واضح آرشیو وب فارسی:سایت رسیک: معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا از افزايش 5/1 برابري جرايم رايانهاي طي امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته خبر داد.
به گزارش خبرنگار «حوادث» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، سرهنگ مهرداد اميدي روز يكشنبه اظهار كرد: در حوزه جرايم رايانهاي طي چند وقت اخير با روند رو به رشدي روبرو بوديم كه بر اين اساس ميزان جرايم رايانهاي در سه ماهه سال 88 ، 45 مورد بود كه اين آمار در سه ماهه امسال به 111 مورد رسيده است.
وي افزود: همچنين ميزان پروندههاي تشكيل شده در حوزه جعل طي سه ماهه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته دو درصد كاهش يافته و آمار پروندههاي كلاهبرداري هم در اين مدت 9 درصد افزايش نسبت به سه ماهه سال 88 داشته است.
معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا يكي از علل افزايش پروندههاي مربوط به جرايم رايانهاي را مبتني بر تصويب قانون جرايم رايانهاي عنوان كرد.
وي با بيان اين كه پليس جرايم رايانهاي در سال 81 تشكيل شده است ، خاطرنشان كرد: با گذشت هفت سال از راهاندازي اين موضوع به نظر ميرسد شكل جرايم در حال دگرگون شدن است و مجرمان به سراغ جرايم نوين ميروند كه براي انجام جرايم سنتي هم از روشهاي مدرن استفاده ميكنند و يكسري از جرايم نيز با نفوذ غيرمجاز به سيستمها در حال شكلگيري است.
سرهنگ اميدي خاطرنشان كرد: مجموعه تحليلهاي پليس ما را به اين نقطه ميرساند كه بايد براي فضاي مجازي فكري كرد كه بر اين اساس سياست بر اين است كه پليس فضاي مجازي تشكيل شود تا با توان بيشتري به مقابله با اين گونه جرايم بپردازد.
به گزارش ايسنا، وي درباره پاسخ به سوال خبرنگاري مبني بر سايتهاي همسريابي اظهار كرد: مصوبهاي وجود دارد كه سايتهايي كه مي خواهند فعاليت اجتماعي داشته باشند، بايد سايت خود را در وزارت ارشاد ثبت كنند، اما در حال حاضر اطلاع ندارم كه فعاليت سايتهاي همسريابي غيرقانوني است يا خير ، ولي پليس با جرايمي كه در اين رابطه با اين موضوعات به وقوع پيوسته است، سر و كار داشته است.
معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا در ادامه در خصوص پروندههاي مربوط به جعل اظهار كرد: طي سه ماهه امسال دو هزار و 900 پرونده در رابطه با جعل تشكيل شد كه 35 درصد از اين پروندهها مربوط به جعل اسناد بانكي و اوراق بهادار، 34 درصد مربوط به جعل اسناد شناسايي، 9 درصد در خصوص جعل اسناد مالكيت، 15 درصد مربوط به جعل اسناد دولتي و هفت درصد مربوط به ساير اسناد بوده است.
به گفته وي 75 درصد از پروندهها منجر به شناسايي و دستگيري جاعلان ، 28 درصد از اين پرونده ها مورد رسيدگي مقدماتي و تحويل پرونده به مراجع قضايي و همچنين 4 درصد ديگر نيز بدون نتيجه باقي مانده است.
سرهنگ اميدي اضافه كرد: طي سه ماهه اول امسال 14 هزار و 800 برگ به عنوان سند جعلي از سوي پليس كشف شده است و دو هزار و 400 نفر هم به اتهام جعل و استفاده از سند جعلي روانه زندان شدند كه از اين تعداد 36 درصد جاعل و 64 درصد هم افرادي بودند كه از اسناد جعلي استفاده ميكردند.
به گزارش ايسنا، معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا در ادامه به پروندههاي مربوط به كلاهبرداري اشاره و در اين باره خاطرنشان كرد: طي سه ماهه سال جاري 3 هزار و 600 پرونده در حوزه كلاهبرداري مورد رسيدگي قرار گرفت كه 21 درصد از اين پرونده ها مربوط به خريد و فروش زمين و آپارتمان، 14 درصد در رابطه با فعاليتهاي بازرگاني ، 17 درصد نيز مربوط به انواع خريد و فروش بوده است .
وي ادامه داد: شش درصد از كلاهبرداريها در اين مدت در پوشش خريد و فروش اجناس بدلي و تقلبي و سه درصد ديگر به انجام امور اداري و قضايي اختصاص يافت.
سرهنگ اميدي تصريح كرد: حدود 40 درصد از پروندههاي كلاهبرداريها در شگردهاي مختلف كه در قالب رمالي ، خواستگاري و ... بوده است .
به گفته وي 50 درصد از رسيدگي به پرونده ها منجر به شناسايي و دستگيري كلاهبرداران شد و حدود شش درصد از پرونده ها هم منجر به اخذ مثبتي نشده و در حال رسيدگي است.
معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا تاكيد كرد: در سه ماهه امسال يكهزار و 400 نفر به اتهام كلاهبرداري روانه زندان شدند.
وي در باره جرايم رايانهاي هم با بيان اين كه 111 پرونده طي سه ماهه امسال در اين مدت تشكيل شده است، افزود: 43 درصد از شكايات افراد در رابطه با جرايم رايانهاي مربوط به برداشت پول از حسابهاي عابر بانكي، 26 درصد نشر اكاذيب ، 12 درصد كلاهبرداري از طريق اينترنت ، 11 درصد دسترسي غيرمجاز به سيستمها و دادههاي رايانهاي و 8 درصد هم مربوط به ساير جرايم بوده است.
به گفته سرهنگ اميدي 20 درصد از پروندهها منجر به شناسايي متهم و صدور قرار شده است، اين در حاليست كه در 49 درصد از پروندهها متهم شناسايي و به مراجع قضايي معرفي شدهاند، همچنين 26 درصد از پروندهها از مراجع استانها براي رسيدگي به پليس آگاهي ارجاع داده شد و 5 درصد ديگر هم تاكنون به هيچ نتيجه مثبتي نرسيده است.
وي تصريح كرد: در مجموع حدود 69 درصد از پرونده هاي مربوط به جرايم رايانهاي در سال جاري منجر به كشف شده است.
معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا اظهار كرد: طي سه ماهه امسال 21 نفر در حوزه جرايم رايانهاي با قرار قانوني روانه زندان شدند.
وي با اشاره به اين كه شناسايي و دستگيري مجرمان همچنين پيشگيري پيش از وقوع جرم را به عنوان دو روش مبارزه با جرايم در حوزه جعل ، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي افزود: در فضاي مجازي فرصتهايي وجود دارد كه مجرمان سعي ميكنند با استفاده از اين فرصتها اقدامات مجرمانه خود را مرتكب شوند.
سرهنگ اميدي خاطرنشان كرد: هر چقدر مدارك كاغذي بيشتر و كيفيت آنها نازلتر باشد، زمينه وقوع كلاهبرداري را بيشتر ميكند.
وي به انتشار آگهي در رسانهها اشاره كرد و در اين باره گفت: اگر ضوابط درستي براي انتشار آگهي در رسانهها وجود نداشته باشد، اين موضوع منجر به وقوع جرم از سوي كلاهبرداران ميشود.
معاون مبارزه با جعل، كلاهبرداري و جرايم رايانهاي پليس آگاهي ناجا ادامه داد: بايد هماهنگي بيشتري براي تبادلات بين بخشي سازمانها ايجاد شود كه پليس آگاهي در اين خصوص ارتباط مطلوبي با همه سازمانها به خصوص ستاد پيشگيري و مبارزه با جعل اسناد رسمي كشور دارد.
وي تقليل فرصتهاي منجر به جرم از طريق مشاركتهاي مردمي را از ديگر راهكارهاي مناسب براي پيشگيري از اقدامات كلاهبرداري و جعل عنوان كرد و افزود: يكي از مشكلات موجود در حوزه كلاهبرداري مربوط به استفاده از كارتهاي بانكي و حفظ و نگهداري آنها است، به طوري كه در حال حاضر بيش از 80 ميليون كارت بانكي صادر شده و اگر آموزشهاي لازم در اين رابطه به مردم داده نشود ، شاهد سوء استفادههاي بسياري در اين باره خواهيم بود.
سرهنگ اميدي اضافه كرد: اگر مردم اطلاعات خصوصي خود را در كامپيوترهاي شخصي كه به اينترنت متصل ميشود ، قرار دهند ممكن است اين اطلاعات در اختيار افراد بيگانه قرار گيرد، در نتيجه با ارائه اين آموزشها ميتوان ميزان جعل و كلاهبرداري را كاهش داد
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: سایت رسیک]
[مشاهده در: www.ri3k.eu]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]