهم مطرح شد كه سردار جعفري پاسخ داد: ما دولت فعلي را يك دولت بسيجي انقلابي و در راستاي اهداف انقلاب و امام(ره) و نسبت به ارزش هاي انقلاب اسلامي، دولت را يك مدافع جدي مي دانيم و يكي از ارزش هايي هم كه به دنبال آن هستند، عدالت است.
وي با تاكيد بر اين كه البته تحقق عدالت امري بسيار مشكل است، تصريح كرد: اصلاح ساختارها و انجام اقدامات اساسي در زمينه هاي مختلف از جمله اصلاح معيشت مردم بايد انجام شود كه دولت اين كار را شروع كرده و اميدواريم با تعامل با مجلس محقق شود.
فرمانده كل سپاه در پايان گفت: فاصله اي بين مسير، اهداف و آرمان ها نمي بينيم و خود را موظف به حمايت از دولت مي دانيم؛ چنان كه سپاه در گذشته نيز اين كار را كرده است و ما حمايت از دولت را جزو وظايف سازماني خود مي دانيم.
سه شنبه 15 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: کيهان]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 199]