واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: دهمين همايش بينالمللي حمل و نقل ريلي آبان ماه برگزار ميشود
خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا): نايب رييس انجمن مهندسي حمل و نقل ريلي ايران از برگزاري دهمين همايش بين- المللي حمل و نقل ريلي در آبان ماه سال جاري خبر داد.
به گزارش خبرنگاراقتصادي ايرنا، ابوالفضل بهرهدار روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران، گفت: در اين همايش از تجربيات مديران، استادان دانشگاهي و كارشناسان فن بيشتر استفاده ميكنيم تا بتوانيم بستر مناسبي را براي حضور دايمي انديشمندان، پژوهشگران و دست- اندركاران اين حوزه فراهم كنيم.
وي درخصوص مقالات ارسالي به دبيرخانه دهمين همايش بينالمللي حمل و نقل ريلي، افزود: در سال گذشته 343 مقاله به دبيرخانه نهمين دوره اين همايش ارسال شد كه از بين آنها 107 مقاله به صورت شفاهي و پوستري پذيرفته شدند كه طي دو روز در سالن همايشهاي صدا و سيما در تهران عرضه شد.
بهرهدار ادامه داد: در اين دوره از برگزاري همايش با توجه به توانمندي موجود در بخش حمل و نقل ريلي كشور ظرفيت پذيرش مقاله افزايش يافته است. تاكنون 95 مقاله به دبيرخانه ارسال شده كه با توجه به مهلت ارسال مقاله تا 10 شهريور ماه، پيشبيني ميشود بيش از 400 مقاله به دبيرخانه دهمين همايش بين المللي حمل و نقل ريلي ارسال شود.
به گفته وي، محورهاي ارايه مقالات دهمين همايش بينالمللي حمل و نقل ريلي در موضوعات مديريت و اقتصاد حمل و نقلي ريلي، زيربنا و تاسيسات، ناوگان و بهرهبرداري است.
نايب رييس انجمن مهندسي حمل ونقل ريلي ايران سپس گفت: در همايش امسال از اتحاديه بينالمللي حمل و نقل عمومي دعوت شده تا در ايران حضور پيدا كنند و در اين زمينه كارگاه آموزشي برگزار و در سخنراني افتتاحيه همايش شركت كنند.
بهرهدار گفت: همچنين نمايندگان هشت كشور خارجي به طور جدي در اين همايش حضور دارند كه اميدواريم با شركت فعال مسئولان دولتي و بخش خصوصي در اين همايش دستاورد- هاي مناسبي در جهت توسعه حمل و نقل ريلي بدست آوريم.
وي افزود: همزمان با دهمين همايش، سومين نمايشگاه تخصصي بينالمللي دستاوردهاي صنعت ريلي با حضور فعال شركتهاي داخلي و خارجي و صنايع وابسته و كارگاهها و ميزگردهاي علمي برگزار خواهد شد.
وي سپس با بيان اينكه انجمن ريلي تعامل خوبي در جهت توسعه حمل و نقل ريلي با دولت و مجلس دارد، گفت: در حال حاضر گامهاي مناسبي در جهت توسعه اين صنعت برداشته شده است. مجموعه آرا كارشناسي در بخشهاي مختلف ريلي در اين انجمن مورد بررسي قرار ميگيرد و رابطه بسيار خوبي با مراكز علمي و دانشگاهي و صنعت برقرار كردهايم.
بهرهدار به توجه به بخش حمل و نقل ريلي در پس از انقلاب، اظهار داشت: متاسفانه اين صنعت همچنان مهجور باقيمانده و با عقب ماندگيهاي بسياري مواجه است و در واقع مديريت لازم براي انسجام بخش حمل و نقل ريلي در كشور ما با چالشهاي مختلفي روبرو است.
وي گفت: بايد با تعامل دولت، مجلس و دست اندركاران اين حوزه يك رنسانس جديد در صنعت حمل و نقل ريلي ايجاد شود و در اين ميان نبايد از توان بخش خصوصي غافل ماند چرا كه در سالهاي اخير بخش خصوصي گامهاي خوبي در اين زمينه برداشته است.
بهرهدار با بيان اينكه بايد از زواياي مختلف به صنعت حمل و نقل ريلي توجه كرد، گفت: حمل و نقل ريلي تاثير بسياري در اقتصاد كشور دارد اما متاسفانه در ايران كمتر به اين مساله توجه شده گرچه در زمينه زيرساختهاي ريلي توفيقات خوبي به دست آمده اما از تمام اين توان استفاده نشده است.
وي ادامه داد: در حال حاضر توان ساخت سالانه يك هزار كيلومتر خط راهآهن را در كشور داريم كه اگر اين امر محقق شود در 15 سال آينده ميتوانيم جزو كشورهاي سرآمد در خطوط ريلي در منطقه باشيم، اما به دليل نبود حمايتها در اين بخش اين اتفاق محقق نميشود و همواره پروژههاي راهآهن با كمبود اعتبار مالي مواجه هستند.
نايب رييس انجمن مهندسي حمل و نقل ريلي ايران با اشاره به اينكه صنعت حمل و نقل ريلي ما باضعفهاي ساختاري، عدم توجه به ظرفيتهاي بخش خصوصي، انباشت مديريت كلان دولت در اين بخش مواجه است گفت: بر اساس برنامه پيشبيني شده تا سال 1390 بايد 30 درصد جابه جايي بار كشور از طريق حمل و نقل ريلي انجام گيرد كه معادل 150 تا 180 ميليون تن ميشود. اما توانمندي كنوني حمل و نقل در جابهجايي بار تا پايان برنامه چهارم توسعه 53 ميليون تن است كه اين نشان ميدهد ما در اين بخش همچنان با عقبماندگي مواجه هستيم.
بهرهدار تصريح كرد: در زمينه استفاده از بدنه كارشناسي نيز دچار مشكل هستيم و از تمام ظرفيتها در اين زمينه استفاده نميشود كه علت اصلي آن از ساختار مديريت در صنعت حمل و نقل ريلي ناشي مي شود كه بسيار ناپايدار است.
اقتصام ** 1574 ** 1558
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 94]