تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):اولین چیزی که از انسانها سؤال می شود، نمازهای پنج گانه است .
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837133323




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تورم در زيمبابوه يك تخم‌مرغ در زيمبابوه 35 ميليارد دلار !


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: تورم در زيمبابوه يك تخم‌مرغ در زيمبابوه 35 ميليارد دلار !
جام جم آنلاين: قيمت يك تخم‌مرغ در زيمبابوه 35 ميليارد دلار است. در آوريل كه نرخ تورم در اين كشور به 164 هزار و 900 درصد رسيد شروع به انتشار اسكناس‌هاي 50 ميليون دلاري كرد.


دولت زيمبابوه هفته گذشته كه نرخ تورم در اين كشور به 2 ميليون درصد رسيد به منظور تلاش براي مهار آن اسكناس‌‌هاي 100 ميليارد دلاري منتشر كرد. لابد مي‌‌خواهيد بدانيد با يك اسكناس 100 ميليارد دلاري چه چيزي مي‌‌توانيد در زيمبابوه بخريد.

به گزارش رويترز ، پاسخ اين است كه چيز زيادي نمي‌توان با اين اسكناس خريد چون قيمت فقط يك تخم‌مرغ در هزاره ــ پايتخت زيمبابوه ــ 35 ميليارد دلار است. از اين نظر مجارستان در دوره بلافاصله پس از جنگ جهاني دوم ركورددار است كه نرخ تورم در آن 19/4 كويينيتيلون (يك با 12 صفر در كنارش)‌ درصد بود.

ركورددار جهان

زيمبابوه بيشترين نرخ تورم را در جهان دارد. خيلي‌ها رابرت موگابه رئيس جمهوري اين كشور را عامل بحران اقتصادي آن مي‌‌دانند. از زمان برگزاري دور اول انتخابات در پايان مارس تا دور دوم در 27 ژوئن، اين كشور دچار خشونت و خونريزي بوده است.

رهبر حزب جنبش تغييرات دموكراتيك به نام «مورگان تسوانگيراي» چند روز پيش از برگزاري دور دوم انتخابات اعلام كرد در دور دوم شركت نخواهد كرد. امريكا، كانادا، انگليس و فرانسه در مخالفت با موگابه تحريم‌هاي بيشتري عليه زيمبابوه وضع كردند. با اين حال موگابه در دور دوم به پيروزي رسيد.

در حالي كه به نظر مي‌رسد آمريكا، اروپا و سازمان ملل نمي‌توانند موگابه را از كار بركنار كنند (چرا بايد بكنند؟)‌ به نظر مي‌رسد بحران اقتصادي بتواند او را سرنگون كند.

زيمبابوه جايي است كه فرد با چند ميليارد دلار درآمد ممكن است فقير باشد.اخيرا شركتي آلماني كه كاغذ چاپ اسكناس را در اختيار زيمبابوه مي‌گذاشت از فروش آن امتناع كرده است.

كاغذ اسكناس

يك شركت آلماني كه كاغذ اسكناس زيمبابوه را به آن مي‌فروشد به دستور دولت آلمان از ادامه معامله با رژيم رابرت موگابه خودداري كرده و فشار به اين كشور را بيشتر كرده است.

به گزارش تايم شركت GD كه در مونيخ مستقر است و ظاهرا نيمي از كاغذ اسكناس موردنياز زيمبابوه را تامين مي‌كرد، به دستور تلفني فرانك والتر اشتان ماير وزير خارجه آلمان از ادامه معامله با زيمبابوه خودداري كرد.

هايكو ويتزكه، از سخنگويان اين شركت گفت: ما به تقاضاي دولت آلمان در جهت تحريم زيمبابوه به وسيله اتحاديه اروپا اين كار را كرديم.

سخنگوي وزارت خارجه آلمان گفت وزير خارجه اين موضوع را در تماس تلفني با كارستن اوتنبرگ، رئيس شركت به وي اطلاع داد. وي گفت: وزارت خارجه چند هفته بود كه با اين شركت مذاكره مي‌كرد.

وزير توسعه آلمان نيز هفته گذشته از شركت فوق خواسته بود از معامله با رژيم موگابه دست بردارد. عده‌‌اي نيز هفته گذشته در مقابل ساختمان شركت فوق در اعتراض به فروش كاغذ اسكناس به زيمبابوه تظاهرات كردند.

مشكل رژيم موگابه با غرب از چند سال پيش شروع شد كه زمين‌هاي بزرگ زمين‌داران سفيدپوست عمدتا آمريكايي و انگليسي را با پرداخت بهاي آنها، به كشاورزان سياهپوست فقير سپرد.

پس از آن بود كه دولت‌هاي آمريكا و انگليس و عوامل آنها به كارشكني در كار موگابه و كشورش پرداختند. زمين‌داران سفيدپوست از ابتداي استقلال زيمبابوه از اين زمين‌ها به عنوان اهرمي براي مبارزه با رژيم موگابه استفاده مي‌كردند.

شركت كاغذفروشي آلماني در دهه 1920 به رژيم وايمار در آلمان كاغذ اسكناس مي‌فروخت و بليت‌هاي بازي‌هاي المپيك 1936 آلمان در زمان رايش سوم (رژيم هيتلر)‌ را نيز چاپ كرد.

نابودي واحد پول

يكي از بي‌رحمانه‌ترين و غير مسوولانه‌ترين اقدامات دولت‌ها نابود كردن واحد پول كشور است.در جريان تورم شديد جمهوري وايمار در آلمان حجم اسكناس‌هاي در گردش از 29 ميليارد در سال 1918 به 497 كويينتيلون در سال 1923 رسيد.

حقوق روزانه كارگران دو برابر شد و به آنان مرخصي داده مي‌شد تا پول‌هاي خود را خرج كنند. مردم اسكناس‌ها را با چرخ‌دستي حمل مي‌كردند و پس از مدتي به كلي بي‌اعتبار و ارزش شد. بيشتر مردم پس‌انداز‌هاي يك عمر خود را از دست دادند. نازي‌ها يهوديان را در اين امر مقصر مي‌دانستند.

اين نوع تورم افسار گسيخته در تاريخ كمياب است اما اين روزها بار ديگر شاهد آن هستيم اين بار در زيمبابوه.

دولت در ماه فوريه ميزان تورم را 66 هزار 212 درصد اعلام كرد اما صندوق‌بين‌المللي پول درصد واقعي تورم را نزديك به 150 هزار درصد اعلام كرد (كه نزديك تورم آلمان در جمهوري وايمار بود)‌. براساس بعضي برآورد‌ها، حدود 50 درصد درآمد دولت زيمبابوه از چاپ پول به‌دست مي‌آيد.

دلار زيمبابوه در زمان استقلال اين كشوردر سال 1980 بيش از يك دلار آمريكا مي‌ارزيد. چندي پيش روزنامه دولتي زيمبابوه قيمت رسمي اين روزنامه را 3 ميليون دلار زيمبابوه اعلام كرد. قيمت 900 گرم مرغ در ماه فوريه 15 ميليون دلار زيمبابوه بود.

يك تاجر زيمبابوه‌اي مي‌گويد اگر در طول 48 ساعت پولت را خرج نكني ديگر ارزشي ندارد. به اين دليل هر كس پولي به دست مي‌آورد فوري آن را به جنس تبديل مي‌كند. ديگر كسي پس‌‌اندازي ندارد و حقوق ثابت معنايي ندارد.

مقامات آمريكايي در زيمبابوه وقتي به رستوراني مي‌روند چند جعبه پول با خود مي‌برند و از هنگام ورود شمارش پول را شروع مي‌كنند تا در پايان مصرف غذا بتوانند شمارش را تمام كنند البته اگر تا پايان مصرف غذا قيمت آن گران‌تر نشده باشد.

سياست دولت در زمينه كنترل قيمت‌ها نيز باعث خالي شدن سريع قفسه‌ها در فروشگاه‌ها و ناپديد شدن بيشتر كالاهاي اساسي شد. بسياري از مردم براي خريد آرد و قند و شكر به كشور همسايه بوتسو آنا مي‌روند.

دولت حقوق رهبران ارتش و مقامات بالا را با دلار آمريكا مي‌پردازد كه از فروش طلا و پلاتينوم به دست مي‌آورد.

نويسنده اين مقاله كه از ملي شدن زمين‌هاي سفيد‌پوستان دل پرخوني دارد مي‌پرسد پس در چنين شرايطي چرا مردم شورش نمي‌كنند؟

و جواب مي‌دهد: فاجعه اين است كه كسي در خيابان‌ها نيست.

«مردم دارند در سكوت مي‌ميرند»

وي مي‌‌افزايد:‌ «ثبات عجيب زيمبابوه چند علت دارد. بيش از 3 ميليون ناراضي ــ بيشتر از افراد تحصيل‌كرده و مستعد ــ‌ از كشور گريخته‌اند و به اين ترتيب كسي در داخل با رژيم مخالف نيست. بسياري از مردم نيز با كمك سازمان‌هاي امدادگر بين‌المللي و كمك‌هاي اقوام ساكن كشورهاي مرفه همسايه زندگي بخور و نمير خود را تامين مي‌كنند.

مترجم: علي كسمايي
 يکشنبه 13 مرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 178]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن