واضح آرشیو وب فارسی:همشهری: استقبال جوانان از آمپولهاي زيبايي، بازار تقلب را داغ ميكند
عمومي- مريم غفاري:
تنها يك نوع آمپول زيبايي مجوز وزارت بهداشت را داراست و بقيه آمپولهاي موجود در بازار بدون مجوزند و هيچ گونه نظارتي بر تجويز و تزريق آنها در مطبها و سالنهاي زيبايي صورت نميگيرد.
اين اعتراض دكتر يحيي دولتي، رئيس انجمن پوست ايران، نسبت به رواج و مصرف داروها و آمپولهاي تقلبي و قاچاق در كشور بود كه روز گذشته در خبرگزاريها منعكس شد؛
هشداري كه در آن تاكيد شد برخي از اين داروها موجب فلج و حتي مرگ ناگهاني ميشوند.
دكتر دولتي، درخصوص آمپولهاي رفع چين و چروك پوست كه با نام تجاري تاكسين در بازار عرضه ميشوند، توضيح داد: اين آمپولها 4نوع اصلي دارند كه شامل داروي آلرگان توليد كشورهاي آمريكاي شمالي، ديسپورت(Dysport) توليد كشور انگليس، مايوپلات و نوروپلات ايرلندي و داروي سنتز شده آگزمين توليدشده در كشور آلمان است كه فقط داروي ديسپورت مجوز وزارت بهداشت را دارد و بهطور قانوني وارد كشور ميشود و بقيه اين داروها بدون مجوز وزارت بهداشت و بدون استفاده از زنجيره سرد انتقال و بهصورت قاچاق وارد كشور ميشوند و مصرف آنها عوارض جدي دارد.
دولتي افزود: از آن بدتر داروهايي است كه كلاً بهصورت تقلبي توليد ميشوند و معلوم نيست در كجا و تحت چه مجوزي توليد شده و وارد بازار ميشوند، 4 نوع از اين آمپولهاي تقلبي با نامهاي amazing، novotox ultra، canitax و linurase اكنون به وفور در بازار ايران وجود دارند و بهخصوص در شهرستانها بهعلت قيمت پايينتر براي زيبايي و رفع چين و چروك بهخصوص در ناحيه صورت و بالاي ابرو استفاده ميشوند.
وي تصريح كرد: برخي از اين داروهاي تقلبي اصلاً حاوي مواد مؤثره نيستند و برخي ديگر از آنها حتي حاوي مواد سمي هستند كه در مواردي حتي تزريق آنها مرگ ناگهاني افراد را در پي داشته و در اكثر موارد عوارض شديدي از جمله فلج شدن را براي مصرفكنندگان اين آمپولها به همراه داشته است.
دولتي ادامه داد: تخلف آشكار ديگري كه متأسفانه در كشور ما به وفور مشاهده ميشود، مراكز متعدد پيوند مو هستند كه بدون اينكه صلاحيت لازم را براي اين كار داشته باشند، فعاليت و تبليغ ميكنند.
به گفته وي، پيوند مو يك كار تخصصي پزشكي است و حتماً بايد توسط متخصص كه دوره اين كار را ديده باشد انجام شود.
در بسياري از كشورها پيوند مو يك تخصص جداگانه و صاحب بورد مجزاست اما در كشور ما هر كس بهخود اجازه ميدهد در اين عرصه وارد شود و نظارت درستي نيز بر اين مراكز كه در داخل و خارج تبليغ ميكنند، وجود ندارد.
وي اعلام كرد: براي رفع اين مشكلات لازم است انجمنهاي پزشكي كه تخصص، توان و صلاحيت لازم را دارند، وارد عرصه نظارت بر مراكز تخصصي شوند و من ميدانم كه وزير بهداشت نيز بسيار به اين كار تمايل دارد و به همين علت انجمن پوست ايران بهعنوان نخستين داوطلب اين نظارت كه با نظارت عالي وزارت بهداشت همراه خواهد بود داوطلب شده است كه اميدواريم اين كار با تصويب وزارت بهداشت عملي شود.
عوارض داروي بوتاكس
هشدار دكتر دولتي در حالي است كه متخصصان ديگر نيز نسبت به نوع استفاده از داروها در حوزه پوست و زيبايي هشدارهايي دارند.
نمونه بارز آن، بوتاكس، دارويي است كه براي رفع چين و چروك پوست به كار ميرود.
دكتر ژاله شربياني، متخصص پوست و زيبايي و عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي ايران در اين خصوص به همشهري ميگويد: يكي از علتهاي بروز عارضه در بوتاكس به تزريق آن توسط افراد غيرمتخصص مربوط ميشود كه امروزه در ايران اين امر به قدري آسان و در دسترس شده كه حتي برخي آن را در سالنهاي زيبايي با هزينه كمتري نسبت به كلينيك تزريق ميكنند.
به گفته وي، گرچه بوتاكس جاي بسياري از جراحيهاي بالاي صورت را گرفته و از اين لحاظ يك مزيت بهحساب ميآيد اما اگر در تزريق آن دقت نشود، ممكن است عوارضي بهوجود بياورد كه حتي با عمل جراحي نيز قابل ترميم نباشد.
دكتر شربياني اضافه ميكند: باتوجه به اينكه محل تزريق بوتاكس اصولا نواحي اطراف چشم است و اين مكان نقطه حساسي بهحساب ميآيد، اگر تزريق به اشتباه و توسط فرد غيرمتخصصي صورت بگيرد، ممكن است عضلات ديگر غير از عضلههاي مورد نظر فلج شوند و اگر مقدار بوتاكس تزريقي نيز زياد باشد، افتادگي پلك را بهدنبال دارد.
متخصصان معتقدند بوتاكسهاي غيراستاندارد، بهخصوص وقتي توسط افراد غيرمتخصص، بدون توجه به نكات ايمني تزريق شوند، بيشتر خطرآفرين است بهطوري كه مسموميت شديد با اين سم، بهعلت فلج كردن عضلات تنفسي، ميتواند منجر به مرگ شود.
دكتر شربياني ميگويد: همه اينها باعث شده تزريق غيركارشناسانه بوتاكس احتمال خطرات گوناگوني مثل غيرقرينه شدن صورت و ابرو، افتادگي پلك يا فلج صورت را بهدنبال داشته باشد.
به گفته وي، برخي پزشكان و افراد غيرمتخصص براي كاهش هزينههاي تهيه آمپول بوتاكس كه بين 75 تا 100 هزار تومان قيمت دارد از ژلهايي استفاده ميكنند كه استاندارد نيست و سالهاست كه در كشورهاي اروپايي و آمريكايي از رده خارج شده است و در ايران بيشتر از ژل پاژ كه از اوكراين وارد ميشود استفاده ميكنند.
اين ژل ارزان قيمت كه در بازار نيز يافت ميشود داراي عوارضي است كه تنها با عمل جراحي رفع ميشود.
به گفته اين متخصص پوست، تزريق آمپول بوتاكس تنها بهمدت 6 ماه دوام دارد و افراد پس از اين دوره دوباره اقدام به تزريق آن ميكنند.
وي با اشاره به افزايش تعداد متقاضيان خاطر نشان ميكند: متخصصان پوست و پلاستيك كشور معتقدند كه در 2 سال اخير تعداد متقاضيان آنها 30تا50 رصد افزايش يافته و اين در حالي است كه در 5 سال نخست ورود بوتاكس به كشور اين تعداد به 5 درصد هم نميرسيد.
به گفته وي، هر سال نسبت به سال قبل سن متقاضيان بوتاكس كاهش پيدا ميكند و دختران جوان كم سن و سال و مردان نيز به تعداد متقاضيان افزوده ميشود.
وي ادامه ميدهد: برخلاف 5 سال گذشته كه اصولا مصرفكنندگان اين آمپول، زنان ميانسال و 35 سال به بالا بوده اند، امروزه دختران جوان در سنين 22-20 ساله نيز جزو متقاضيان اين عمل شايع تزريقي هستند و همين مسئله بازار داروهاي تقلبي را هم داغ ميكند.
تاريخ درج: 14 مرداد 1387 ساعت 21:22 تاريخ تاييد: 14 مرداد 1387 ساعت 22:15 تاريخ به روز رساني: 14 مرداد 1387 ساعت 22:14
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: همشهری]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 247]