واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سخن روز/دام بزرگ اسرائيل براي حماس و فتح/لزوم وحدت ميان فلسطيني ها
خبرگزاري مهر - گروه بين الملل : حماس و فتح چنان به روي هم آتش گشودندكه گويي فراموش كرده اند هدف نهايي آنها، آزادي سرزمين اشغالي، تشكيل كشور مستقل فلسطين به پايتختي قدس شريف و بازگشت آوارگان بوده است؛چگونه مي توان به خاطر اين اهداف ارزشمند با هم دشمني ورزيد.
متاسفانه بار ديگر جنبشهاي فتح و حماس در دامي افتادند كه رژيم صهيونيستي و آمريكا براي آنها پهن كرده بود؛ درگيري خونيني كه در كوي الشجاعيه غزه به وقوع پيوست؛ دست كم 9 كشته و 90 زخمي به جا گذاشت و دهها نفر نيز از سوي پليس وابسته به دولت منتخب فلسطين بازداشت شدند.
البته درباره علل وقوع اين درگيري حرف و حديثهاي زيادي وجود دارد؛ در اين مقوله كاري به اينكه در درگيريهاي اخير حق با چه كسي است، نداريم و تنها مي خواهيم به پيامدهاي خطرناك هرگونه درگيري ميان فلسطيني ها بپردازيم.
چه كساني با اسرائيل همدست هستند
درگيري ها بين حماس و فتح از شنبه 5 مرداد بعد از انفجار بمب در ساحل غزه آغاز شد. در اين انفجار چهار مبارز حماس جان خود را از دست داند و 20 نفر ديگر زخمي شدند؛ حماس، فتح را به دست داشتن در اين حادثه متهم كرد.
با اظهارات تكان دهنده سعيد صيام وزير كشور دولت منتخب فلسطين و اينكه خانواده حلس از رهبران جنبش فتح، به قانون شكنان و همدستان با اسرائيل پناه مي داده است، متاسفانه بايد گفت حماس چاره اي نداشته است با مزدوران و خائنان به ملت برخورد كند.
صيام شنبه شب در كنفرانس مطبوعاتي در غزه گفته است علت درگيريها، تشكيل هسته اي قانون شكن در منزل احمد حلس در كوي الشجاعيه بوده است كه به زيان مبارزان و ملت فلسطين، با اشغالگران قدس همدست بوده و افراد را نه براي مبارزه با اشغالگران، بلكه براي اقدام بر ضد مبارزان فلسطيني آموزش مي داده اند.
صيام گفته است خانواده حلس، توافقنامه مربوط به تحويل افراد مظنون به دولت منتخب فلسطين را نقض كرده است.
به گفته وي، دستگاههاي امنيتي وابسته به دولت، انبارهاي سلاح و كارگاههاي ساخت مواد منفجره را كشف كرده اند كه اين مواد در انفجارهاي اخير در ساحل غزه به كار رفته بود.
اتهامات فتح عليه حماس
به گزارش مهر، محمود الهباش وزير امور اجتماعي دولت انتصابي ابومازن در گفتگو با الجزيره با رد توضيحات حماس درباره علل درگيريهاي كوي شجاعيه، بار ديگر اتهامات عليه حماس مبني بر كودتاي عليه تشكيلات خودگردان را تكرار كرد .
جنگ لفظي ميان حماس و فتح با اظهارات فهمي الزعارير در گفتگو با الجزيره بالاگرفت؛ وي حماس را به ارتكاب جرم عليه شهروندان و رهبران و ارگانها متهم كرده است.
وقتي فتنه جويان آدمكش، انسان دوست مي شوند
نكته تاسف بار درباره حوادث تلخ روز شنبه غزه، فرار بيش از 180 نفر از اعضاي جنبش فتح به درون مناطق اشغالي 1948 با هماهنگي مصر و تشكيلات خودگردان فلسطين و شخص ابومازن و سلام فياض صورت گرفت از اين نظر تاسف بار كه مصر، ابومازن و فياض هرگز اقدامي براي تسهيل عبور و مرور فلسطيني ها از گذرگاهها و به ويژه بيماران براي مداوا انجام نداده اند كه نتيجه آن، قرباني شدن شمار زيادي از انسانهاي بيگناه به سبب محروم شدن از درمان و دارو بوده است.
نكته قابل تامل، فريبكاري رژيم صهيونيستي در ماجراي اخير غزه است ؛ ارتش اين رژيم اعلام كرده است به بيش از 180 فلسطيني عضو جنبش فتح اجازه عبور از نوار غزه به اسرائيل(مناطق اشغالي 1948) را داده است . اشغالگران كه در قتل و جنايت، زبانزد خاص و عام هستند؛ مدعي شده اند اين اقدامشان،اقدامي انساندوستانه است.
اظهارات مرد شماره دو كابينه رژيم صهيونيستي براي اثبات دست داشتن اين رژيم در ناآرامي ها، دودستگي ها و درگيريهاي داخلي فلسطيني كافي است؛ "حاييم رامون" كمك اين رژيم به عناصر فراري جنبش فتح را اينگونه فريبكارانه توجيه كرده است : "موضع اصولي ما مبتني بر ضرورت همكاري و كمك به فلسطيني هايي است كه با اسلام تندرو مي جنگند و تروريسم را رد مي كنند و از مذاكرات صلح حمايت مي نمايند. به همين سبب، ما وقتي اين فلسطيني ها با اوضاع دشواري روبرو بودند و از ما درخواست كردند آنها را به رام الله( مقر ابومازن و تشكيلات خودگردان) منتقل كنند، به آنها كمك كرديم، زيرا آنها در عمليات مقابله با حماس، مشاركت كرده اند."
وي مدعي شده است كه كمك به عناصر فراري فتح از غزه، نقض كننده توافقنامه آتش بس نبوده است؛ آتش بسي كه با ميانجيگري مصر در 19 ژوئن ميان رژيم صهيونيستي و گروههاي فلسطيني و در راس آنها حماس امضا شد.
بايد از ابومازن و مقامهاي مصري پرسيد چرا هيچ اقدامي براي پايان دادن به رنج و سختي روزافزون ساكنان غزه انجام نمي دهيد كه به سبب ادامه محاصره ظالمانه در وضعيت فاجعه باري به سر مي برند و بيماران فلسطيني به سبب نبود دارو و امكانات درماني هر روز قرباني مي شوند، اما براي خلاصي عناصر فتح فورا تمام تلاشهايتان را به كار مي گيريد و زمينه فرار آنها را به مناطق اشغالي 1948 فراهم مي كنيد.
دام بزرگ اسرائيل براي حماس و فتح
البته اين بار اول نيست كه دو گروهي كه خود را برآمده از متن ملت فلسطين مي دانند،با هم درگير مي شوند؛ بار قبل هم طرفين وارد چنان درگيريهاي خونيني شدند كه در نهايت با پادرمياني پادشاه عربستان و دعوت رهبران حماس و فتح( خالد مشعل و ابومازن) در كنار سرزمين امن الهي، با امضاي توافقنامه مكه پايان يافت. اما متاسفانه عمر آن توافقنامه چندان پايدار نماند و طرفين بارها تعهدات خود را كه در كنار خانه خدا و در برابر دوربينهاي رسانه ها داده بودند، نقض كردند.
اما نفس وقوع درگيري آن هم ميان فرزندان يك ملت، پيامدهاي بسيار خطرناكي دارد.
آيا جاي دشمن عوض شده است و اينكه حماس فتح را دشمن مي خواند و فتح هم چنين اتهامات مشابهي را به حماس نسبت مي دهد.
در اين زمينه عبدالباري عطوان سردبير روزنامه القدس العربي چاپ لندن گفته است : حماس و فتح در يك بن بست بزرگ قرار گرفته اند. از يك سو ابومازن بر مذاكرات سازشي دل بسته است كه به سبب پايبند نبودن اسرائيل، اين مذاكرات شكست خورده و هيچ نتيجه اي براي ملت فلسطين نداشته است و در حالت نااميدي قرار دارد.همچنين حماس به آتش بسي تن داد كه هيچ نتيجه اي براي ملت فلسطين نداشته است جز تحقير و ادامه محاصره .
همچنان اين نگراني و ترس وجود دارد كه مزدوران و ستون پنجم رژيم صهيونيستي، همچنان به اشكال و بهانه هاي مختلف، فتح و حماس را به جان هم بيندازند و اين دو گروه ملت فلسطين با وارد شدن در درگيريها و مناقشات بيهوده، از هدف اصلي و نهايي يعني آزادي سرزمين تحت اشغال غفلت ورزند.
برادران فلسطيني با وجودي با هم درگير مي شوند و به روي هم آتش مي گشايند كه گويي فراموش كرده اند هدف نهايي آنها، نابودي دشمن صهيونيست، آزادي اراضي اشغالي، تشكيل كشور مستقل فلسطيني به پايتختي قدس شريف،آزادي اسيران و بازگشت آوارگان بوده است، چگونه مي توان به خاطر اين اهداف ارزشمند با هم دشمني ورزيد و به جان هم افتاد.
اسرائيل دشمن صهيونيست غاصب، قطعا در به وجود آمدن درگيريهاي داخلي ميان فلسطيني ها نقش اصلي را ايفا مي كند و در اين ميان هرگز دلسوز ملت فلسطين نيست .
واقعا اسرائيل چه زماني مي توانست به اين راحتي و با كمترين هزينه، صحنه فلسطين را متشنج و صفوف ملت و گروهها را پراكنده و آنها را با يكديگر دشمن كند تا آنها دشمن واقعي يعني اشغالگران قدس را فراموش كرده و به روي يكديگر آتش بگشايند.
لزوم بازگشت به وحدت و دوري از تفرقه
حماس به عنوان گروهي كه پيروزي در انتخابات فوريه 2005 را مرهون مقاومت و ايستادگي خود در برابر اشغالگران قدس مي داند و همچنان هم مورد اعتماد ملت فلسطين و افكارعمومي عرب قرار دارد؛ بايد حواسش را خوب جمع كند تا ناخودآگاه يا آگاهانه در دام فتنه بزرگي كه اسرائيل و آمريكا مي خواهند ، قرار نگيرد و در باتلاق برادر كشي كه تنها به سود دشمنان ملت فلسطين و آرمانهاي والاي آنهاست، نيفتند.
به نظر مي رسد بهترين راه براي پايان دادن به اين اوضاع اسفناك داخلي در فلسطين، اين است كه عقلاي حماس و فتح كنار هم بنشينند و با همدلي و همفكري يكديگر، اين بحران بزرگ را حل كنند و پيش از اين، آب به آسياب دشمنان قسم خورده ملت فلسطين نريزند؛ در غير اين صورت آنها بايد بدانند ملت فلسطين هرگز عقد اخوت با كساني كه بخواهند با اقداماتشان، دشمن شاد كن باشند، نخواهند بست و هر دو طرف را طرد خواهند كرد .
همه گروههاي فلسطيني به ويژه حماس و فتح، بايد خونريزي و درگيري داخلي را متوقف كنند. حماس و فتح بايد بدانند هر اندازه به اين بازي خطرناك و مبادله اتهامات عليه يكديگر ادامه دهند، به همان اندازه آرمانهاي ملت فلسطين با خطرات و چالشهاي خطرناك تري روبرو خواهد شد و تنها طرفي كه از دودستگي ملت فلسطين سود مي برد، فقط اسرائيل است .
اكنون گروههاي فلسطيني به ويژه حماس و فتح بايد با درس گرفتن از اين درگيريهاي بيهوده كه تنها به زيان ملت فلسطين و به نفع اشغالگران قدس و آمريكا بوده، براي هميشه اختلافات و دودستگي را كنار گذاشته و با وحدت و همبستگي، ديگر بهانه اي به دست دشمنان ملت فلسطين نداده و بدانند تنها راه براي بازپس گيري حقوق مشروع و غصب شده ملت فلسطين، نه مذاكرات بي نتيجه سازش( كه بارها مقامهاي تشكيلات خودگردان به آن اعتراف كرده اند) و نه درگيريهاي داخلي و برادر كشي، بلكه اتحاد و ادامه مقاومت مشروع است.
--------------------------
گروه بين الملل :رضا مهري
دوشنبه 14 مرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 207]